fbpixel

Search icon
Search
Διατηρήστε το δέρμα σας λαμπερό και νεανικό ακόμα και το φθινόπωρο
MAGAZINE

Διατηρήστε το δέρμα σας λαμπερό και νεανικό ακόμα και το φθινόπωρο

Η Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου μάς προτείνει τις πιο σύγχρονες μεθόδους για να ξαναβρεί η ταλαιπωρημένη -από το καλοκαίρι- επιδερμίδα μας τη χαμένη της λάμψη


Μετά το καλοκαίρι, η επιδερμίδα είναι και δείχνει ταλαιπωρημένη. Θα θέλατε να μας προτείνετε τα βασικά βήματα για την ολοκληρωμένη περιποίησή της; 

Ως πρώτο βήμα προτείνω έναν βαθύ καθαρισμό. Ανανεώνει αποτελεσματικά το δέρμα, απομακρύνοντας το σμήγμα και αντιμετωπίζοντας τα σπυράκια. Συνδυάζεται ιδανικά με μια θεραπεία Hydrafacial (υδροδερμοαπόξεση), κατά την οποία απομακρύνεται η επιφανειακή στιβάδα του δέρματος με τη δύναμη του νερού και οξέων φρούτων. Σημαντική, επίσης, είναι η επιλογή σωστών προϊόντων skincare, όπως ένας αντιοξειδωτικός όρος βιταμίνης C και ιχνοστοιχείων, που εφαρμόζεται το πρωί και προστατεύει από τις οξειδωτικές δράσεις του stress, του ήλιου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οπωσδήποτε, η χρήση κατάλληλου αντηλιακού πρέπει να συνεχιστεί και το φθινόπωρο, όπως κι ενός προϊόντος για τα μάτια και τα χείλη για ενυδάτωση κι εξάλειψη των σημαδιών. Ανάλογα με τα προβλήματα του κάθε ασθενούς, συνδυάζουμε προϊόντα που κλειδώνουν τη δράση των ορών και αντιμετωπίζουν τα εκάστοτε προβλήματα (λευκαντικές κρέμες, οροί υαλουρονικού). Το βράδυ, πρέπει να εφαρμόζεται ένα serum και μια κρέμα ενυδατική. Με την επιστροφή από τη θάλασσα, συνήθως προτείνω μία νυκτός με οξέα φρούτων, που έχει και ήπια απολεπιστική δράση.

Αν προχωρήσουμε σε λίγο πιο επεμβατικές μεθόδους, ποιες θεωρείτε τις πλέον αποτελεσματικές; 

Λόγω αφυδάτωσης του δέρματος, είναι η κατάλληλη εποχή να ξεκινήσουμε με πρωτόκολλα μεσοθεραπειών. Η μεσοθεραπεία προσώπου αναζωογονεί το δέρμα, επαναφέρει την ελαστικότητά του, προσφέρει ενυδάτωση και το κάνει πιο λαμπερό, ενώ προλαμβάνει κι εξαλείφει τις ρυτίδες. Η ενέσιμη μορφή της γίνεται με μικροενέσεις στο χόριο, οι οποίες περιέχουν ένα μείγμα από μέταλλα, βιταμίνες, αμινοξέα και άλλες ευεργετικές ουσίες, που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης. Η λάμψη, η σύσφιγξη κι η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι εμφανείς από την πρώτη συνεδρία, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται έπειτα από μερικές ημέρες. Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί με θεραπείες απολέπισης, όπως οι δερμοαποξέσεις με διαμάντι/μικροκρυστάλλους ή νερό.

rad2.jpg

Και στην περίπτωση που επιθυμούμε ν’ αντιμετωπίσουμε χαλάρωση και ρυτίδες, τι θεραπείες ακολουθείτε;

Στις ημέρες μας, οι θεραπείες υαλουρονικού οξέος αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα χαλάρωσης κι έλλειψης όγκου. Ξεκινάμε από την περιοχή των ζυγωματικών και των παρειών, προχωράμε στην περιοχή της κάτω γνάθου και του πιγουνιού και τέλος, στην περιοφθαλμική περιοχή και το μέτωπο. Φυσικά, βελτιστοποιούνται και οι όγκοι στην περιοχή των χειλιών. Σε κάθε περίπτωση, και σε συμφωνία με τις επιθυμίες των ασθενών, στόχος είναι η δημιουργία απόλυτα φυσικών αποτελεσμάτων. Είναι η κατάλληλη περίοδος, επίσης, για να αντιμετωπιστούν οι δυναμικές ρυτίδες με τη θεραπεία βοτουλινικής τοξίνης, στις περιοχές του μεσόφρυου, του μετώπου, των ματιών, του πιγουνιού, περιστοματικά και στην περιοχή του λαιμού.

Τι είδους επιλογές υπάρχουν για τις γυναίκες που επιθυμούν λιγότερο επεμβατικές λύσεις; Προτείνουμε πρωτόκολλα ενέσιμων κλασματικών ραδιοσυχνοτήτων με το μηχάνημα Vivace, για σύσφιγξη, ανάπλαση και κολλαγονογένεση. Συνδυάζονται άριστα με φωτοθεραπείες με panel led, στο πρόσωπο και το ντεκολτέ. Τέλος, για τις ασθενείς που θέλουν απλές ραδιοσυχνότητες, χωρίς τη χρήση ενέσιμων μεθόδων, στο ιατρείο έχουμε το επαναστατικό μηχάνημα Venus Legacy, που εφαρμόζεται και στην περιοχή του προσώπου με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

rad.jpg

Ευχαριστούμε τη Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες.

Info

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ειδικεύτηκε στη Δερματολογική και Αλλεργιολογική Κλινική του Technische Universität München. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας Botox (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), των εμφυτευμάτων με υαλουρονικο οξύ (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), της μεσοθεραπείας (Deutsche Gesellschaft für Mesotherapie) και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της Κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, καθώς και της Αισθητικής Δερματολογίας.

Ιατρείο: Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, τηλ. 2310 272255

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020