fbpixel

Search icon
Search
Έξυπνοι τρόποι για να μην ξεφύγετε από το διατροφικό σας πρόγραμμα την περίοδο των διακοπών
WELLNESS

Έξυπνοι τρόποι για να μην ξεφύγετε από το διατροφικό σας πρόγραμμα την περίοδο των διακοπών

Απολαύστε τις ημέρες χαλάρωσης χωρίς τύψεις


Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας έχουμε την ευκαιρία να αφήσουμε πίσω την απαιτητική καθημερινότητα, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε υπέροχες γεύσεις και νόστιμο φαγητό. Αναμφισβήτητα, οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε την ευκαιρία να γευτούμε αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές και εδέσματα του τόπου που θα επισκεφθούμε. Το λάθος σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι η θέληση να κάνουμε ένα μικρό break, αλλά το γεγονός ότι ξεχνάμε τελείως τις διατροφικές συνήθειες και καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό μέσα σε λίγες μέρες. Το σημαντικό είναι να διατηρηθεί μια ισορροπία, προκειμένου να περάσουμε καλά χωρίς πίεση, αλλά ταυτόχρονα να μην παρασυρθούμε και γυρίσουμε με extra θερμίδες. 

Παρακάτω θα συναντήσετε χρήσιμα tips για να απολαύσετε τις ημέρες των διακοπών σας χωρίς τύψεις!

Νερό

a71b0f4b2fa9f9d0104f535281a5b54b.jpg

Η συχνή ενυδάτωση συμβάλει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Φυσικά, στην καθημερινότητά μας είναι ευκολότερο να καταναλώνουμε την απαραίτητη ποσότητα νερού, σε αντίθεση με τις διακοπές, κατά τις οποίες ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα και το καθημερινό μας πρόγραμμα. Ωστόσο, μια τέτοια τακτική αποτελεί μέγιστο λάθος, καθώς το νερό μας βοηθά αφενός να παραμένουμε ενυδατωμένοι, αφετέρου να νιώθουμε περισσότερο χορτάτοι. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε για να μην ξεχνάτε να καταναλώνετε την απαραίτητη ποσότητα του νερού είναι να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό, όπου κι αν βρίσκεστε. 

Σωστά σνακ

shutterstock-118310938.jpg

Στη διάρκεια του ταξιδιού, ειδικότερα εάν είναι πολύωρο, αλλά και κατά την μεταφορά από παραλία σε παραλία ή ακόμα και στις βόλτες μας, συνηθίζουμε να τσιμπολογάμε και να υποκύπτουμε σε διάφορους πειρασμούς. Με αυτόν τον τρόπο, καταλήγουμε στο να καταναλώνουμε αχρείαστες θερμίδες που θα βρούμε για παράδειγμα στα πατατάκια, τοστ, καραμέλες, χυμούς και σε άλλα πολλά. Επομένως, μια λύση είναι να προτιμήσετε υγιεινές επιλογές, όπως αμύγδαλα, τσάι, κομμένα φρούτα, ώστε να μην παραμένετε νηστικοί και να αποφύγετε συστατικά που προκαλούν έντονη αίσθηση της πείνας.

Παραμένουμε δραστήριοι

shutterstock-1421822612.jpg

Μην αμελήσετε τους εαυτούς σας και αφιερώστε χρόνο ακόμη και στις διακοπές σας. Τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν γυμναστήριο, όπου μπορούμε να εκτελέσουμε ένα γρήγορο και αποτελεσματικό πρόγραμμα για να κάψουμε μερικές θερμίδες, αλλά ακόμη και εάν δεν επιθυμείτε να κλειστείτε σε εσωτερικό χώρο ή το ξενοδοχείο σας δεν διαθέτει αυτή την υπηρεσία, μπορείτε να βγείτε για τρέξιμο ή να κολυμπήσετε σε κάποια κοντινή θάλασσα ή πισίνα, για να κάνετε την απαραίτητη γυμναστική.

Δώστε προσοχή στον ύπνο

shutterstock-604436480.jpg

Ο σκοπός των διακοπών είναι να ξεκουραστούμε από την καθημερινότητα, επομένως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χορτάσουμε ύπνο. Συνεπώς, φροντίζουμε κάθε μέρα των διακοπών μας να κοιμόμαστε τουλάχιστον οκτώ ώρες, αποκτώντας την απαραίτητη ενέργεια για να μην την αναζητήσουμε την επομένη στα τρόφιμα, αλλά και για να προλάβει ο οργανισμός να κάψει τα περιττά λίπη όση ώρα βρισκόμαστε σε κατάσταση ύπνου.

Προσοχή στα γλυκά

shutterstock-1134417182.jpg

Δεν χρειάζεται να παραλείψετε το επιδόρπιο, αρκεί να το διαχειριστείτε «έξυπνα» και με μέτρο. Η ιδανική λύση είναι να καταναλώνετε μικρές ποσότητες. Μ' αυτόν τον τρόπο, ο οργανισμός σας θα δεχτεί τη ζάχαρη που έχε ανάγκη αλλά δε θα πάρετε περιττές θερμίδες. Από την άλλη πλευρά μπορείτε να δοκιμάσετε πιο Light γλυκά, όπως είναι αυτά με τη στέβια ή η μαύρη σοκολάτα αλλά κι όσα έχουν ως βάση τα φρούτα. 

Πίνουμε έξυπνα

shutterstock-688283485.jpg

Τα cocktail είναι συνώνυμα του καλοκαιριού κι όλοι γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο να τα αποχωριστούμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε προσεκτικοί με το τι καταναλώνουμε. Για παράδειγμα, αντί να πάρουμε μια μαργαρίτα, που είναι από τα πιο «δυνατά» cocktail από θέμα κενών θερμίδων, απολαμβάνουμε ένα mohito.