fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

Dark romance

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΓΙΑΝΟΥ

Dark romance

«Ένα κόσμημα είναι ολοκληρωμένο όταν το βλέπεις έτοιμο, όπως το έχεις φανταστεί, σε σωστό μέγεθος, κατασκευή, πέτρες και φινίρισμα». Η Έλενα Κουγιάνου είναι μια πολίτης του κόσμου που ζει κι εργάζεται στην Αθήνα, και δημιουργεί κοσμήματα μοντέρνα, τα οποία χαρακτηρίζουν ο όγκος, η θεατρικότητα και ο ρομαντισμός. Αγαπάει τα jade, τις vintage πέρλες, τον αμέθυστο και το μεταξωτό τούλι και διαλέγει να τα δένει με μεταλλικές δαντέλες και φτερά. Σαυτό το μυστηριακό κόσμο που διάλεξε να μας μυήσει το χειμώνα του 2012-13, εμπνέεται από τα στοιχεία του ουρανού, χρησιμοποιώντας σχέδια από πουλιά, φεγγάρια και αστέρια και συνδυάζοντάς τα με μπλε και ροζ ζαφείρια, τσαβορίτες, ιολίτες και πράσινους όνυχες.

Για να καταλήξει στο σχεδιασμό κοσμήματος πέρασε από διάφορα στάδια. Με εφόδιο το πτυχίο της στις Πολιτικές Επιστήμες, επόμενη στάση ήταν το St Martins College of Art του Λονδίνου και σεμινάρια στο F.I.T της Νέας Υόρκης. «Καθοριστική ήταν η εμπειρία στον οίκο κοσμημάτων Kara Ross στη Νέα Υόρκη, καθώς ήρθα για πρώτη φορά σεπαφή με τον τομέα σε επαγγελματικό επίπεδο, έχοντας πελάτες πολύ καλά καταστήματα σόλο τον κόσμο. Στην Αθήνα, παρακολούθησα μαθήματα κοσμήματος, που μέκαναν να αγαπήσω ακόμα περισσότερο το κόσμημα και να πιστέψω σαυτό και σε μένα»! Ενδιάμεσα, συνεργάστηκε με την ελληνική Vogue και το L’Officiel. Η πρώτη της δουλειά ήταν δίπλα στους Deux Hommes.

Με πάθος για τα ταξίδια και τη ζωή στο κέντρο της πόλης, στοχεύει να βγάζει δύο συλλογές το χρόνο, πειραματίζεται με διάφορα υλικά, ενώ με χαρακτηριστική της δουλειά τα βραχιόλια από μεταλλική επίχρυση ή οξειδωμένη δαντέλα, δημιουργεί χειροποίητα κοσμήματα που το καθένα έχει να πει τη δική του ιστορία, εμπνεόμενη από ιδέες και εικόνες, το internet, τα βιβλία, αρχεία, σχέδια από υφάσματα, μέχρι και από… Art Deco πόρτες. Κάθε κομμάτι απαιτεί διαφορετικά υλικά και επεξεργασία. Τα δαντελένια βραχιόλια είναι χειροποίητα. Κάποια από τα δαχτυλίδια είναι χυτά και κάποια βραχιόλια, laser cut. «Δεν έχω το ρομαντικό στοιχείο σαν άξονα, αλλά ο συνδυασμός διαφόρων υλικών αποδίδει μια ρομαντική χροιά».

Η ίδια δε θεωρεί τις συνεργασίες με το εξωτερικό ανέφικτες αν υπάρχει συνέπεια, οργάνωση και υπευθυνότητα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει μία με boutique στο Μιλάνο. Στο προσωπικό της στιλ συνδυάζει παλιά κομμάτια με νέα, ανακυκλώνοντας αξεσουάρ και παίζοντας με κοσμήματα, ενώ το motto της είναι “Do more of what makes you happy”! «Στόχος μου είναι να γίνομαι ολοένα και πιο δημιουργική, να πειραματίζομαι με νέες τεχνικές. Θέλω να εξελίσσομαι, να κάνω κάποια έκθεση και να ταξιδέψω σε καινούρια μέρη».

Τα κοσμήματά της βρίσκονται στο κατάστημα Ουτοπία, Σκουφά 26, στο Κολωνάκι, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα, όπως το Polka Dot στη Θεσσαλονίκη.www.utopiaelenak.com

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW LOVES

Butter Lovers: Δυο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές με βούτυρο που πρέπει να δοκιμάσετε
TASTE

Butter Lovers: Δυο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές με βούτυρο που πρέπει να δοκιμάσετε