fbpixel

Search icon
Search
Do's & Don'ts: Όλα όσα πρέπει να προσέξετε στις εμφανίσεις σας στο Πασχαλινό τραπέζι
STYLING TIPS

Do's & Don'ts: Όλα όσα πρέπει να προσέξετε στις εμφανίσεις σας στο Πασχαλινό τραπέζι

Τα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαφορά


Το Πασχαλινό τραπέζι αποτελούσε πάντοτε μία από τις αγαπημένες μου οικογενειακές στιγμές. Δεν ξέρω ακριβώς γιατί. Μπορεί να «παίζει» πολύ σημαντικό ρόλο ο συμβολισμός της ημέρας, που θέλοντας και μη, μας γεμίζει χαρά και θετικά συναισθήματα. Το τελευταίο διάστημα ο καιρός είναι σύμμαχος μας, καθώς οι ηλιόλουστες μέρες, όπως και η σημερινή, και η ανοδική πορεία της θερμοκρασίας μας χαρίζουν αισιοδοξία αλλά ταυτόχρονα μας δίνουν και την ευκαιρία να δημιουργήσουμε σύνολα που θα απογειώσουν την εικόνα μας. 

Το μόνο σίγουρο για τη σημερινή ημέρα είναι ότι θα φάμε αρκετά, καθώς στο τραπέζι μας θα υπάρχουν πεντανόστιμα πιάτα και καταπληκτικές γεύσεις που δε θα μπορέσουμε να αντισταθούμε. Για όλα λοιπόν τα παραπάνω αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τα do’s & don’ts που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για πετυχημένα Easter outfits. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα!

Do’s

easter-looks-4.jpg
Image source: @popsugar

Keep it simple: Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, με αρκετά υψηλή θερμοκρασία και φωτεινές μέρες. Καθώς το γεύμα μας θα λάβει χώρα το μεσημέρι, και κατά πάσα πιθανότητα σε κάποιο μπαλκόνι, αυλή ή κήπο, σας προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη να επιλέξετε γήινες αποχρώσεις που θα σας χαρίσουν μία πιο minimal αισθητική και παράλληλα φωτεινότητα. Το μπεζ, το χακί αλλά και το λευκό είναι τέλειες επιλογές.

Άνεση: Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το σίγουρο είναι ότι θα φάμε περισσότερο από το συνηθισμένο ενώ όπως συμβαίνει στις περισσότερες ελληνικές οικογένειες, το Πασχαλινό τραπέζι έχει μεγάλη διάρκεια. Όλα αυτά μας γεννούν την ανάγκη για άνετα σύνολα που δε θα μας δημιουργήσουν ενόχληση ή δυσφορία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να διαλέξετε ένα Bermuda shorts μαζί με t-shirt για να παραμείνετε stylish, all day long.

easter-looks-3.jpg
Image source: @whowhatwear

Hot trends: Οι τάσεις που έχουν κερδίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον μας δε μπορούν να λείπουν από μία τόσο σημαντική ημέρα. Διαλέξτε αυτές που σας ταιριάζουν και σας αρέσουν περισσότερο, χωρίς όμως να κάνετε υπερβολές. Ένα από τα σύνολα που ξεχωρίζουμε για σήμερα και το οποίο μας εγγυάται μία σίγουρη επιτυχία είναι ένα striped shirt dress μαζί με λευκά αθλητικά υποδήματα. Ολοκληρώστε με μία oversized tote bag. Περισσότερες από δύο τάσεις σ’ ένα κατά τ’ άλλα casual look.

Να είστε ο εαυτό σας: Το πιο σημαντικό όχι μόνο στον κόσμο της μόδας αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής μας είναι να νιώθουμε καλά με τις επιλογές μας. Μπορεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ αλλά παράλληλα κι αυτό που απαιτεί περισσότερη προσπάθεια. Όσον αφορά τη σημερινή ημέρα δεν είστε υποχρεωμένες να δημιουργήσετε ένα formal & tailored look αν δε σας ταιριάζει. Άλλωστε το loungewear style ταιριάζει παντού πλέον.

Don’ts

easter-looks-2.jpg
Image source: @streetstylestars

Layering: Αποτελεί σίγουρα μία από τις πιο εντυπωσιακές τάσεις και όταν το πετυχαίνουμε μας μετατρέπει σε fashion experts. Παρόλα αυτά τη συγκεκριμένη ημέρα καλό θα ήταν να το αφήσετε για λίγο στην άκρη. Προτιμήστε λίγα κομμάτια και σε ίσιες και ξεκάθαρες γραμμές. A-line pants, tops, t-shirts και οversized shirts θα γίνουν ο καλύτερος σας σύμμαχος για το φετινό Πασχαλινό τραπέζι.

Dark tones: Σίγουρα το μαύρο, το γκρι, το μπλε σκούρο και το καφέ ανήκουν στα πιο κλασικά, διαχρονικά και chic χρώματα. Παρόλα αυτά σας προτείνουμε να μην τα επιλέξετε γι’ αυτήν την ηλιόλουστη Κυριακή. Αντικαταστήστε τα με παστέλ αποχρώσεις, όπως είναι το γαλάζιο, το ροζ ή το κίτρινο και δημιουργήστε φωτεινά σύνολα, τα οποία θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία σας.

easter-looks-1.jpg

Ζεστά υφάσματα: Πείτε όχι στα υφάσματα, τα οποία έχουν μεγαλύτερη θερμότητα, όπως είναι τα δερμάτινα. Καθώς θα φάτε λίγο παραπάνω αλλά θα καταναλώσετε και αλκοόλ, η θερμοκρασία του σώματος σας θα αυξηθεί. Μπορείτε να προτιμήσετε αέρινα σχέδια, όπως είναι τα λινά ή κομμάτια από μετάξι, που κρύβουν μέσα τους και την απαραίτητη λάμψη.