fbpixel

Search icon
Search
Δειπνήστε κάτω από ένα κολοσσιαίο γλυπτό της Zaha Hadid στο εστιατόριο Elastika στο Μαϊάμι
DESIGN NEWS

Δειπνήστε κάτω από ένα κολοσσιαίο γλυπτό της Zaha Hadid στο εστιατόριο Elastika στο Μαϊάμι

Το Elastika ανοίγει τις πόρτες του ως ένας μοναδικός γευστικός προορισμός μέσα στο εμβληματικό κτίριο The Moore στο Miami Design District


Ναι, είναι αλήθεια, οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής μπορούν τώρα να αφαιρέσουν από τη bucket-list τους το δείπνο κάτω από ένα γλυπτό της Zaha Hadid με το opening του νέου fine dining restaurant Elastika, ενός νέου εστιατορίου που βρίσκεται μέσα στο The Moore, ένα κτίριο-ορόσημο στο Design District του Μαϊάμι. Το ακίνητο, το οποίο έφερε για πρώτη φορά στη ζωή ο αρχιτέκτονας, επιχειρηματίας και χρηματοδότης David P. Davis θα ξεκινήσει σύντομα μια νέα εποχή ως σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν τη μόδα, το design, την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τη γαστρονομία, μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση από την WoodHouse.

A bit of History 

xoris-titlo.jpg

Το κτίριο Moore, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ακίνητα του Μαϊάμι, χτίστηκε αρχικά από τον Theodore T.V. Moore και τον αρχιτέκτονα David P. Davis κατά τη διάρκεια του Florida Land Boom της δεκαετίας του 1920 σε ένα πρώην αγρόκτημα και κτήμα ανανά, και αρχικά χρησίμευσε ως εκθεσιακός χώρος και αποθήκη επίπλων προτού γίνει χώρος για εκδηλώσεις υψηλού προφίλ, ενεργοποιήσεις και εκθέσεις τέχνης, ενώ ο νεοκλασικός σχεδιασμός του επηρέασε την ανάπτυξη της γύρω περιοχής για δεκαετίες.

image.jpg

Step Inside

Η Elastika, ο 433 τ.μ. «εύκαμπτος» ιστός της Zaha Hadid από τον οποίο πήρε το όνομά του το εστιατόριο, εκτείνεται στο τετραώροφο αίθριο του The Moore με αφορμή την εναρκτήρια έκθεση Design Miami το 2005. Κάτω από το λευκό άμορφο γλυπτό βρίσκεται τώρα ένας φιλόξενος γαστρονομικός χώρος, ο οποίος συνδυάζει τον σύγχρονο σχεδιασμό με τα αυθεντικά ιστορικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου μέσω της συνεργασίας της WoodHouse και της εταιρείας σχεδιασμού φιλοξενίας Icrave.

1217-elastika-1705675171280785.jpg

Η κύρια τραπεζαρία, στην οποία παρουσιάζεται μια συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης που επιμελήθηκε η art curator & advisor Monica Kalpakian διαθέτει ένα ευρύχωρο μπαρ 18 θέσεων, κομψά βελούδινα καθίσματα-μπανκέτες, μια semi-private τραπεζαρία και μία σάλα για καφέ και κοκτέιλ, ενώ μεγάλο μέρος των επίπλων έχει σχεδιαστεί από τον κατασκευαστή επίπλων Sossego με έδρα τη Βραζιλία και χρησιμοποιεί ξύλο που συλλέγεται με βιώσιμο τρόπο. Η συλλογή έργων τέχνης περιλαμβάνει έργα όπως το «US (detail), 2013» του Rob Pruitt από τη συλλογή της Rosa de la Cruz. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ανακαίνιση του κτιρίου περιελάμβανε επίσης την προσθήκη ενός νέου φεγγίτη για άπλετο φυσικό φως και ένα αίθριο πεζοδρομίου με πλούσιο πράσινο! 

The Menu

664bc926b898727f4d866c94-elastikia0122-p-500.jpg

Με επικεφαλής τον executive chef Joe Anthony, το Elastika προσφέρει μια σειρά από μοντέρνα αμερικανικά πιάτα που βασίζονται σε υλικά που προέρχονται από τοπικούς αγρότες.

664d14ef2fe66c070533f285-culinary-2-p-800.jpg

Το μενού περιλαμβάνει μια εκλεκτική γκάμα γεύσεων, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων πιάτων όπως Citrus Cured Kingfish Crudo με ζυμωμένο farro, τοπικό kohlrabi και αγγούρι aguachile, Serviettes μελιτζάνας και ραβιόλι πρόβειου γάλακτος με ανοιξιάτικο φρικασέ, τοπικά μανιτάρια και αφρό κουκουνάρι και Ribeye χοιρινού κρέατος στη σχάρα με μικροσκοπικά γογγύλια φάρμας, ψητό μπρόκολο rabe και κόκκινη σάλτσα verjus-cardamom.

Info: 4040 NE 2nd Ave in Miami, elastikamiami.com