fbpixel

Search icon
Search
The big don'ts: Τι δε θα επέλεγε ποτέ μια Γαλλίδα για τη διακόσμηση της κατοικίας της
INTERIORS

The big don'ts: Τι δε θα επέλεγε ποτέ μια Γαλλίδα για τη διακόσμηση της κατοικίας της

Τα French girls φημίζονται για την αισθητική τους και στο κομμάτι του interior design


Το style των Parisian girls αποτελεί εδώ και χρόνια θέμα συζήτησης. Οι Γαλλίδες γνωρίζουν καλά τη συνταγή της επιτυχίας και σε κάθε τους εμφάνιση μαγνητίζουν τα βλέμματα με το ανεπιτήδευτο στιλ τους. Δε χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ και σε καμία περίπτωση δεν καταπιέζονται. Δημιουργούν τις δικές τους τάσεις κι είναι απλά υπέροχες, κάνοντας όλες τις υπόλοιπες γυναίκες να ψάχνουν με αγωνία τα μυστικά τους. Το ίδιο ισχύει και για το σπίτι τους. Φροντίζουν να δίνουν στο χώρο τους έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και παραμένουν πάντα πιστές στο προσωπικό τους στιλ. Θέλετε κι εσείς να δείτε το σπίτι σας να αλλάζει, κλέβοντας την παράσταση; 

Εάν ναι, δείτε παρακάτω τι θα επέλεγαν ποτέ για τη διακόσμηση της κατοικίας τους!

Ψυχρά χρώματα

cdncliqueinccom-cache-posts-222482-paris-home-222482-1493163851063-image700x0c-5337a287ec2547f6bbd96ece18109fae.jpg

Τα ψυχρά χρώματα ανήκουν στο παρελθόν και αυτό είναι κάτι που οι Γαλλίδες γνωρίζουν πολύ καλά. Η παρουσία τους σ' έναν χώρο το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να τον κάνει να δείχνει πιο σκοτεινός, χωρίς να δίνει την αίσθηση ενός «ζεστού» περιβάλλοντος. Αντιθέτως, οι ίδιες ποντάρουν στη δύναμη των γήινων αποχρώσεων, που είναι απόλυτα trendy και παράλληλα διαχρονικές.

Περιττές λάμψεις

f2-diego-delgado-elias-paris-apartment-photo-by-yannick-labrousse-yatzer.jpg

Αποφεύγουν να εισάγουν στους χώρους περιττά στοιχεία εντυπωσιασμού, όπως glam διακοσμητικά και πολλές μεταλλικές λεπτομέρειες. Τα σπίτια τους χαρακτηρίζονται από ένα ανεπιτήδευτο στιλ, χωρίς πολλή προσπάθεια. Ένας μεγάλος vintage καθρέφτης σε χρυσό είναι υπέρ αρκετός για να πρωταγωνιστήσει στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό τους, ενώ από εκεί κι έπειτα προτιμούν έναν εντυπωσιακό πολυέλεο ή κάποιο μοντέρνο floor lamp.

Δεν αφήνουν τα fashion details να πρωταγωνιστήσουν

stack-books-with-object-luxdeco.jpeg

Αγαπούν τη μόδα και αυτό είναι κάτι που φανερώνεται με κάθε πιθανό τρόπο ακόμη και στις κατοικίες τους. Ωστόσο, δεν αφήνουν ποτέ τα brand names να κυριαρχήσουν στον χώρο τους, κάνοντάς τον να φαίνεται επιτηδευμένα διακοσμημένος. Ένα coffee table book με την ιστορία ενός εμβληματικού οίκου είναι ό,τι πρέπει, ενώ ένα magazine cover σ' ένα oversized κάδρο θεωρείται must για το υπνοδωμάτιο. 

Μονοτονία

05124014-macaux-perelman-14-cover-1441x1080.jpg

Παρατηρούμε με θαυμασμό το πώς καταφέρνουν να συνδυάσουν το κλασικό με το σύγχρονο, λέγοντας ένα μεγάλο «ναι» στο mix & match. Ποτέ οι χώροι τους δε διατηρούν ένα μόνο στιλ, καθώς τους προσαρμόζουν με τέτοιο τρόπο ώστε να εμπλέκουν τα vintage items σ' ένα ultra modern σκηνικό. Αποφεύγουν τη μονοτονία και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνετε κι εσείς.

Τα design trends που έρχονται και φεύγουν

legkie-svetlye-apartamenty-v-parizhe-pufikhomes-1.jpg

Οι εποχές αλλάζουν και τα trends στον χώρο της διακόσμησης έρχονται φεύγουν, με πολλούς να κάνουν το λάθος να τα ακολουθούν πιστά. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση των French girls. Οι ίδιες προτιμούν να επενδύουν σε τάσεις που κρατούν για μια ολόκληρη ζωή και χαρακτηρίζονται για τη διαχρονικότητά τους. Αυτός είναι και ο λόγος που κανείς δε θα παρατηρήσει στα σπίτια τους έντονα χρώματα, αλλά κλασικές γραμμές που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.