fbpixel

Search icon
Search
Dior J'Adore: Μια έκθεση αφιερωμένη στο iconic άρωμα του οίκου παρουσιάζεται στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού
FASHION NEWS

Dior J'Adore: Μια έκθεση αφιερωμένη στο iconic άρωμα του οίκου παρουσιάζεται στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού

Όλες οι λεπτομέρειες της έκθεση που άνοιξε πρόσφατα στην Πόλη του Φωτός


Ο οίκος Dior δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τις καινοτομίες και τη διαχρονική κομψότητα που τον χαρακτηρίζει. Η καθεμία από τις συλλογές λανσάρει η ceative director του, Maria Grazia Chiuri, είναι ένας φόρος τιμής σε όλα όσα πρεσβεύει το γαλλικό fashion house από την ίδρυσή του: τόλμη, λάμψη, καινοτομία - μερικές μόνο από τις λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό κάθε φορά που σκεφτόμαστε την ιστορία του θρυλικού brand.

Πέρα από τις clothing lines, αλλά και τα beauty products και τα είδη σπιτιού, ο οίκος μας συνηθίζει και σε διαφορετικά λανσαρίσματα που κάνουν τον γύρω του κόσμου και μας συστήνουν την ταυτότητά του. Άλλη μια έκθεση -για την οποία όλοι μιλούν τελευταία- έρχεται να αποδείξει την όλη φιλοσοφία πίσω από τα iconic κομμάτια με την υπογραφή Dior όλων αυτών των δεκαετιών. 

Μια ακόμα έκθεση για την ιστορία του οίκου είναι γεγονός!

Dior J'Adore exhibition

exposition-dior-jadore-credit-adrien-dirand-pour-christian-dior-1.jpg


Από τα τέλη του Σεπτέμβρη, και πιο συγκεκριμένα από τις 27 του μηνός, η έκθεση Dior J'Adore αφηγείται την ιστορία που κρύβεται πίσω από το J'Adore, ενός από τα πιο εμβληματικά αρώματα στην ιστορία του οίκου. Πρόκειται για μια ζωντανή αναδρομή από την αγάπη που έτρεφε ο Christian Dior για τα λουλούδια -σήμα κατατεθέν των αρωμάτων του- έως το J' Or de J'Adore, την ολοκαίνουρια αρωματική δημιουργία του περίφημου Francis Kurkdjian, του perfumer που βρίσκεται πίσω από το πασίγνωστο Baccarat Rouge 540.

Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου, λαμβάνει χώρα στο ιστορικό κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών του Παρισιού (École nationale supérieure des Beaux-Arts), που έχει μετατραπεί σ' ένα αριστουργηματικό χρυσό σκηνικό, εμπνευσμένο από το μπουκάλι του αρώματος. Μέσα από αυτό το έργο τέχνης αποκαλύπτεται το ίδιο το άρωμα, ενώ η εμπειρία που προσφέρεται στο κοινό έχει να κάνει με την πολιτιστική κληρονομιά, τα οσφρητικά συναισθήματα, τις εκπληκτικές εικόνες και την καλλιτεχνική γενναιοδωρία.

exposition-dior-jadore-credit-adrien-dirand-pour-christian-dior-18.jpg


Μέσα από αυτήν την έκθεση αποκαλύπτεται, επίσης, μια ταινία για τα λουλούδια της Grasse στη Γαλλία, τις διάφορες σειρές αρωμάτων που παρουσιάστηκαν μέσα στα χρόνια, τα φορέματα που φορούσαν οι μούσες του αρώματος, ακόμα και το story πίσω από μπουκάλι - τα πάντα υμνούν το χρυσό χρώμα, που συνδέθηκε άρρηκτα με το J'Adore. Στο σημείο αυτό να πούμε πως η Charlize Theron είναι ίσως το πρόσωπο-συνώνυμο αυτού του αρώματος, κάτι που οφείλεται στις μοναδικές καμπάνιες και τα διαφημιστικά spots που έμειναν στην ιστορία. Φυσικά, η φυσική λάμψη της ηθοποιού έπαιξε κι αυτή τον ρόλο της!

Η έκθεση προσφέρει μια βαθιά βουτιά στην καρδιά του αρώματος J'Adore, μαθαίνει κανείς όλα όσα δε γνώριζε μέχρι πρόσφατα γι' αυτό, τη στιγμή που όλες οι αισθήσεις αφυπνίζονται. 

Στις 26 Σεπτεμβρίου, φίλοι του Dior επισκέφθηκαν την έκθεση για να ανακαλύψουν αυτήν τη συναρπαστική εμπειρία. Η Charlize Theron, ο Robert Pattinson, η Jenna Ortega και πολλοί άλλοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, τραβώντας πάνω τους όλα τα φλας των φωτογράφων. Πέρα από το άρωμα, στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι πιο γνωστές δημιουργίες του οίκου, εξίσου λαμπερές, όπως άλλωστε και το ίδιο το J'Adore.

dior-jadore-charlize-theron-credit-pierre-mouton-pour-christian-dior-parfums.jpg
Η Charlize Theron στα εγκαίνια της έκθεσης
Η έκθεση Dior J'Adore αποτυπώνει όλο το πνεύμα ενός fashion designer που λάτρευε πραγματικά τα λουλούδια!

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της έκθεσης, αλλά και κάποιες από τις διασημότητες που την παρακολούθησαν 

Φωτογραφίες: Adrien Dirand & Pierre Mouton for Christian Dior & Christian Dior parfums