fbpixel

Search icon
Search
Dip Powder Nails: Όλα σχετικά με το μανικιούρ που κρατάει περισσότερο από τα άλλα
HAIR & NAILS

Dip Powder Nails: Όλα σχετικά με το μανικιούρ που κρατάει περισσότερο από τα άλλα

Το dipping θα σας χαρίσει τέλεια και πιο υγιή νύχια


Για μερικές γυναίκες το να κρατήσουν ένα μανικιούρ για δύο ολόκληρες εβδομάδες φαντάζει με ένα άπιαστο όνειρο, αφού η αδυναμία των νυχιών τους μπορεί να τους στερήσει τα περιποιημένα άκρα που θέλουν να έχουν κάθε φορά. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως ακόμη κι εσείς που δεν έχετε κάποιο πρόβλημα, δε θέλετε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη διάρκεια στο ημιμόνιμο που κάνατε τις προάλλες. Η απάντηση βρίσκεται στο dipping ή αλλιώς dip powder, μια τεχνική manicure, που έρχεται από τη Νέα Υόρκη και το τελευταίο διάστημα αρχίζει να μπαίνει σε ολοένα και περισσότερα εγχώρια nail salons δημιουργώντας σχέδια και χρώματα στα νύχια, που μπορούν να διαρκέσουν για πολύ καιρό. Plus, το θετικό με αυτή τη νέα μέθοδο είναι ότι ωφελεί πολύ τα νύχια σας θρέφοντάς τα και κάνοντάς τα πολύ δυνατά. 

Τι είναι

Τα dip powder nails είναι κάτι μεταξύ του απλού μανικιούρ και του ακρυλικού. Πολλοί αισθητικοί του εξωτερικού, το αποκαλούν ως diet acrylic, ακριβώς γιατί είναι πιο ωφέλιμο για τα νύχια. Αντί να χρησιμοποιείτε, δηλαδή, ακτίνες UV για να «σφραγίσετε» το βερνίκι σας, το χρώμα του νυχιού προέρχεται από μια χρωματισμένη σκόνη. 

54694b9be63a5a5c4ed53667a6ef507f.jpg

Αρχικά, εφαρμόζεται ένα base coat, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση σας και θα προστατέψει την επιφάνεια του νυχιού. Στη συνέχεια, βάζετε τα νύχια σας σε ένα μικρό μπολ με το χρώμα που επιλέξατε κι έπειτα αφαιρείται η περιττή ποσότητα. Ξαναεφαρμόζεται άλλη μια στρώση από το base coat, για να «κλειδώσει» το χρώμα. Μετά, ξαναβουτάτε τα νύχια σας στη σκόνη, για να καλυφθούν τα οποιαδήποτε κενά και για να είναι πιο αρμονικό το αποτέλεσμα. Τέλος, η αισθητικός σας ξαναπερνάει άλλη μια τελευταία στρώση από το προϊόν βάσης, αφήνετε να στεγνώσει φυσικά και είστε έτοιμες! Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδικασία 2 απλώς κι επαναλαμβανόμενων βημάτων. Τόσο απλό!

Είναι ασφαλής η dip powder;

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσετε πως η dip powder είναι ασφαλής είναι να τσεκάρετε πάντοτε τα συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα και στις σκόνες που θα χρησιμοποιηθούν, διότι μερικά από αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα και να καταστρέψουν την εξωτερική επιφάνεια των νυχιών σας. Ορισμένες φθηνότερες dip powders, μάλιστα, μπορεί να περιέχουν το συστατικό ΜΜD, το οποίο είναι εξαιρετικά επιβλαβές. 

le-fashion-blog-teal-nail-polish-manicure-backstage-beauty-karen-walker-ss-2015.jpg
Πηγή: Style Bistro

Πως λειτουργεί; 

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το dipping είναι αρκετά παραπλήσιο με το gel. Αν κάνετε ένα γρήγορο scroll down στο Instagram, υπάρχουν περισσότερες από 160.000 εικόνες με το tag #dippowdernails, ενώ στο YouTube θα βρείτε πάμπολλα videos, που δείχνουν ολόκληρη τη διαδικασία. Σίγουρα θα σας δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζεστε και θα σας μυήσουν στον κόσμο του nail dipping. 

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω video και θα εκπλαγείτε από την πρωτοποριακή μέθοδο:

Πως αφαιρείται;

Ακριβώς όπως τα gels ή τα ακρυλικά νύχια, η αφαίρεση ενός μανικιούρ που έχει γίνει με dip powder απαιτεί περισσότερο χρόνο και υπομονή απ' ό,τι γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, όπου η αφαίρεση του χρώματος γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα με ασετόν και βαμβάκι. Αυτό που συνίσταται από τις περισσότερες αισθητικούς είναι να μην επιχειρείτε να τα αφαιρείτε μόνες σας στο σπίτι, καθώς χρειάζονται συγκεκριμένη προεργασία, αλλά να κλείνετε ραντεβού στο αγαπημένο σας nail salon κάθε φορά που θέλετε να ανανεώσετε το μανικιούρ σας. 

Βέβαια, πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζετε πως θα πρέπει να προσπαθήσετε να δώσετε στα νύχια σας κάποιο χρόνο ανάμεσα στα μανικιούρ σας, για να μη σπάσουν τα νύχια σας ή γίνουν ιδιαίτερα εύθραυστα. Για παράδειγμα, επενδύστε σε μερικά καλά προϊόντα φροντίδας, μετά την αφαίρεση της dip powder, όπως κάποιο έλαιο για τα πετσάκια, για να χαρίσετε τη χαμένη ενυδάτωση στα νύχια σας και να διατηρήσετε παράλληλα ενυδατωμένη την επιδερμίδα των χεριών σας. Plus, θα μπορούσατε να εφαρμόσετε σε όλη την επιφάνειά τους μια κρέμα χεριών, που θα κάνει αμέσως ένα moisturizing boost τόσο στα νύχια όσο και στο δέρμα σας.

Εσείς θα το δοκιμάσετε; 

Κεντρική φωτογραφία: Julien Macdonald backstage, Image courtesy of Gorunway