fbpixel

Search icon
Search
Ellen DeGeneres: H αποκαθήλωση της πιο αμφιλεγόμενης προσωπικότητας της αμερικάνικης tv
PEOPLE & MOMENTS

Ellen DeGeneres: H αποκαθήλωση της πιο αμφιλεγόμενης προσωπικότητας της αμερικάνικης tv

Για μία ακόμη φορά, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται


Το Hollywood, τα media, ο κόσμος του θεάματος κρύβουν αρκετή λάμψη, αλλά και σκοτάδι. Υπάρχουν χαμόγελα, αλλά υπάρχουν και πολλές «σκιές», ευχάριστες στιγμές αλλά κι εξαιρετικά δύσκολες. Άνθρωποι που βγάζουν προς τα έξω μία εικόνα εντελώς διαφορετική από την πραγματική, για τον εαυτό τους. Ανήκει σε αυτή την κατηγορία η Ellen DeGeneres; Τα προηγούμενα χρόνια, η απάντηση θα ήταν όχι, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Άνοιξαν πολλά στόματα, μίλησαν άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί της για μικρό ή μεγάλο διάστημα και σταδιακά, ο κόσμος έμαθε την αλήθεια. Γνώρισε το ποια πραγματικά είναι και κάπως έτσι, επήλθε η αποκαθήλωση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Έχει συμβεί και σε άλλους celebrities, όπως η Gwyneth Paltrow, ωστόσο, στην περίπτωση της DeGeneres ίσως να είναι λίγο μεγαλύτερη η απογοήτευση, γιατί επρόκειτο για ένα πρόσωπο που συμβόλιζε κάτι πολύ ιδιαίτερο για πολύ κόσμο. Τα -σκληρά- λόγια του Greyson Chance, ήρθαν ξανά να μας υπενθυμίσουν την πραγματικότητα...

Ένα πρόσωπο, δεκάδες αντιδράσεις!

Καριέρα γεμάτη στιγμές

ellen-degeneres-show-canceled.jpg

Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1958 σε ένα προάστιο της Νέας Ορλεάνης, ενώ έχει γαλλικές, αγγλικές, γερμανικές κι ιρλανδικές ρίζες. Η Ellen DeGeneres, ήταν ένα παιδί σαν όλα τα άλλα, που είδε τους γονείς του να χωρίζουν και τον πατέρα να εγκαταλείπει την οικογένεια. Ήταν μία τεράστια δοκιμασία για όλους, ακολούθησε μία μετακόμιση και τα επόμενα χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα. H Ellen ήθελε να πάρει το πτυχίο της στις δημόσιες σχέσεις, αλλά δεν ήταν αυτή η πορεία που θα ακολουθούσε. Το 1989, πήρε τον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο, καθώς συμμετείχε στη σειρά Open House κι υποδυόταν τη Margo Van Meter. Τον Απρίλιο του 1997, πήρε την απόφαση να κάνει το μεγάλο το coming out, όταν φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού TIME, με τη λεζάντα «Yep, I’m Gay». Δεν αρνήθηκε ποτέ την σεξουαλική της ταυτότητα κι αυτό, της έδωσε τη δυνατότητα να ταυτιστεί με πολλούς ανθρώπους. Η πρώτη δημόσια εμφάνισή της, με τη σύντροφό της, Anne Heche, μονοπωλούσε για καιρό το ενδιαφέρον, αν και το 2000 μπήκαν τίτλοι τέλους στη σχέση τους.

Το 2001, το Ellen Show έκανε πρεμιέρα στο CBS, αλλά τα πρώτα σχόλια δεν ήταν καθόλου θετικά. Δύο χρόνια μετά, τον Σεπτέμβρη, το Ellen DeGeneres Show έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα, με πρώτη καλεσμένη την Jennifer Aniston και τελικά, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο γνωστά και μεγάλα σε διάρκεια talk-shows της αμερικανικής τηλεόρασης. Ήταν μία σπουδαία στιγμή κι ακολούθησαν δεκάδες άλλες.  Για την Ellen DeGeneres δεν υπήρχαν ποτέ όρια! Πάντα προσπαθούσε να αναλάβει νέες προκλήσεις, να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε νέα πράγματα. Έγινε η πρώτη ομοφυλόφιλη παρουσιάστρια που ανέλαβε την παρουσίαση των Oscars, ενώ και στην προσωπική της ζωή τα πράγματα εξελίσσονταν ιδανικά, καθώς το 2008 ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την Portia de Rossi. Όλα έμοιαζαν ιδανικά, αλλά έφτασε η στιγμή της πτώσης. Κι αυτή, ήταν πραγματικά δύσκολη...

Η πραγματική αποκαθήλωση

titlo-WFSJq.jpg

Ήταν Ιούλιος του 2020, όταν το BussFeed News προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, δημοσιεύοντας μία σειρά από ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για ένα τοξικό περιβάλλον, με φόντο την εκπομπή της. Δεκάδες πρώην εργαζόμενοι της εκπομπής μίλησαν για πρώτη φορά για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης κι απρεπούς συμπεριφοράς από εκτελεστικούς παραγωγούς της εκπομπής, ενώ έγιναν και μία σειρά από ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά ρατσισμού κι υποτίμησης. Η παρουσιάστρια βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση κι η πρώτη της αντίδραση, ήταν να ζητήσει συγνώμη μέσω... email. «Είπα σε όλους στο πρώτο μας meeting ότι το Ellen DeGeneres Show θα ήταν ένα μέρος χαράς, όπου κανείς ποτέ δε θα ύψωνε τον τόνο της φωνής του και όλοι θα συμπεριφερόμασταν με σεβασμό. Προφανώς κάτι άλλαξε, και είμαι απογοητευμένη που μαθαίνω ότι αυτό δεν ισχύει. Και γι' αυτό, ζητώ συγνώμη», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά της. Η 18η σεζόν, έφτασε κανονικά μέχρι το τέλος της, με την DeGeneres να σημειώνει: «Γνωρίζω ότι βρίσκομαι σε θέση εξουσίας και αναγνωρίζω ότι μαζί με το προνόμιό μου, έρχεται και ευθύνη. Και την αναλαμβάνω, για ό,τι γίνεται στην εκπομπή μου».

Το 2021, γνωστοποίησε η ίδια πως η εκπομπή της φτάνει οριστικά στο τέλος, αντιλαμβανόμενη -προφανώς- την τεράστια κατακραυγή. Εξάλλου κι ο ίδιος ο κόσμος της έδειξε την αντίθεσή του, με όσα έκανε. «Θα είναι πολύ δύσκολο την τελευταία μέρα, αλλά γνωρίζω ότι ήρθε η ώρα. Είμαι δημιουργικός άνθρωπος, και όταν είσαι δημιουργικός, θέλεις να έχεις διαρκώς νέες προκλήσεις, γι’ αυτό και αποφάσισα να παρουσιάσω τα Oscars ή να κάνω stand-up. Χρειάζομαι κάτι να με δυσκολέψει. Κι όσο καλή κι να είναι αυτή η εκπομπή, όσο διασκεδαστική κι αν είναι, δεν αποτελεί πρόκληση πια. Και χρειάζομαι κάτι νέο», είπε σε συνέντευξή της. Τελικά, η εκπομπή της έριξε αυλαία, με την Jennifer Aniston να είναι η κεντρική καλεσμένη, σε μία συμβολική κίνηση, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες πριν το φινάλε, βρέθηκαν στο πλατό λαμπερά πρόσωπα, όπως η Oprah Winfrey, ο Justin Timberlake, η Michelle Obama και η Julia Louis-Dreyfus.

Η νέα καταγγελία

image-VoMkY.jpg

Κανείς δεν περίμενε αυτές τις εξελίξεις, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί πως η Ellen DeGeneres θα είχε τέτοια, κακοποιητική συμπεριφορά. Κι όμως, οι αποκαλύψεις έφεραν στο φως την αλήθεια και μάλιστα, συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Τώρα, είναι η σειρά του Greyson Chance να βγει και να καταθέσει τη δική του αλήθεια. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που -ουσιαστικά- έγινε διάσημος μέσα από την εκπομπή της κι έγινε viral. Μπορεί και στη δική του περίπτωση να έμοιαζαν όλα ιδανικά, όμως οι αποκαλύψεις του λένε το αντίθετο. Μιλώντας για την DeGeneres, έκανε λόγο για χειριστική και τοξική προσωπικότητα, που ήθελε όλα να γίνονται με τον δικό της τρόπο, χωρίς να αφήσει ελεύθερο πεδίο δράσης για όσους βρίσκονταν γύρω της.

Όπως είπε, έμοιαζε αποφασισμένη να πάρει τη δική του ζωή στα χέρια της. Ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, να παίρνει αυτή όλες τις αποφάσεις, για το πού θα εμφανιστεί και τι θα κάνει. Μίλησε για μία γυναίκα που ήθελε να δίνει για όλα εντολές, ενώ πρόσθεσε πως η εμφάνισή του στην εκπομπή της, για να κάνει το δικό του coming out, ήταν από τις πιο δύσκολες της ζωής του. Τα λόγια του Greyson Chance είναι σκληρά κι έρχονται να προστεθούν σε πολλές άλλες καταγγελίες, για ένα πρόσωπο που έδειχνε πάντα κάτι πολύ διαφορετικό. Τελικά, ποια είναι η Ellen DeGeneres; Ποια είναι πραγματικά η γυναίκα που ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους, με πολλούς τρόπους, μέχρι να φτάσει στο απόλυτο μηδέν και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια όλων; Ίσως η σιωπή της, να λέει πολλά...