fbpixel

Search icon
Search
Do it like Gwyneth Paltrow: Οι σαλάτες που διατηρούν καλλίγραμμη τη σιλουέτα της
TASTE

Do it like Gwyneth Paltrow: Οι σαλάτες που διατηρούν καλλίγραμμη τη σιλουέτα της

4 fresh salads για να δοκιμάσετε κι εσείς


Είναι γνωστό, ότι η Gwyneth Paltrow αποτελεί το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο σε ό,τι αφορά τον τομέα της διατροφής, αλλά και της ευεξίας.Μέσα από το φημισμένο της site, Goop, έχει καταφέρει να εισάγει νέα δεδομένα και μεθόδους στον χώρο του well-being και της εσωτερικής γαλήνης και ψυχολογίας. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη την καλλίγραμμη σιλουέτα της, καθώς και τις γνώσεις της περί μαγειρικής, είμαστε σίγουροι πως δε θα μπορούσε να μη γνωρίζει τα πάντα για τα πιο εύκολα και απλά να ετοιμαστούν γεύματα, τις σαλάτες. 

Ανακαλύψτε παρακάτω, λοιπόν, τις 4 από τις πιο αγαπημένες fresh salads της Gwyneth Paltrow κι εμπνευστείτε για το επόμενο light dinner σας!

Miso Chicory Salmon Salad

1-ivrjm.jpg

Για τον σολομό:

  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο ginger
  • 2 κουταλιές ζωμός λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα σολομού

Για το dressing:

  • χυμός από 1 lime
  • ξύσμα από 1 lime
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ginger
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκή miso

Για τη σαλάτα:

  • 2 ψιλοκομμένα κομμάτια radicchio (κόκκινο λάχανο)
  • 2 ψιλοκομμένα κομμάτια λευκό λάχανο

Για γαρνιτούρα:

  • Μισό ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • Μια κουταλιά της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το σκόρδο, το ginger, το ζωμό και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, μαρινάρετε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί και ψήστε το για 15 έως 20 λεπτά (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο). Αφού είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη. Σε άλλο μπολ ανακατέψτε τα συστατικά της γαρνιτούρας. Σε μια σαλατιέρα αναμείξτε τα λαχανικά και στη συνέχεια τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού. Ανακατέψτε τα με το dressing σας, προσθέστε τη γαρνιτούρα και σερβίρετε.

Thai Cucumber Herb Salad

1-wxlxm.jpg

Για το dressing:

  • 1 λεμονόχορτο λεπτοκομμένο
  • 1 Thai chili, κομμένο κατά μήκος στα δύο
  • 2 φύλλα lime
  • 4 στυμμένα limes (περίπου ¼ φλιτζάνι)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο

Για τη σαλάτα:

  • ½ φλιτζάνι ξύδι
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • ¾ φλιτζάνι έλαιο σταφυλιού
  • 4 κοτσάνια μέντας –μόνο τα φύλλα
  • 1 μείγμα μαρούλι
  • 4 αγγουράκια
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα αλατισμένα φιστίκια

Εκτέλεση

Για να κάνετε το dressing, ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη το μείγμα για 10 λεπτά για να δέσουν μεταξύ τους υλικά. Βρέξτε τα κρεμμύδια με το ξύδι. Στη συνέχεια σιγοβράστε τα σε μέτρια φωτιά για 5 έως 7 λεπτά. Έπειτα, ρίξτε σ' ένα μεγάλο μπολ τα φύλλα μέντας, το μαρούλι, τα αγγουράκια και τα βρασμένα κρεμμύδια. Ανακατέψτε καλά με το dressing σας και ολοκληρώστε προσθέτοντας τα φιστίκια και μια πρέζα αλάτι.

Mustard Potato Salad

3-4lyyr.jpg

Για το dressing:

  • ½ κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ½ κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι

    Για τη σαλάτα:

    • 1 κιλό baby πατάτες
    • 1½ φλιτζάνια φασολάκια
    • 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1 μικρό φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

    Για γαρνιτούρα:

    • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

    Εκτέλεση:

    Βράστε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε τες για λίγο να κρυώσουν. Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά για το dressing. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τις ζεστές πατάτες με το dressing και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά της σαλάτας και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο.

    Corn Salad

    4-sdvlt.jpg

    Για τη σαλάτα:

    • 1 κόκκινη & 1 κίτρινη πιπεριά
    • 1 κούπα καλαμπόκι
    • ½ κόκκινο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
    • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρος

    Για το dressing:

    • ½ jalapeño ψιλοκομμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
    • ¼ φλιτζανιού χυμό lime
    • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    Εκτέλεση:

    Αρχικά, ψήστε τις πιπεριές στο φούρνο, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Περιστρέφτε τες συχνά για ομοιόμορφο μαγείρεμα σε όλες τις πλευρές. Βγάλτε τες από τον φούρνο και αφήστε τες να κρυώσουν για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τους σπόρους και τα νεύρα τους. Ανακατέψτε το dressing μαζί με τις πιπεριές και το καλαμπόκι σ’ ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι, κόλιαντρο και το κομμένο αβοκάντο.

    Κεντρική φωτογραφία: Amanda Demme