fbpixel

Search icon
Search
Διατροφικές Λύσεις: Εξατομίκευση & Ειδίκευση - Όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε
MAGAZINE

Διατροφικές Λύσεις: Εξατομίκευση & Ειδίκευση - Όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αγγελική Αλεξιάδου μάς υποδέχεται στον νέο της χώρο στη Θεσσαλονίκη και μας συστήνει τις υπηρεσίες στις οποίες πρωτοστατεί


Η εμπειρία της ως διαιτολόγου ξεκινάει το 2007 στη Θεσσαλονίκη, στο γραφείο του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Στη συνέχεια, ανέλαβε τη θέση της προϊσταμένης διαιτολόγου σε πολυδύναμο κέντρο αδυνατίσματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2012. Παράλληλα, ολοκλήρωσε το Master της από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED, με εξειδίκευση στη Διατροφική και Ψυχολογική Αντιμετώπιση Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. Όλο αυτό της έδωσε την εμπειρία και τη γνώση να διαχειρίζεται διατροφικά και να υποστηρίζει ψυχολογικά τόσο παθολογικά όσο και φυσιολογικά περιστατικά, με μότο της το “remember why you started”.

Από το 2013, διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στο κέντρο της Δράμας και πλέον μας υποδέχεται στον χώρο της και στη Θεσσαλονίκη. Η συμμετοχή της σε συνέδρια αναφορικά με τη διατροφή, την παιδική παχυσαρκία και την αθλητική διατροφή την κρατούν ενήμερη για τις εξελίξεις στον τομέα της, ενώ της δίνουν τη δυνατότητα της βέλτιστης και εξατομικευμένης αντιμετώπισης του καθενός. Με αυτόν τον γνώμονα διαλέγει πάντα κάθε νέα υπηρεσία. Η ίδια μάς παρουσιάζει σε α΄ πρόσωπο ποιες είναι οι βασικές υπηρεσίες που διαθέτουν οι χώροι της και ποια τα οφέλη της καθεμιάς.

Λιπομέτρηση

shutterstock-2229152481.jpg

O λιπομετρητής Τanita mc-780 μάς δίνει τη δυνατότητα τμηματικής ανάλυσης με ακρίβεια και αξιοπιστία, με μία πολύ απλή και σύντομη διαδικασία. Μέσα σε 2΄ έχουμε πλήρη εικόνα της άλιπης και λιπώδους μάζας, των υγρών του σώματος, καθώς και ένδειξη του δείκτη σαρκοπενίας και της γωνίας φάσης. Η γωνία φάσης είναι μία παράμετρος εκτίμησης της διατροφικής και κυτταρικής κατάστασης. Μοναδικές προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της ακρίβειας της μεθόδου είναι ο ελαφρύς ρουχισμός, η νηστεία και η απουσία άσκησης 2,5 ώρες πριν από τη μέτρηση.

H βάση κάθε διαιτολογίου είναι ο βασικός μεταβολισμός του διαιτώμενου. Η μέτρησή του μας δίνει μία ακριβή εικόνα για τις ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες του κάθε οργανισμού. Έτσι, μπορούμε να θέσουμε στόχους και να εκτιμήσουμε το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να τους επιτύχουμε. Και τι γίνεται όταν ο μεταβολισμός μας είναι χαμηλός; Με τις κατάλληλες διατροφικές παρεμβάσεις σε συνδυασμό με άσκηση, διαχείριση του στρες και κάποιο συμπλήρωμα μπορούμε να τον αλλάξουμε.

Μιλήσαμε για στρες. Το οξειδωτικό στρες για την ακρίβεια είναι ένας μηχανισμός στο σώμα μας που προκαλεί κυτταρική φθορά, πρόωρη γήρανση, πολλαπλές βλάβες και κατ’ επέκταση προάγει την ανεξέλεγκτη παραγωγή ελευθέρων ριζών. Μέσω της μέτρησης Fras ανιχνεύουμε ποσοστά οξειδωτικού στρες και αντιοξειδωτικής ικανότητας, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα, την ευεξία, να μειώσουμε τις φλεγμονές στο σώμα, να διαχειριστούμε καλύτερα χρόνιες παθήσεις και αυτοάνοσα. Ως προς τη διαδικασία, αυτή περιλαμβάνει λήψη μιας σταγόνας αίματος από το δάχτυλό σας και φυγοκέντρησής της με ειδικά αντιδραστήρια.

Test DNA

shutterstock-2276578899.jpg

Kαι τώρα ας πούμε κάποια πράγματα για το test DNA. Κάθε φορά που αναφέρομαι σε αυτό ξεσπά ένας μικρός χαμός. Δικαιολογημένα βέβαια, αφού είναι μια εξέταση που αναλύει στοχευμένα γονίδια μέσω των οποίων μας κατευθύνει στις διατροφικές μας επιλογές, στην αναλογία των μακροθρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας, εντοπίζει διατροφικές ευαισθησίες και πιθανότητες χρόνιων παθήσεων (τάση για παχυσαρκία, καρδιαγγειακά, δυσλιπιδαιμίες). Ταυτόχρονα, μπορούμε να κάνουμε εξατομικευμένη σύσταση για πρόσληψη βιταμινών και άσκηση. Το τεστ αυτό γίνεται μία φορά στη ζωή μας, δεδομένου ότι τα γονίδιά μας παραμένουν ίδια.

Επιγενετικά, ωστόσο, συμβαίνουν αλλαγές στο γονιδίωμά μας που μπορούν να επηρεάσουν και τις διατροφικές συστάσεις. Η επιγενετική χαρτογράφηση του DNA εξετάζει το πώς η έκφραση των γονιδίων επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες (περιβάλλον, διατροφή, τρόπος ζωής). Κάνοντας λοιπόν, συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην πρόσληψη μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών μπορούμε να αυξήσουμε την ποιότητα ζωής σας. Επιπλέον, κάνουμε τη διατροφική σας εμπειρία στον χώρο μου τόσο προσωπική όσο το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Βλέπουμε, λοιπόν, πως δεν υπάρχει one size διατροφή. Εξετάζοντας ολιστικά τον καθένα από εσάς και έχοντας στη διάθεσή μας πληθώρα αναλυτικών εξετάσεων, μπορούμε ν’ απογειώσουμε την ποιότητα ζωής σας και να πετύχουμε αναίμακτα τους διατροφικούς σας στόχους.

17a1741.jpg


Ευχαριστούμε τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Αγγελική Αλεξιάδου για τις πληροφορίες. Έχει εξειδικευτεί στη Διατροφική και Ψυχολογική Αντιμετώπιση Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία, η Ψυχογενής Υπερφαγία και η Ορθορεξία από τον Εθνικό Οργανισμό για Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας-NCFED, ενώ έχει πολυετή εμπειρία στην ανάλυση DNA test-οξειδωτικού στρες και βασικού μεταβολισμού.

Info

Παύλου Μελά 28, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 023948
Γεωργίου Παπανδρέου 25, Δράμα, τηλ.: 25210 30380
Ιnstagram: @angiealex
email: hello@alexiadouaggeliki.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024