fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Denim Lovers: Υιοθετήστε την πιο διαχρονική τάση μέσα από stylish επιλογές

Δημιουργήστε τα πιο ανεπιτήδευτα looks


Denim Lovers: Υιοθετήστε την πιο διαχρονική τάση μέσα από stylish επιλογές

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το denim είναι μια all-time-classic και πάντα σύγχρονη επιλογή μόδας. Γι’ αυτήν τη σεζόν, ανακαλύψτε το δικό σας αγαπημένο για ανεπιτήδευτα looks, το οποίο θα πάρει μία κυρίαρχη θέση στην γκαρνταρόμπα σας.

Το σωστό τζιν έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει την εμφάνισή μας, χαρίζοντάς μας αυτοπεποίθηση όταν το φοράμε. Baggy, skinny, straight, carpenter, balloon, ό,τι κι αν επιλέξετε, πρόκειται για την επιτομή της άνεσης. Βέβαια, η ανακάλυψη του τέλειου denim παντελονιού, το οποίο θα ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα και στη σιλουέτα μας, πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι μια κάπως «δύσκολη» υπόθεση. Ωστόσο, καθώς το ρούχο αυτό έχει διαγράψει τη δική του ιστορία στον χρόνο, αφήνοντας ως παρακαταθήκη στη μόδα την κυριαρχία διαφόρων γραμμών και στιλ, πλέον, η καθεμία από μας μπορεί να βρει εύκολα στην αγορά το ιδανικό σχέδιο που την αναδεικνύει άψογα. Αυτή είναι και η ομορφιά του κόσμου των jeans: υπάρχουν τόσο πολλές προτάσεις - από τα κλασικά Levi's 501 μέχρι τα πιο in-fashion, που φέρνουν στο μυαλό
μας τη Y2K αισθητική. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια επικρατούν ξανά, με την ίδια ισχύ που είχαν στη δεκαετία του ’80, όταν οι πρωτοπόροι Calvin Klein και Giorgio Armani τα πρόσθεσαν στις συλλογές τους. Από τότε μέχρι και σήμερα, όλα σχεδόν τα denim trends διείσδυσαν στις συλλογές των σχεδιαστών με έντονο ενδιαφέρον, ενώ η τρέχουσα σεζόν, Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024, είναι γεμάτη από επιλογές σε τζιν, σε όλες τους σχεδόν τις εκδοχές - από παλτό, μέχρι μακριές φούστες και cropped μπουφάν για αβίαστες trendy εμφανίσεις.

ΤEST-DRIVE THE IT TRENDS

Παρακάτω, οι κυρίαρχες τάσεις στα denim για τη νέα σεζόν και τα items που πρέπει να έχετε στην γκαρνταρόμπα σας! 

1. Baggy denim

charlize-theron-charms-in-breitling-navitimer-watch-ads.jpg


Η φαρδιά αυτή σιλουέτα φαίνεται πως θα είναι η κυρίαρχη από εδώ και στο εξής. Το συγκεκριμένο στιλ τζιν το είδαμε να επικρατεί στα shows των Gucci, Bottega Veneta και Victoria Beckham με vintage επιρροές.

2. Maxi denim skirts

ganni-1aw23-copenhagen-fashion-week-ganni-backstage-tonyamatyu-4-819x1024.jpg


Οι denim φούστες είναι το απόλυτο hot κομμάτι αυτήν τη στιγμή, με τις maxi να έχουν πάρει το προβάδισμα. Όσες έχουν γραμμή Α ή/και midi ποδόγυρο «συνομιλούν» με τις τάσεις. Αυτό αποδείχτηκε και στις πασαρέλες των Gestuz και Ganni, όπου το στρίφωμα σχεδόν ακουμπούσε το πάτωμα.

3. Long, Straight & Dark

emrata-campaign-image002.jpg


Για την καθημερινότητα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα light-wash τζιν παντελόνι σε σκούρες αποχρώσεις (indigo denim) και σε κλασική γραμμή. Κομψό και συνάμα passé partout, είναι ένα κομμάτι που μεταμορφώνεται με το κατάλληλο styling. Versace και Victoria Beckham το αποθέωσαν!

DARE TO WEAR

Το στιλ που πρωταγωνίστησε στα ντεφιλέ των μεγάλων οίκων μόδας είναι το “Double Denim”, ένα από τα hot trends της εποχής. Πρόκειται για ένα combo δύο τζιν κομματιών. Για να το πετύχετε, επιλέξτε παρόμοιες αποχρώσεις και δώστε έμφαση σε statement αξεσουάρ για ένα style upgrade.Το ξεχωρίσαμε από τους Ami, Y/Project και Versace.

1

Denim πουκάμισο

Zara

2

Denim παντελόνι

Karl Lagerfeld, Intervista

3

Zadig&Voltaire, attica

4

Μπαλαρίνες με πέτρες

Kurt Geiger, Kalogirou

5

Δαχτυλίδι χρυσό της “Candy Collection” με sapphires

Katerina Ioannidis

6

Άρωμα

Burberry Goddess, Hondos Center

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023