fbpixel

Search icon
Search
Dentist shares: 6 tricks για πιο λευκά και υγιή δόντια μέσα σε μια εβδομάδα
FACE & BODY

Dentist shares: 6 tricks για πιο λευκά και υγιή δόντια μέσα σε μια εβδομάδα

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε


Αν αγαπάτε την ομορφιά τότε σίγουρα σας αρέσει να είστε on fleek σε κάθε διαφορετική εκδοχή σας. Έτσι, είναι σημαντικό να φροντίζετε, πέρα από το πρόσωπο σας, και τη στοματική υγιεινή. Τις περισσότερες φορές αυτό το κομμάτι συνδέεται αποκλειστικά με θέματα υγείας αλλά έφτασε η στιγμή με τα κατάλληλα tricks να κάνετε το χαμόγελο σας πιο υγιές και πολύ πιο λαμπερό. Θα σας δώσει μια πλήρως διαφορετική εικόνα, εναρμονίζοντας όλα όσα νιώθετε με όλα αυτά που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο διαφορετική αίσθηση μπορείτε να έχετε ακόμη και μέσα σε μια εβδομάδα. 

Αλλάξτε την οδοντόβουρτσά σας

Μια βασική κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να επανεξετάσετε αν η οδοντόβουρτσα σας είναι η κατάλληλη ή ακόμη και το αν έχει παλιώσει. Αν παρατηρείτε αίμα στα δόντια ή κάποιες ενοχλήσεις θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην παραμελείτε ποτέ τα σημάδια. Ακόμη, κάτι που ίσως δεν είχατε σκεφτεί είναι πως στην οδοντόβουρτσα μπορούν να συσσωρεύονται πολλά βακτήρια ή μικρόβια και για αυτό το λόγο η συχνή αλλαγή κρίνεται απαραίτητη, ακόμη και αν δεν φαίνεται σαν να έχει παλιώσει. 

279702116-386365226821483-2200477747726435023-n.jpg

Πλύνετε προσεκτικά τα δόντια σας

Ο τρόπος που βουρτσίζετε τα δόντια σας είναι εξίσου σημαντικός με τη συχνότητα που το κάνετε. Πάρτε το χρόνο σας, μετακινώντας την οδοντόβουρτσα με απαλές, κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσετε την πλάκα. Μην ξεχνάτε πως οτιδήποτε δεν αφαιρείται μπορεί να σκληρύνει, οδηγώντας σε συσσώρευση πέτρας και ουλίτιδα ή σε πρώιμη ουλίτιδα.

Καθαρίστε τη γλώσσα σας

Τώρα μπορεί να είναι η τέλεια στιγμή για να αποκτήσετε τη συνήθεια του tongue scraping, που θα σας μετατρέψει πλήρως τη ρουτίνα. Η απόξεση είναι μια αρχαία πρακτική που πιστεύεται ότι βοηθά τη στοματική υγεία, καθώς παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό μειώνοντας το βακτηριακό φορτίο στο στόμα, το οποίο τελικά επηρεάζει το μικροβίωμα του σώματος. Φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η πλάκα μπορεί -πέρα από τα δόντια σας- να συσσωρευτεί και στη γλώσσα. Αυτό θα σας οδηγήσει σε κακή οσμή αλλά και σε γενικότερα προβλήματα στοματικής υγείας.

278129518-1049970788920414-4590266824039455566-n-a1mJn.jpg

Ψάξτε τα κατάλληλα συστατικά

Όσον αφορά την οδοντόκρεμα, υπάρχουν πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να αναζητήσετε από τη λευκαντική δύναμη και τις γεύσεις. Ανεξάρτητα από το brand που θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι περιέχει φθόριο. Ενώ το φθόριο, έχει φανεί πως μπορεί να επηρεάζει άλλους τομείς της υγείας, αυτή η ουσία παραμένει βασικός πυλώνας στη στοματική υγεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι η κύρια «άμυνα» κατά της τερηδόνας. Λειτουργεί καταπολεμώντας τα μικρόβια που μπορούν να οδηγήσουν σε τερηδόνα, καθώς και παρέχοντας ένα προστατευτικό φράγμα για τα δόντια σας.

Πείτε «ναι» στο flossing 

Αν παραλείπετε το οδοντικό νήμα είναι σαν να μη βουρτσίζετε αποτελεσματικά τα δόντια σας. Ανάμεσα στα δόντια υπάρχουν πάντα μικρά κομμάτια φαγητού τα οποία με τη χρήση της οδοντόβουρτσας δε μπορείτε να αφαιρέσετε. Ξεκινήστε να το χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ και θα έχετε ένα μέσο που τονώνει τα ούλα, μειώνει την πλάκα και που βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής στην περιοχή.

277324200-1580866732289602-1647137871351545608-n.jpg

Δοκιμάστε τις στοματικές πλύσεις

Οι διαφημίσεις κάνουν το στοματικό διάλυμα να φαίνεται απαραίτητο για την καλή στοματική υγεία, αλλά πολλοί άνθρωποι το παραλείπουν. Αν θέλετε να οδηγηθείτε στοχευμένα προς ένα υγιές χαμόγελο τότε οφείλετε να έχετε στο οπλοστάσιο σας όλα τα απαραίτητα προϊόντα. Το στοματικό διάλυμα, λοιπόν, βοηθά με τρεις τρόπους: Μειώνει την ποσότητα του οξέος στο στόμα, καθαρίζει τις περιοχές που βουρτσίζονται δύσκολα μέσα και γύρω από τα ούλα και «επαναμεταλλοποιεί» τα δόντια. Εσείς ακόμη το παραλείπετε;