fbpixel

Search icon
Search
Τα πανέμορφα νησιά των Σποράδων για last-minute αποδράσεις στο απέραντο γαλάζιο
TRAVEL

Τα πανέμορφα νησιά των Σποράδων για last-minute αποδράσεις στο απέραντο γαλάζιο

Μοναδικοί προορισμοί που θα κερδίσουν αμέσως μία θέση στην καρδιά σας


Καλοκαίρι σημαίνει ξεκούραση, σημαίνει χαλάρωση, αποφόρτιση κι όμορφες στιγμές. Καλοκαίρι σημαίνει αναμνήσεις, εμπειρίες, εικόνες. Στην Ελλάδα, καλοκαίρι σημαίνει ταξίδια σε μαγικούς προορισμούς με θέα το απέραντο γαλάζιο κι αν δεν έχετε ήδη κανονίσει τις φετινές summer-vacations σας, ιδανική επιλογή αποτελούν οι Σποράδες. Βρίσκονται κοντά στη Θεσσαλονίκη, η πρόσβαση στα νησάκια αυτά είναι αρκετά εύκολη και πραγματικά, αξίζει να τους δώσετε μία ευκαιρία. Θα σας σαγηνεύσουν από το πρώτο λεπτό...

Μία χώρα μαγεμένη!

Σκόπελος

shutterstock-479827540.jpg

Είναι ένα νησί των Σποράδων με εντυπωσιακή βλάστηση και παραδεισένιες παραλίες. Είναι ένα νησί που προσφέρεται για ήρεμες διακοπές μακριά από όλους κι από όλα. Η Σκόπελος, έγινε παγκοσμίως διάσημη από τα γυρίσματα του χολιγουντιανού musical, Mamma Mia, που γυρίστηκε σε διάφορες μαγικές τοποθεσίες της. Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησί, με τη ρομαντική ατμόσφαιρα και τα ειδυλλιακά τοπία να αποτελούν σήμα κατατεθέν του, όπως και τα γραφικά χωριά κι οι ονειρεμένες παραλίες, ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά του. Η πιο κοσμοπολίτικη, η πιο έντονη. Στα σοκάκια της Χώρας, συναντά κανείς μία σειρά από bar και restaurants, όπου μπορεί να απολαύσει δροσερά cocktails και να γευτεί την τοπική κουζίνα του νησιού, ενώ μία ιδανική μέρα σε αυτό, κλείνει με μία βόλτα στα πανέμορφα δρομάκια με τα πολύ ιδιαίτερα vibes. Εκτός από όλα τα παραπάνω, η Σκόπελος είναι ένα νησί με απίστευτες παραλίες για όλα τα γούστα, με την Καστάνη να θεωρείται must-visit, καθώς εκεί έγιναν γυρίσματα για το Mamma Mia, με την άμμο, τα κρυστάλλινα νερά και τα πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα να συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, ενώ εξίσου όμορφη παραλία, είναι και το Χόβολο. Η ψιλή άμμος, τα επιβλητικά λευκά βράχια, τα γαλαζοπράσινα νερά και το πευκόδασος που περιβάλλει την ακτή δημιουργούν μία μαγική εικόνα και παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση γίνεται από δύσβατο μονοπάτι, η εξωτική ομορφιά του τοπίου αξίζει και με το παραπάνω!

Αλόννησος

shutterstock-1958533255.jpg

Ένα ακόμη καταπράσινο νησί, ένας ακόμη ιδανικός προορισμός για ξεκούραστες διακοπές στη φύση, μακριά από όλους κι από όλα. Η Αλόννησος, έχει γίνει ευρέως γνωστή, χάρη στις πανέμορφες παραλίες και τους κολπίσκους με την πυκνή βλάστηση, αλλά και για τα πανέμορφα τοπία, τα μικρά χωριουδάκια και τη γαστρονομία της, με τους locals να μοιάζουν πάντα έτοιμοι να υποδεχθούν τους visitors και να τους μυήσουν σε έναν διαφορετικό, πολύ πιο ήρεμο τρόπο ζωής. Εκτός των άλλων, το νησί αυτό φημίζεται και για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο του, έναν μοναδικό βιότοπο που φιλοξενεί πολλά είδη φυτών και ζώων, όπως η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κάθε χρόνο καταφθάνουν σε αυτό επισκέπτες από όλο τον κόσμο, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά την σπάνια ομορφιά του. Κάνοντας focus αποκλειστικά στις παραλίες του, ο Άγιος Δημήτριος με τα μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά και το ψιλό βότσαλο, είναι από τις πιο γνωστές της Αλοννήσου, με την εξωτική ομορφιά της να παραπέμπει σε μακρινούς προορισμούς, ενώ go to place για τους λάτρεις της ηρεμίας, είναι τα Γυάλια. Πρόκειται για μία μικρή, γραφική και απόμερη παραλία, ακριβώς κάτω από την Παλιά Αλόνησσο, με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα λαμπερά βότσαλα να δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο.

Σκιάθος

shutterstock-693252220.jpg

Είναι -κατά γενική ομολογία- το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων και φημίζεται για τα υπέροχα φυσικά τοπία, τις όμορφες παραλίες, το καλό φαγητό και τη νυχτερινή ζωή της. Η Σκιάθος, αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους φυσιολάτρεις, αλλά και γι' αυτούς που αποζητούν από τις διακοπές τους και την ξεκούραση, αλλά και τη διασκέδαση, καθώς τα συνδυάζει όλα με τον πιο μαγικό τρόπο. Οι γραφικοί οικισμοί της, παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή, ενώ από την άλλη, η Χώρα είναι γεμάτη με bar-restaurants που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Πρόκειται για ένα νησί με πυκνή βλάστηση και καταπράσινα τοπία κι αν ανήκετε σε αυτούς που αγαπούν τις βουτιές σε ερημικές παραλίες, τότε σίγουρα θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά της. Τα γαλαζοπράσινα νερά, η ψιλή λαμπερή άμμος και τα λευκά βότσαλα αποτελούν σήμα κατατεθέν τους, με τα Λαλάρια να ξεχωρίζουν και να αξίζουν μία θέση ψηλά στην must-visit list σας. Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες και μαγευτικές παραλίες συνολικά των Σποράδων, βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού και είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι, με τα κατάλευκα βότσαλα, τα κρυστάλλινα νερά και τα επιβλητικά βράχια να συνθέτουν ένα απόκοσμο σκηνικό, ενώ στη μία άκρη της παραλίας ο βράχος εκτείνεται μέσα στη θάλασσα, σχηματίζοντας μια πύλη που ονομάζεται «Τρύπια Πέτρα». Εξίσου εντυπωσιακή, αλλά λίγο πιο διάσημη παραλία, είναι οι Κουκουναριές, με τη χρύση άμμο και τα καταγάλανα νερά να δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για ατελείωτες βουτιές.

Σκύρος

shutterstock-1895063704.jpg

Last but not least, υπάρχει -φυσικά- και η Σκύρος, ένα νησί που έχει αρκετά κυκλαδίτικα στοιχεία και φημίζεται για τα πανέμορφα τοπία του και θεωρείται ιδανικός προορισμός για ξεκούραστες και super χαλαρωτικές διακοπές. Λίγοι το γνωρίζουν, ωστόσο, η Σκύρος είναι το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων και βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου, ενώ είναι γνωστή για την γαστρονομία και την πλούσια βλάστησή της. Στο νησί, αυτό, μπορεί να συναντήσει κανείς υπέροχες παραλίες, με τις περισσότερες από αυτές να είναι ανοργάνωτες, με την Αγαλίπα να θεωρείται must-visit για τους visitors. Πρόκειται -ουσιαστικά- για δύο ήσυχες παραλίες που βρίσκονται σε έναν πανέμορφο όρμο που περιβάλλεται από πεύκα, με τη γυαλιστερή αμμουδιά και τα διάφανα καταγάλανα νερά να λάμπουν κάτω από το φως του ήλιου, ενώ εξίσου εντυπωσιακή παραλία είναι και τα Πουριά. Φτάνοντας σε αυτήν, θα συναντήσετε ένα μοναδικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς, με τους βραχώδεις σχηματισμούς να συμπληρώνουν ιδανικά το πανέμορφο τοπίο, ενώ εκεί βρίσκεται και το εντυπωσιακό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που είναι σκαλισμένο μέσα σε έναν βράχο.