fbpixel

Search icon
Search
Dream a Little Dream: Ο τέλειος ύπνος γίνεται τώρα πραγματικότητα με αυτά τα έξυπνα tips
INTERIORS

Dream a Little Dream: Ο τέλειος ύπνος γίνεται τώρα πραγματικότητα με αυτά τα έξυπνα tips

Η Λίτσα Ευσταθιάδου, Manager της Coco-Mat Θεσσαλονίκης μας δίνει τις πιο χρήσιμες συμβουλές για τα αξεσουάρ που θα μας χαρίσουν τις πιο ξεκούραστες νύχτες


Θέλετε να νιώθετε πάντα ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια; Τώρα μπορείτε, ξεκινώντας φυσικά από το να κάνετε όσο πιο ευχάριστες γίνεται τις ώρες που κοιμάστε. Σκεφτείτε μόνο πως χρειάζεστε το ιδανικό μαξιλάρι και στρώμα! Αδειάστε το μυαλό σας από τις πιεστικές σκέψεις και αφεθείτε στη μαγεία που προσφέρουν τα κατάλληλα items για έναν υπέροχο ύπνο...

Ανακαλύψτε τα!

Μαξιλάρια

Σχετικά με το μαξιλάρι και την ποιότητά του στον χρόνο: είναι το στρώμα της κεφαλής και του αυχένα, οπότε πρέπει να είναι ορθαυχενικό, να υποστηρίζει, δηλαδή, τον αυχένα και το κεφάλι µε τέτοιον τρόπο, ώστε να µην παρεκκλίνουν από τη φυσική (ορθή) τους στάση. Για να γίνει αυτό, πρέπει να έχει το ύψος που χρειάζεται, για να «γεμίσει» το κενό που υπάρχει μεταξύ του στρώματος και της καμπύλης του αυχένα. Αν είναι ψηλότερο, το κεφάλι θα κλίνει προς τα εμπρός, µε συνέπεια να τεντώνονται οι 7 αυχενικοί σπόνδυλοι και σιγά σιγά να προκαλούνται πόνοι στην ευρύτερη περιοχή. Κυρίαρχη σημασία, λοιπόν, για την επιλογή του, έχει η σωματοδοµή µας. Η εταιρία διαθέτει μεγάλη ποικιλία μαξιλαριών όχι µόνο ως προς το υλικό, αλλά και ως προς το ύψος τους.

coco3.jpg
Mαξιλάρια ύπνου, Coco-Mat

Στρώμα

Παίζει βασικό ρόλο στην υποστήριξη του αυχένα. Τα προϊόντα ύπνου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και τα στρώματα, κρεβατοστρώματα και ανωστρώματα μπορούν να κατασκευαστούν σε όλες τις διαστάσεις μήκους και πλάτους.

coco2.jpg
Επιφάνειες υλικών στο στρώμα Pyrros, Coco-Mat

Συντήρηση

Όσον αφορά στη φροντίδα του στρώματος, κάθε έξι μήνες πρέπει να γυρίζεται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε το προσκέφαλο να έρχεται στη θέση του κάτω μέρους και το αντίστροφο. Επίσης, κάθε έξι μήνες ή και συχνότερα, πρέπει ν’ αναποδογυρίζεται για ν’ αναζωογονούνται τα υλικά του. Στα διπλά στρώματα, η ραφή τού εσωτερικού καλύμματος πρέπει να είναι πάντοτε στην άνω πλευρά. Επίσης, δεν πρέπει να εκτίθεται χωρίς κάλυμμα στον ήλιο, διότι το φυσικό καουτσούκ αποπολυμερίζεται και κονιοποιείται, ενώ πρέπει να προφυλάσσεται από το νερό, τον ιδρώτα ή οποιοδήποτε άλλο υγρό. Αν χρειαστεί ν’ αποθηκευτεί, επιβάλλεται να τοποθετηθεί στηριζόμενο στη μία από τις μεγάλες πλάγιες πλευρές του και ποτέ όρθιο, διότι καμπυλώνει και φθείρεται. Καλό είναι, μάλιστα, να βρίσκεται πάνω σε βάση που επιτρέπει τον αερισμό του. Οι σανίδες στις οποίες στηρίζεται πρέπει να είναι ευθύγραμμες, σταθερές, πάχους άνω των 2 εκ. και με απόσταση μεταξύ τους 5-7 εκ. Αντενδείκνυται η υποστήριξή του από ενιαίες επιφάνειες (κόντρα πλακέ, πάτωμα, κ.λπ.) που δεν έχουν κενά, διότι δεν αερίζεται επαρκώς.

Τhe expert

coco.jpg

Λίτσα Ευσταθιάδου, Manager Coco-Mat Θεσσαλονίκης

Γιατί επιλέγουμε στρώμα Coco-Mat:

  • Γιατί αποτελείται από φυσικά υλικά, που διαπνέουν, άρα χαρίζει έναν ποιοτικό και υγιή ύπνο.
  • Τα υλικά έχουν μία φυσική ελαστικότητα που δε χάνεται με τον χρόνο, γι' αυτό, άλλωστε, έχουν πολλά χρόνια εγγύησης, ανάλογα το στρώμα.
  • Τα καλύμματά τους βγαίνουν και πλένονται, άρα μπορούν να διατηρούνται για πάντα καθαρά.
  • Όταν αποσύρονται, δε μολύνεται το περιβάλλον, καθώς η γη αγκαλιάζει ξανά τα φυσικά υλικά.
  • Το φυσικό καουτσούκ, που είναι το βασικό υλικό τους, έχει την ικανότητα ν' απωθεί τα ακάρεα. Άρα, το στρώμα παραμένει προστατευμένο από μικροοργανισμούς και ο άνθρωπος από αλλεργίες για πάντα.

Coco Mat

Αποφασισμένοι να φτιάξουν τα καλύτερα κρεβάτια στον κόσμο, οι ιδρυτές της Cοco-Mat ξεκίνησαν το 1989 και σήμερα, η εταιρία πρωταγωνιστεί στον χώρο της στρωματοποιίας, εξοπλίζοντας από οικίες ιδιωτών και ξενοδοχεία μέχρι αεροπορικές εταιρίες και σκάφη αναψυχής. Το όραμά τους παραμένει ίδιο: «Κάθε φορά που ξυπνάτε χαρούμενοι, έχοντας απολαύσει τον ύπνο σας, συμβάλλετε στην πραγμάτωσή του».

Info: Π. Μελά 11, Θεσσαλονίκη 546 62, Τ 2310 266696, www.coco-mat.com

Κεντρική Φωτογραφία: Σύστημα ύπνου Triton, Coco-Mat