fbpixel

Search icon
Search
Do it like French girls: Tα 5 decor insights που δεν λείπουν από το σπίτι καμιάς Γαλλίδας
INTERIORS

Do it like French girls: Tα 5 decor insights που δεν λείπουν από το σπίτι καμιάς Γαλλίδας

Έτσι θα δώσετε παριζιάνικο αέρα στην κατοικία σας


Το style των Parisian girls αποτελεί εδώ και χρόνια θέμα συζήτησης. Οι Γαλλίδες γνωρίζουν καλά τη συνταγή της επιτυχίας και σε κάθε τους εμφάνιση μαγνητίζουν τα βλέμματα με το ανεπιτήδευτο στιλ τους. Δε χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ και σε καμία περίπτωση δεν καταπιέζονται. Δημιουργούν τις δικές τους τάσεις κι είναι απλά υπέροχες, κάνοντας όλες τις υπόλοιπες γυναίκες να ψάχνουν με αγωνία τα μυστικά τους.

Το ίδιο ισχύει και για το σπίτι τους. Φροντίζουν να δίνουν στο χώρο τους έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και παραμένουν πάντα πιστές στο προσωπικό τους στιλ. Θέλετε κι εσείς να δείτε το σπίτι σας να αλλάζει, κλέβοντας την παράσταση; Εμνευστείτε από τα λαμπερά, French girls κι ανανεώστε το χώρο σας, πλησιάζοντας στην “καρδιά” του καλοκαιριού. Μερικές πινελιές είναι αρκετές!

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε όλα τα μυστικά τους.

Undone but elegant

1-4nVqu.jpg

Αρχικά, είναι ξεκάθαρο πως οι Γαλλίδες δεν είναι λάτρεις της τελειότητας. Άλλωστε, έχουν γίνει γνωστές για το ανεπιτήδευτο στιλ τους και σε καμία περίπτωση ο χώρος τους δεν μπορεί να είναι overstyled. Αντιθέτως, επιδιώκουν να δίνουν στην κατοικία τους έναν undone χαρακτήρα, είτε πρόκειται για ένα linen σεντόνι που βρίσκεται απλά επάνω στο κρεβάτι ή τον καναπέ, είτε για ένα κλασικό πορτρέτο που έχει μείνει στο έδαφος και δεν είναι κρεμασμένο στον τοίχο.

Α moment of glory

2-mml1N.jpg

Από την άλλη, τα French girls αγαπούν τις μικρές, luxury πινελιές που αναβαθμίζουν το χώρο. Επιλέγουν μεγάλες μοκέτες για το πάτωμα, τοποθετούν έργα τέχνης στα έπιπλα και τους τοίχους και συχνά επενδύουν σε εντυπωσιακές αντίκες που χαρίζουν την αίσθηση της vintage πολυτέλειας στην κατοικία τους. Για παράδειγμα, ένας oversize, χρυσός καθρέφτης αποτελεί must have item γι’ αυτές για το living room.

Celebrate architecture

4-qIov1.jpg

Τα περισσότερα French homes, ειδικά στο Παρίσι, ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους. Στη γαλλική πρωτεύουσα, θα συναντήσει κανείς επιβλητικά κτίρια, που σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Γι’ αυτό κι οι Γαλλίδες επιδιώκουν να διατηρούν αυτόν τον χαρακτήρα και στο εσωτερικό του σπιτιού τους. Επιλέγουν ξύλινα pieces, τα οποία τοποθετούν μπροστά από τους λευκούς τοίχους της κατοικίας τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κλέψουν την παράσταση. Ακόμη καλύτερα, όταν πρόκειται για κάποιο διαμέρισμα με ξύλινο δάπεδο, τοποθετούν μεγάλα γυάλινα τραπέζια και το final result είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό!

Create their own palette

3-AphGD.jpg

Σε καμία περίπτωση, τα French girls δεν αγαπούν τις πολυχρωμίες. Τα σπίτια τους έχουν έναν minimal χαρακτήρα και πολύ σπάνια θα συναντήσει κανείς -για παράδειγμα- έναν bold τοίχο σε ένα γαλλικό σπίτι. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι λένε κατηγορηματικά “όχι” στα χρώματα. Με ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης, έναν πίνακα ή ένα εντυπωσιακό ριχτάρι που τοποθετούν στο καθιστικό τους δίνουν έναν fanky χαρακτήρα στο χώρο, χωρίς υπερβολές.

Open closets

3-0OEH3.jpg

Οι Γαλλίδες αγαπούν τα ρούχα τους. Επιλέγουν pieces που τις κάνουν να αισθάνονται άψογα, φορώντας τα κι αναδεικνύουν τη θηλυκότητά τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Γι΄αυτό και δεν επενδύουν σε μια νέα, ευρύχωρη ντουλάπα, αλλά επιλέγουν μια open closet, καθώς γι’ αυτές τα ρούχα αποτελούν κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού τους. Τοποθετούν καλόγερους στο υπνοδωμάτιο, είτε στο μπάνιο τους ή ξύλινες κατασκευές με πολλά ράφια και χώρο για κρεμάστρες κι αυτομάτως, η ζωή τους γίνεται πολύ πιο εύκολη.