fbpixel

Search icon
Search
La Samaritaine: Το θρυλικό mall του οίκου Louis Vuitton ανοίγει και πάλι τις πύλες του μετά από 16 χρόνια
DESIGN NEWS

La Samaritaine: Το θρυλικό mall του οίκου Louis Vuitton ανοίγει και πάλι τις πύλες του μετά από 16 χρόνια

Στις 19 Ιουνίου το Παρίσι θα κατακλυστεί με ακόμα περισσότερη φινέτσα, ενώ αναμένεται να υποδεχτεί τους πρώτους του πελάτες


Τα τελευταία χρόνια, έχουμε συνηθίσει στις μεγάλες επιστροφές και ο χώρος της μόδας το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Άλλωστε, όλα δείχνουν πως η αίγλη του παρελθόντος έχει αρχίσει αν βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο και να προσαρμόζεται υπέροχα στο σήμερα και τις σύγχρονες ανάγκες και τάσης της εποχής.

Με γνώμονα την υψηλή αισθητική και τα στοιχεία πολυτέλειας που άφησαν μια για πάντα εποχή, ο οίκος Louis Vuitton ανοίγει ξανά μετά από 16 χρόνια το mall του. Πρόκειται για το θρυλικό La Samaritaine, όπου η αστείρευτη κομψότητα συνάντησε την ακαταμάχητη γοητεία και την παριζιάνικη φινέτσα. Ένα νέο που σίγουρα ενθουσίασε όλους τους αθεράπευτους fashion lovers κι έκανε ήδη την αρχή ενός πολλά υποσχόμενου ξεκινήματος που από εδώ και στο εξής θα μας απασχολήσει.

Back to the past

2-Ovrg5.jpg

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, ο ιδιοκτήτης του οίκου Louis Vuitton, Bernard Arnault, απέκτησε το La Samaritaine το 2001, αλλά το συγκρότημα αναγκάστηκε να κλείσει το 2005 λόγω της μη τήρησης των κωδικών ασφαλείας των κτιρίων, που σχετίζονται με τον χάλυβα και το γυαλί, που καλύπτει το κτίριο.

Την εποχή εκείνη, όπως είναι λογικό, δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι που ζούσαν με τον φόβο πως θα χάσουν τη δουλειά τους, κάτι που τελικά όντως έγινε. Ποτέ, όμως, δεν το έβαλαν κάτω, μιας και συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες, έχοντας πάντα μυαλό τους τη σκέψη πως ο όμιλος LVMH θα έκλεινε αυτό το τεράστιο -κυριολεκτικά και μεταφορικά- κατάστημα μια για πάντα. 

3-VnVnS.jpg


Παρά τις συνεχείς προσπάθειες και την επιμονή των εργαζομένων αλλά και του ίδιου του ομίλου, το mall έκλεισε το 2005, αφήνοντας πίσω του μια ολόκληρη ιστορία και μια αρχιτεκτονική που τότε είχε εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως μελλοντικά θα άνοιξε και πάλι τις πόρτες του προς το κοινό, παρά την έντονη επιθυμία που υπήρχε. 

Today's data

5-Wz9LA.jpg

Όπως μάθαμε, οι δρόμοι του Παρισιού θα «πλημμυρίσουν» και πάλι από τη γνωστή φινέτσα του french fashion house, καθώς το iconic αυτό mall αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει το makeover του και πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του και πάλι στις 19 Ιουνίου, 16 χρόνια από τότε που είχε κλείσει.

Το ανακαινισμένο αυτό συγκρότημα θα αποτίσει φόρο τιμής στον αυθεντικό σχεδιασμό Art Nouveau του κτιρίου, χωρίς κινδύνους πλέον για την ασφάλεια, μιας και οι αρμόδιοι έχουν λάβει μέριμνα κι έχουν μελετήσει διεξοδικά κάθε χώρο. Ακόμα, θα διαθέτει γυάλινα πλακάκια, αλλά με ένα στρώμα σκυροδέματος από κάτω, για την αποφυγή των θραύσεων.

4-6UnqY.jpg


Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως μέσα στους επιβλητικούς χώρους του θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 600 high-end fashion brands, luxury διαμερίσματα, εστιατόρια που θα παρέχουν ξεχωριστές γεύσεις και θα χαρίσουν μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια κι ένα υπεροπολυτελές ξενοδοχείο 5*. Ακόμα, λέγεται πως θα πέρα από τα υπόλοιπα facilities θα υπάρχει κι ένα spa του Christian Dior, που θα συνδυάζει την απαράμιλλη αισθητική μαζί με τις σύγχρονες ανέσεις και την αναζωογονητική αύρα.

Can't wait!