fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Δεν προλαβαίνετε να λούσετε τα μαλλιά σας; Τρόποι για να μην το καταλάβει κανείς

Οι λύσεις που αναζητούσατε είναι πιο εύκολες από ποτέ


Δεν προλαβαίνετε να λούσετε τα μαλλιά σας; Τρόποι για να μην το καταλάβει κανείς

Ας είμαστε αληθινοί. Μια πολυάσχολη γυναίκα πρέπει να προλαβαίνει να κάνει τα πάντα και πολλές φορές το λούσιμο των μαλλιών δεν μπορεί να γίνει στο σωστό timing. Έτσι, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που χρειάζεστε μια λύση ανάγκης για να σας σώσει από ένα άβολο meeting ή για να σας κάνει να βγείτε από το σπίτι ακόμη και αν δεν θεωρείτε πως μπορείτε να ανταπεξέλθετε με το bad hair day σας. 

Εμείς, λοιπόν, επειδή σας καταλαβαίνουμε αναζητήσαμε όλες εκείνες τις έξυπνες και γρήγορες συμβουλές που θα σας δώσουν στη στιγμή τη λύση που χρειάζεστε για τις στιγμές που η παράταση, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη!

wet-look-hair.jpg

Ξεκινήστε με πραγματικά καθαρά μαλλιά

Μπορεί αυτό το tip να ανήκει στην πρόληψη αλλά είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά. Αν γνωρίζετε πως σας περιμένει μια δύσκολη εβδομάδα τότε είναι σημαντικό να λούσετε τα μαλλιά σας πολύ καλά, με κάποιο σαμπουάν που εξαλείφει τελείως τη λιπαρότητα. Εδώ, μπορεί να βοηθήσει και ένα προϊόν scrub για το τριωτό της κεφαλής που θα χαρίσει στο δέρμα σας μια απόλυτα νέα πνοή. Ακόμη μην ξεχνάτε πως δεν πρέπει να προσθέσετε κάποο προϊόν με μαλακτική δράση παρά μόνο στις άκρες. 

Χρησιμοποιείστε shower cap

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το να μην λούζετε τα μαλλιά σας δεν σημαίνει να μην κάνετε ντους. Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που θα έχει μεγάλη επίπτωση στα μαλλιά σας είναι η υγρασία κατά τη διάρκεια του μπάνιου που κάνετε. Έτσι, φροντίστε ώστε να επενδύσετε σε ένα καλό shower cap που θα τα προστατεύει κάθε φορά που θα θέλετε να κάνετε ντούς. 

 Clean scalp

Clean scalp

Scalp Benefits Balancing Shampoo, Aveda, Attica

BUY ME
 Must have

Must have

Scalp Exfoliator & massager, Tangle Teezer, Sephora

BUY ME
 Prevents breakage

Prevents breakage

Rescue Hair Oil, Nourishes Hair & Repairs Damages, Apivita, Hondos Center

BUY ME

Αποφύγετε να αγγίζετε τα μαλλιά σας

Ασυναίσθητα, πολλές φορές μέσα στη μέρα αγγίζετε τα μαλλιά σας. Είτε γιατί θέλετε να δείτε αν είναι στη θέση τους, είτε γιατί απλώς έχετε συνηθίσει σε αυτή την κίνηση. Το tip μας εδώ είναι να προσπαθήσετε να μείνετε μακριά από αυτή την κίνηση καθώς οτιδήποτε έλαια έχετε στα χέρια σας μπορούν εύκολα να περάσουν στο τριχωτό της κεφαλής. Φυσικά, και το βούρτσισμα είναι σημαντικό να αποφεύγεται διότι θα αναδείξει ακόμη περισσότερο οτιδήποτε είναι ήδη εμφανές!

Extra tip: Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε είναι να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι έξω από το πρόσωπο σας. Μπορείτε να το πετύχετε απλώς τοποθετώντας τις λατρεμένες bobby pins στα κατάλληλα σημεία. Είναι απλές και απόλυτα αποτελεσματικές. 

blowdry-hair-how-to-20-627x940.jpg

Βρείτε το κατάλληλο dry shampoo  

Κάτι που ίσως δεν έχετε παρατηρήσει είναι πως το πάνω στρώμα των μαλλιών σας φαίνεται ακόμη αρκετά καλό αλλά μόλις πάτε να τα χτενίσετε ή να σηκώσετε την πάνω τούφα τότε όλα αλλάζουν. Εκεί ακριβώς είναι που πρέπει να μπει το κατάλληλο dry shampoo. Αυτό το μαγικό προϊόν που μπορεί να σας σώσει από τις πιο δύσκολες hair days οφείλει να είναι πάντα στην τσάντα σας. Ακόμη και τις μέρες που όλα μοιάζουν να είναι φυσιολογικά. Είναι σημαντικό να το τοποθετήσετε κάποια ώρα πριν βγείτε καθώς έτσι θα δράσει με τον καλύτερο τρόπο.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας καθώς κοιμάστε

Ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά είναι πολύ σημαντικό να τα προστατεύετε την ώρα που κοιμάστε. Κρατώντας τα δεμένα και σε μια θέση θα πετύχετε να μην ανακατεύονται και κατά συνέπεια να μην έχουν το "περιθώριο" να επηρεαστούν αν ιδρώσατε ή να μπερδευτούν και να πρέπει να τα χτενίσετε το πρωί. Ένα high top bun είναι η κατάλληλη λύση. 

 High rated

High rated

Super Dry Shampoo, Ouai, Sephora

BUY ME
 Vegan choice

Vegan choice

Shampooing Sec au Lait d' Avoine, Klorane, Hondos Center

BUY ME
 Happy blonde

Happy blonde

Blondish Hair Powder, Bumble and Bumble, Attica

BUY ME
 2 in 1

2 in 1

Don't Despair, Repair! Super Moisture Shampoo, Briogeo, Sephora

BUY ME
 Nature lovers

Nature lovers

Thickening Shampoo with Ginger Extract, Molton Brown

BUY ME
 5 elements

5 elements

Elvive Total Repair 5 Shampoo, L'Oréal Paris, Attica

BUY ME