fbpixel

Search icon
Search
Δείτε πώς ο most-talked-about Παριζιάνος αρχιτέκτονας διαμόρφωσε ένα stylish loft
INTERIORS

Δείτε πώς ο most-talked-about Παριζιάνος αρχιτέκτονας διαμόρφωσε ένα stylish loft

Ο λόγος για τον νεαρό Hugo Toro, που σκιαγραφεί τη δική του πορεία στον χώρο του design


Ο Hugo Toro είναι αυτήν τη στιγμή ο πιο hot interior designer της γενιάς του στο Παρίσι. Η απόλυτα μοντέρνα σχεδιαστική οπτική του είναι ο λόγος για τον οποίο οι λάτρεις του είδους τον έχουν ξεχωρίσει μέσα στα λίγα χρόνια της πορείας του. Βλέποντας τα έργα του, γίνεται ολοκάθαρη η υψηλή αισθητική που τον διακρίνει, καθώς και η αγάπη που τρέφει για την τέχνη.

edc080122toro-001-1652479129.jpg
Hugo Toro


Ο ίδιος αποτέλεσε μέλος της δημιουργικής ομάδας των πιο in spots αυτήν τη στιγμή στο Παρίσι, και πιο συγκεκριμένα του Gigi Restaurant και του θρυλικού εμπορικού κέντρου La Samaritaine. Η σχεδιαστική φιλοσοφία του αντλεί έμπνευση από το παρελθόν και τις τάσεις που καθόρισαν τις προηγούμενες εποχές. Ωστόσο, ποτέ δεν ξεχνάει να δίνει στα έργα του την αίσθηση του μοντερνισμού, δημιουργώντας έτσι πιο σύγχρονα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα που έχουμε θαυμάσει τελευταία.

Πρόσφατα, έδωσε την τελική σχεδιαστική υπογραφή του στην ολοκληρωτική αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος της δεκαετίας του '80 στο Παρίσι. Πλέον, το σπίτι είναι η επιτομή της παριζιάνικης κομψότητας, έχοντας τον τρόπο να μας γεμίζει έμπνευση.

Go inside!
edc080122toro-005-1652479285.jpg


Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται γι' έναν λαμπερό χώρο που ενσωματώνει κομψά το κλασικό με το σύγχρονο. Με μαύρες πόρτες κι έπιπλα και διάφορα bold στοιχεία στους τοίχους. Το ξύλο έχει κυριαρχήσει από χώρο σε χώρο, σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, τη στιγμή που οι μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν διάσταση κι extra glam vibe στο τελικό αποτέλεσμα.

Το μπεζ πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα που μας εμπνέει. Η όλη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update σε ολόκληρο το αποτέλεσμα, δίνοντάς του χρώμα και «ζωή». Μεταξύ αυτών, είναι τα έργα τέχνης που έχουν πάρει τη θέση τους σε διάφορες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Οι μαρμάρινες επιφάνειες, στο μεταξύ, δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας από χώρο σε χώρο.

edc080122toro-004-1652479022.jpg


Τα vintage στοιχεία έχουν προσδώσει την κλασική made in Paris φινέτσα, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά στοιχεία σε ολόκληρη την κατοικία. Αυτός ήταν και ο λόγος που το διαμέρισμα «έκλεψε» την καρδιά των ιδιοκτητών του σπιτιού, ενώ παράλληλα γέμισε με έμπνευση τον αρχιτέκτονα ώστε να εξασφαλίσει ένα ακαταμάχητο περιβάλλον.

Τα μεγάλα παράθυρα Haussmann και οι ψηλές οροφές εξασφαλίζουν άνεση, γενναιοδωρία, άφθονο αέρα και φυσικό φως σε όλο τον χώρο. Όπου κι αν στρέψουμε την προσοχή μας, οι artistic πινελιές έχουν αποτυπωθεί με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο. Παράλληλα, το μάρμαρο αποτελεί βασικό υλικό κατασκευής και «παντρεύεται» υπέροχα με το ξύλο και όλες του τις αποχρώσεις. Τα δύο αυτά υλικά κυριαρχούν κυρίως στο μπάνιο και την κουζίνα.

edc080122toro-002-1652479374.jpg


Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχουν «δέσει» τα διάφορα decor styles μεταξύ τους, δημιουργώντας τελικά μια εικόνα που συνδυάζει τις αναφορές από το παρελθόν με τη λειτουργικότητα του τώρα και ό,τι πιο hot κυριαρχεί αυτήν την περίοδο στη διακόσμηση.

Ακόμη, βλέπουμε πως οι μεταλλικές λεπτομέρειες έχουν χαρίσει ένα vibe πολυτέλειας σε πολλές από τις γωνίες της κατοικίας. Το χρυσό με το ασημένιο ταιριάζουν απίθανα μεταξύ τους, δίχως να δημιουργούν φλυαρία, αλλά αντιθέτως, κυριαρχεί η αρμονία. Διακοσμητικά αντικείμενα από το παρελθόν αλλά και το παρόν, όπως μεγάλοι καθρέφτες και coffee tables, απογειώνουν τα metallics και κάνουν το σπίτι πιο μοντέρνο κι expensive looking.

edc080122toro-007-1652478668.jpg


Φωτογραφίες: Elle Decor