fbpixel

Search icon
Search
Διαλογισμός: 5 βιβλία που θα σας βοηθήσουν να τον εντάξετε στη ζωή σας
PSYCHOLOGY

Διαλογισμός: 5 βιβλία που θα σας βοηθήσουν να τον εντάξετε στη ζωή σας

Οδηγοί από zen masters, ώστε να αποκτήσετε όλα τα οφέλη ενός καλού meditation


Ο διαλογισμός και η αυτοσυγκέντρωση είναι μια τάση του ευ ζην που έχει κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Wellness retreats, meditation gurus, ντοκιμαντέρ και βιβλία επεξεργάζονται το νέο trend και εξετάζουν τα οφέλη του στον οργανισμό και την ψυχική μας υγεία. Ζούμε σε μια εποχή, εξάλλου, που το mental state of mind παίζει καίριο ρόλο στη ζωή μας. Αδιαμφισβήτητα, μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη του διαλογισμού inside-out και για τον λόγο αυτό, σας προτείνουμε 5 must βιβλία που θα σας μυήσουν στην τέχνη της αυτοσυγκέντρωσης, της ηρεμίας και της πλήρης σύνδεσης με τον εσωτερικό εαυτό σας.

Real Happiness: The Power of Meditation

real-happiness-book.jpg

9 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του βιβλίου, ο οδηγός της Sharon Salzberg συνεχίζει να ρίχνει φως στην έννοια του διαλογισμού, με απλό και ανθρώπινο τρόπο. Η συγγραφέας φέρει 30 χρόνια meditation εμπειρίας και γνώσης, τις οποίες και αποτυπώνει στο χαρτί. Τεχνικές, ερμηνείες και απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Η Salzberg μετουσίωσε το δικό της ταξίδι με τον διαλογισμό σε ένα οδηγό 28 ημερών, ώστε να ανακαλύψετε με τη σειρά σας τα οφέλη αυτής της διαδικασίας. Η ίδια επισημάνει πως δεν έχει να κάνει με θρησκεία ή μια βαθύτερη έννοια, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζεται η πρακτική αυτή ως άσκηση, σαν να πηγαίνετε για τρέξιμο! Εκδόσεις: Workman Publishing Company.

The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness

meditation2.jpg

Ο Andy Puddicombe, ένας πρώην βουδιστής μοναχός έγραψε αυτό το βιβλίο, για να πείσει τους αναγνώστες πως η ηρεμία του μυαλού μπορεί να επιτευχθεί –ακόμα και από τον πιο πολυάσχολο άνθρωπο. Ιδανική επιλογή αν είστε busy bees και το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο από υποχρεώσεις κι ευθύνες. Το εγχειρίδιο θα σας λύσει τα χέρια, ανοίγοντάς σας ένα νέο παράθυρο στον κόσμο. Ψυχική ηρεμία, λιγότερο στρες, λιγότερη κόπωση και περισσότερη ευεξία υπόσχεται ο συγγραφέας, αν εντάξετε στην καθημερινότητά σας ένα 10λεπτο meditation ritual. Αξίζει, σίγουρα, να το δοκιμάσετε! Εκδόσεις: Griffin.

Meditations from the Mat

meditation3.jpg

Αν είστε λάτρεις της yoga και του spirituality life style, τότε το Meditations from the Mat, δηλαδή από το στρώμα που κάνετε yoga, είναι το απόλυτο βιβλίο για εσάς. Οι Rolf Gates και Katrina Kenison δημιούργησαν έναν guide 365 ημερών που αποδεικνύει πως η yoga συνδέεται άμεσα με τον διαλογισμό και πως δεν είναι μια απλή άσκηση εκγύμνασης. Πρόκειται για την απόλυτη αρμονία μεταξύ μυαλού και σώματος, μια ρουτίνα που σας φέρνει πιο κοντά με τις σκέψεις και τον εαυτό σας. Αν είστε yoga junky ή επιθυμείτε να «γυμναστείτε» από μέσα προς τα έξω, τότε βρήκατε τον απόλυτο σύμμαχό σας σε αυτό το ταξίδι ευεξίας. Εκδόσεις: Anchor.

Meditation for Fidgety Skeptics

3-r0wXb.jpg

Μπορεί ο διαλογισμός να είναι μια «πρακτική», ένας τρόπος ζωής που υπάρχει από πάντα, όμως το ευρύ κοινό γνωρίζει τα τελευταία χρόνια για την ύπαρξή του και όπως είναι εύλογο, πολλοί αμφισβητούν τα οφέλη του. Αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα και διστάζετε να πιστέψετε ή να δοκιμάσετε το daily meditation, τότε ο νούμερο 1 best seller συγγραφέας των New York Times, Dan Harris, έχει την απάντηση στα ερωτήματά σας. Το βιβλίο του πρόκειται για μια αποτύπωση προσωπικών βιωμάτων, που θα σας πείσουν πως ο διαλογισμός είναι «ευλογία» για τον οργανισμό σας. Γιατί όχι; Εκδόσεις Spiegel & Grau.

Making Space

5-PpwsG.jpg

Ιδανικό για αρχάριους, το Making Space από τον zen master Thich Nhat Hanh είναι ο άριστος φίλος για εσάς που θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον διαλογισμό, αλλά και πως να τον εφαρμόσετε από την άνεση του σπιτιού σας. Το βιβλίο περιλαμβάνει πρακτικές και προτάσεις meditation ιδιαίτερα δημιουργικές, ώστε να κρατηθεί το ενδιαφέρον σας αμείωτο από την αρχή. Είναι ένας μικρός, αλλά πολύ χρήσιμος οδηγός που εξηγεί με κατανοητό τρόπο τη δύναμη που μπορείτε να λάβετε από αυτή την «τέχνη», με απτά και άμεσα λόγια. Εκδόσεις: Parallax Press.