fbpixel

Search icon
Search
Εισέλθετε σε μια αρχοντική κατοικία στη Γαλλία που έχει μετατραπεί στο απόλυτο οικογενειακό περιβάλλον
INTERIORS

Εισέλθετε σε μια αρχοντική κατοικία στη Γαλλία που έχει μετατραπεί στο απόλυτο οικογενειακό περιβάλλον

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Jean-Louis Deniot


Έχοντας υπογράψει αρχιτεκτονικά μερικές από τις πιο iconic κατοικίες σε ολόκληρο τον κόσμο, ο επιτυχημένος interior designer Jean-Louis Deniot σημειώνει αξιοθαύμαστη καριέρα στον χώρο της σχεδίασης και της διακόσμησης. Μια αναδρομή στις μέχρι τώρα δουλειές που έχει αναλάβει, εύκολα μπορεί να πει πως το γενικό στιλ που πρεσβεύει έχει να κάνει με ένα mix από διάφορους πολιτισμούς και δεκαετίες. Αγαπά το βικτοριανό design και συνηθίζει να προσθέτει μοντέρνες πινελιές που φέρνουν το αποτέλεσμα στο σήμερα με αναφορές στο μακρινό παρελθόν, δίνοντας πάντα βάση στη λεπτομέρεια.

Μπορεί να έχει ως έδρα τη Νέα Υόρκη, αλλά το έργο του είναι ευρέως γνωστό και δεν περιορίζεται υπό καμία έννοια. Πάει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που άφησε την υπογραφή του στην ανακαίνιση μιας φανταστικής κατοικίας στην αγαπημένη του Γαλλία και αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει να εμβαθύνουμε στη δουλειά του. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μεγάλο κτίσμα στο νότιο κομμάτι της χώρας που είχε να αναδιαμορφωθεί από το 2000, τότε που ο Deniot πραγματοποιούσε ακόμα τις σπουδές του στο interior design.

jl-deniot-portrait.jpg
The interior designer

Κοντά σε ένα από τα πιο καταπράσινα πάρκα της δυτικής Γαλλίας, η βίλα αυτή χτίστηκε περίπου στα τέλη του 1890, γι' αυτό και οι φθορές του χρόνου ήταν έντονες, σε σημείο που σχεδόν δεν επέτρεπαν την παραμονή των ιδιοκτητών. Ωστόσο, ακριβώς επειδή οι δυο τους λάτρεψαν τη μοναδική του όψη, ανέθεσαν την ανακαίνιση του κτίσματος στον διακεκριμένο interior designer, που μέσα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα λίγων μηνών έκανε τους χώρους εντελώς κατοικήσιμους με μια αύρα που σπάνια συναντά κανείς στη σημερινή διακόσμηση.

Αφού είδαν την αρχοντική βίλα να παίρνει και πάλι μορφή, θέλησαν να δώσουν το στίγμα τους στο όλο design και να συνδυάσουν το victorian style με τη λειτουργικότητα και τα έντονα χρώματα, όπως το βαθύ πράσινο,  το φούξια και το μαύρο. Ξεκίνησαν, έτσι, να δίνουν «χαρακτήρα» σε κάθε χώρο που δημιουργεί ένα υπέροχο «παιχνίδι» με τις pop αποχρώσεις, τα μαξιμαλιστικά μεταλλικά στοιχεία και πάντα την timeless αρχιτεκτονική οπτική που θυμίζει την Αγγλία του 19ου αιώνα.

1-xqnq2.jpg

Επειδή, όμως, μια ολοκληρωτική αναδιαμόρφωση του σπιτιού θα στερούσε την αίγλη του παρελθόντος, το ζευγάρι τόνισε στον Deniot την έντονη επιθυμία του να παραμείνουν ορισμένα σημεία άθικτα και ίσως αυτό να ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας για την ολική διακόσμηση, που έχει τον τρόπο να αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό και να τους ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, εντυπωσιάζοντας ακόμα και τους experts που δραστηριοποιούνται στον χώρο της σχεδίασης.

Ίσως το highlight αυτού του διαμερίσματος που το ξεχωρίζει από άλλα αυτής της πόλης να είναι η breathtaking θέα που χαρίζει από κάθε παράθυρο. Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό σκηνικό, για μια καταπράσινη όαση, η οποία παραπέμπει σε βασιλικούς κήπους και αυτό είναι πραγματικά υπέροχο. Οι κάτοικοι, έτσι, έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν την αναζωογονητική αύρα που τους χαρίζεται καθημερινά, ακόμα και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

2-bs3mX.jpg
Ανατρέξτε στην gallery και ανακαλύψτε περισσότερες λεπτομέρειες από τους χώρους της επιβλητικής αυτής κατοικίας!