fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

f3f4293f-4c5a-ff55-535b-998da8bcc9a9.jpg

Ανυπομονώ να δοκιμάσω τις μοναδικές γεύσεις του Ανδρέα Λαγού στον υπέροχο χώρο του 10ΑΜ apotheke που έχει επιμεληθεί με την ξεχωριστή αισθητική της η ιδιοκτήτρια Εύα Παπαδάκη. Μια σειρά από conceptual δράσεις, που αναδεικνύουν νέες ιδέες και projects στα οποία όλοι θα θέλαμε να συμμετέχουμε! 

chloe-portraits-2024-campaign03.jpg

Λάτρεψα το show Chloé για τον ερχόμενο χειμώνα και το ντεμπούτο της μοναδικής Chemena Κamali στον τίτλο της creative director. Η συλλογή Fall 2024 ήταν γεμάτη νεανική φρεσκάδα και άποψη, ενώ κατάφερε μετά από χρόνια και επαναπροσδιόρισε το υπέροχα γαλλικό, bohemian chic του οίκου. 

33-GjUDl.jpg

Χαίρομαι που η Θεσσαλονίκη μας μπαίνει στο επίκεντρο ενός συνεδρίου, του GREECE TALKS-THESSALONIKI που την τοποθετεί στον διεθνή τουριστικό χάρτη. Στις 14 Μαρτίου και στις 12.00 π.μ. μια σειρά από σημαντικά πρόσωπα θα μιλήσουν ο καθένας για τον τομέα του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, φωτίζοντας τις θετικές αναζητήσεις της πόλης.


Κωνσταντίνος Τανιάς

9780847873364.jpg

Εντυπωσιάστηκα με ένα νέο coffee table book, το οποίο θα ήθελα πολύ να βρίσκεται στη συλλογή μου. Η Ιρλανδή fashion designer Simone Rocha εκδίδει το πρώτο της fashion book με την Rizzoli. Το "Simone Rocha", που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο, περιγράφεται ως το πρώτο ολοκληρωμένο βιβλίο για την αγαπημένη δημιουργό της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου.

netflix-6QMvY.jpg

Παρακολούθησα το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του Netflix σε σκηνοθεσία Guy Ritchie, "The Gentlemen". Είναι βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του 2019 και πραγματεύεται την ιστορία του Εddie, ενός Άγγλου αριστοκράτη ο οποίος βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος στον κόσμο της εγκληματικότητας εξαιτίας σε μιας κληρονομία. Είμαι σίγουρος ότι θα σας κρατήσει με αμείωτο το ενδιαφέρον.

drz-vanoro-10228.jpg

Βρέθηκα στο Anza Kitchen & Bar του ξενοδοχείου 5* Vanoro, ένας πρωτότυπου χώρου με έμπνευση από την ιστορία της Θεσσαλονίκης, που υποδέχθηκε γνωστούς δημοσιογράφους της πόλης για μια βραδιά πολυδιάστατης ψυχαγωγίας. Το εστιατόριο που έχει αγαπηθεί ήδη από το κοινό της πόλης για το All Day A la Carte πρωινό του, αναδεικνύεται ως μια πρωτοποριακή πρόταση στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας ένα πλήρες και ευφάνταστο ελληνικό πρωινό από τις 07.30 το πρωί έως τις 22.30 το βράδυ, σε ένα υπέροχο κλίμα φιλοξενίας. Το νέο εκλεκτικό μενού του Anza Kitchen & Bar, που θα είναι διαθέσιμο στο κοινό μέσα στον επόμενο μήνα, παρουσιάζει μια πλούσια ποικιλία γεύσεων και προσφέρει εκλεπτυσμένες επιλογές για δείπνο. Tο Anza Kitchen & Bar ετοιμάζει δύο υπέροχες βραδιές Wine Pairing μέσα στον Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια θεματική βραδιά στα τέλη Μαΐου, που αναμένεται να αναπροσδιορίσει μια αγαπημένη επιλογή φαγητού της πόλης μας.


Χρύσα Σιμώνη

dgxrleqjbd6jlyfdmyequf-1920-80jpeg.webp

Εντυπωσιάστηκα μια συνέντευξη στο περιοδικό Wallpaper του Frank Gehry που αφηγείται την ιστορία πίσω από το έργο του με τη Louis Vuitton και την επερχόμενη συνεργασία τους. Πρόκειται για ένα collaboration βασισμένο στον αιχμηρό σχεδιασμό και την ακριβή κατασκευή. Ο γνωστός αρχιτέκτονας μιλάει με αφορμή μια νέα συνεργασία με τον οίκο, η οποία προβλέπει μια limited edition handbag collection. Μικρότερη σε κλίμακα, αλλά όχι λιγότερο αρχιτεκτονική σε έκταση, η συλλογή 11 τεμαχίων αντλεί έμπνευση από μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα σχέδια του Gehry, ενώ βασίζεται στην αρχική τσάντα του αρχιτέκτονα για το project "Celebrating Monogram" του οίκου το 2014. 

hot-not.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα ή μάλλον που ξανά είδα πως έρχεται στο επίκεντρο είναι αυτή του cowboy core. Γενικά πρόκειται για ένα trend που έρχεται και φεύγει - ή που δε φεύγει ποτέ, θα μπορούσε κανείς να πει. Θα σας πρότεινα να ενσωματώσετε το trend στη γκαρνταρόμπα σας μέσω των αξεσουάρ, όπως της Western boots και ζώνες!

Παρακολούθησα ένα pilates morning flow μάθημα στο YouTube που συστήνω ανεπιφύλακτα. Γενικότερα δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος να αρχίσει κανείς τη μέρα του, από ένα απολαυστικό μάθημα που σε προετοιμάζει για τη μέρα. Το πρόγραμμα The Pilates Class το παρακολουθώ χρόνια και τα βίντεο που ανεβάζει είναι πάντα φανταστικά!


Αγάπη Γαβριηλίδου

mcdpuhe-zx001.webp

Παρακολούθησα αυτές τις ημέρες το Purple Hearts στο Netflix και μπορώ να πω ότι κατάλαβα ακριβώς για ποιο λόγο αγάπησε το κοινό αυτή την ταινία. Ξεκινώντας από τα βασικά, ξέρω πολύ καλά πως άργησα αρκετά να την παρακολουθήσω, καθώς βρισκόταν εδώ και καιρό στην must-see λίστα μου, ωστόσο, ήρθε η στιγμή να μπω κι εγώ σε αυτό το group. Προσωπικά, θεωρώ πως αυτό που πρέπει και αξίζει πραγματικά να κρατήσει κανείς από αυτήν την ταινία, είναι τα κοινωνικά μηνύματα που περνάει. Μηνύματα για τους εθισμούς, για τα κοινωνικά στερεότυπα, για τις οικογενειακές σχέσεις, για τον ρατσισμό. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δυσκολεύονται να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους -aka εγώ- ίσως να δυσκολευτείτε λίγο, αλλά αξίζει όντως να την παρακολουθήσετε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

sustainable-fashion-podcasts.jpeg

Άκουσα το podcast αυτοβελτίωσης "Τροφή για Σκέψη". Οι δημιουργοί του είναι ο Γιώργος Κουτρούλης και ο Μάξιμος Γιώργος και σε κάθε επεισόδιο, ουσιαστικά θίγουν ένα διαφορετικό θέμα που αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και την αυτοβελτίωση, προτείνοντας λύσεις και μεθόδους που μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα. Μάλιστα, εντύπωση μου έκανε ένα συγκεκριμένο επεισόδιο που αφορά το πώς μπορούμε να προσελκύουμε στη ζωή μας οτιδήποτε θέλουμε και μπορώ να πω ότι προσωπικά, πήρα πολλές χρήσιμες απαντήσεις

lowdown-1.jpeg

Γεύτηκα πρόσφατα έναν συνδυασμό που μέχρι πρότινος μου έμοιαζε αρκετά... αταίριαστος και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό. Αν ψάχνετε ένα snack με λίγες θερμίδες, ελαφρύ και πεντανόστιμο τότε απλά κόψτε ένα μήλο σε μικρά κομμάτια, προσθέστε 1 κ.γ. μέλι και ολοκληρώστε με αρκετή κανέλα. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Μάλιστα, πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι, όλοι έχουμε την τάση να κάνουμε λίγο περισσότερο focus στη διατροφή μας και προσπαθούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας healthy meals με λίγες θερμίδες.


Μάρα Γρηγοριάδου

snapinstaapp-431057770-18418239331021487-6696235092484542113-n-1080.jpg

Ενθουσιάστηκα με την συνεργασία του αγαπημένου μου rapper Future με τον οίκο Lanvin. Μαζί δημιούργησαν μια σειρά από ready-to-wear κομμάτια αλλά και αξεσουάρ που μόνο από μια τέτοια συνεργασία θα μπορούσαν να προέρχονται. Ξεχώρισα ως statement piece την ζώνη με τα rhinestones και δερμάτινη υφή που σχεδίασε ο Future για το collab.

snapinstaapp-412258479-330604713180401-8812363953000943267-n-1080.jpg

Ένα trend που ξεχώρισα, αν και δεν μου άρεσε τόσο παλιά, είναι το leopard print, το οποίο σκοπεύω να εντάξω στην γκαρνταρόμπα μου με ενθουσιασμό! Όπως αναφέρω συχνά τα trends πάνε και έρχονται, και για αυτόν τον λόγο προσπαθώ να είμαι εξαιρετικά επιλεκτική στο τι τελικά θα ακολουθήσω κάτι το οποίο αποτυπώνω και στην δουλειά μου ως beauty editor. 

snapinstaapp-430464149-944080970617953-8036012181659167879-n-1080.jpg

Εντυπωσιάστηκα με το Paris Fashion Week, καθώς μας χάρισε εξαιρετικό inspiration για τις beauty εμφανίσεις μας, όμως αυτό που με εξέπληξε ήταν η προσέγγιση του Dries Van Noten με κραγιόν σε διάφορους τόνους και αποχρώσεις.