fbpixel

Search icon
Search
Curly Hair: Πώς να αναδημιουργήσετε την πιο hot καλοκαιρινή τάση μαλλιών
HAIR & NAILS

Curly Hair: Πώς να αναδημιουργήσετε την πιο hot καλοκαιρινή τάση μαλλιών

Πώς να ενισχύσετε τις φυσικές σας μπούκλες ή να τις δημιουργήσετε


Από τα κύματα σε μήκος mermaid, που έφεραν η Zoe Saldana, η Kendall Jenner και η Sarah Jessica Parker, μέχρι τις μπούκλες της Naomi Campbell και τις σπαστές μπούκλες της Salma Hayek, η A-list αγκαλιάζει τις μπούκλες σε όλες τις μορφές - τόσο στο κόκκινο χαλί όσο και εκτός. Κάπως έτσι, οι μπούκλες κηρύσσονται ως η πιο καυτή τάση μαλλιών για την καλοκαιρινή σεζόν που διανύουμε. 

Παρακάτω, μοιραζόμαστε όλα τα μυστικά για υπέροχες μπούκλες! 

Οι τέλειες μπούκλες απαιτούν ένα τέλειο κούρεμα

Σύμφωνα με τον Luke Hersheson, ο οποίος συγκαταλέγει τη Victoria Beckham μεταξύ των πελατών του, υπάρχει ένα πράγμα που έχουν κοινό όλες οι υπέροχες μπούκλες και τα κύματα, και αυτό είναι το σωστό κούρεμα που θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να αποκτήσουν το σχήμα που θέλετε. Ένα καλό σχήμα είναι το θεμέλιο μιας σγουρής εμφάνισης. Οι καλές στρώσεις και τα μαλλιά που έχουν ελαφρώς "κωνικοποιηθεί" στις άκρες, ώστε να μην είναι πολύ αμβλύ, θα σας δώσουν ένα πιο φυσικό σχήμα, σύμφωνα με τον ίδιο.

snapinstaapp-440328109-18428941816001608-7502929658969007203-n-1080.jpg

Ενίσχυση των φυσικών μπουκλών

Μερικοί άνθρωποι ξεχνούν ότι έχουν σγουρά μαλλιά. Έχουν περάσει τόσα χρόνια ισιώνοντας τα μαλλιά τους, που ξεχνούν πώς να τα στεγνώνουν και να τα φτιάχνουν με τρόπο που να αξιοποιούν στο έπακρο τις φυσικές τους μπούκλες. Πώς όμως να ενισχύσετε τις φυσικές σας μπούκλες; Είναι εντυπωσιακά εύκολο αν ακολουθήσετε τα hacks των experts.

Απλώστε την κρέμα προστασίας από τη θερμότητα και την κρέμα μπούκλας και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να στρίψετε μικρά τμήματα των υγρών ή νωπών μαλλιών σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε χαμηλή θερμότητα και χαμηλή ταχύτητα στο πιστολάκι για να τα στεγνώσετε. Θα χρειαστεί να ασκήσετε λίγη υπομονή εδώ, επειδή η μέθοδος χαμηλής και αργής ταχύτητας διαρκεί λίγο, αλλά τα αποτελέσματα το αξίζουν και με το παραπάνω. Ο μοναδικός κανόνας είναι να μην αγγίζετε τα μαλλιά σας όσο στεγνώνουν. Μπορείτε να αγγίξετε τις μπούκλες σας όσο είναι βρεγμένες και ξανά όταν στεγνώσουν, αλλά ποτέ κατά τη διάρκεια του στεγνώματος, γιατί θα καταστρέψετε το σχήμα τους και θα δημιουργήσετε φριζάρισμα.

snapinstaapp-441582472-18443221972022278-1808072943989028239-n-1080.jpg

Δημιουργώντας υπέροχες μπούκλες

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε καλοσχηματισμένες, καθορισμένες μπούκλες αντί για φριζάρισμα. Θέλετε να κρατήσετε τον αέρα κατά τη διάρκεια του στεγνώματος στο ελάχιστο- όσο περισσότερο αέρα δίνετε στις μπούκλες σας, τόσο πιο φριζαρισμένες θα είναι. Καλό είναι να χρησιμοποιήστε έναν διαχυτήρα, επειδή αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε χαμηλή θερμότητα, χαμηλή ταχύτητα και να κρατάτε την κίνηση κατά το στέγνωμα των μαλλιών σας στο ελάχιστο. Δεύτερον, αν πρέπει να χτενίσετε τα μαλλιά σας, κατευθύνετε τη χτένα προς τα έξω, όχι προς τα κάτω, για να διασφαλίσετε ότι θα διατηρήσετε το μέγιστο δυνατό όγκο και αναπήδηση. Το χτένισμα των σγουρών μαλλιών προς τα κάτω είναι ένας σίγουρος τρόπος για να τα ισοπεδώσετε.

Όσον αφορά τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε, ο Hersheson συνιστά κρέμες και έλαια που βοηθούν στην ενυδάτωση και στη δημιουργία ορισμού. "Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα ενυδατικό βάλσαμο και μερικές φορές το αναμειγνύω με λίγο λάδι μαλλιών. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τρίψετε το προϊόν για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να επανέλθουν στη φυσική, σγουρή τους μορφή, πριν χρησιμοποιήσετε τον διαχυτήρα για να τα στεγνώσετε".

snapinstaapp-443731951-18435196786028094-9102594893076830847-n-1080.jpg

Δημιουργώντας ψεύτικες μπούκλες

Η δημιουργία "cheat curls" με μια λαβίδα ή ένα σίδερο μπούκλας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθορίσετε πόσο σφιχτές ή χαλαρές θέλετε να είναι. Ομοίως, αν έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά αλλά κάποια τμήματα είναι πιο ίσια από άλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λαβίδα για να σφίξετε τις μπούκλες σε ορισμένα σημεία. Αν τα μαλλιά σας είναι φυσικά ίσια και δεν κρατούν καλά τις μπούκλες, ψεκάστε τα με ένα σπρέι styling με υψηλή περιεκτικότητα πριν από το τσιμπιδάκι και στη συνέχεια καθορίστε το σχήμα με πολλές δόσεις λακ στο τέλος. 

Πώς να χτενίσετε τις αφέλειές σας

Αν έχετε αφέλειες, πιθανότατα θα καταλάβετε το δίλημμα του τι να τις κάνετε όταν τα υπόλοιπα μαλλιά σας είναι σγουρά. «Είναι δελεαστικό να ξεχάσετε την φράντζα σας όταν κάνετε μπούκλες στα υπόλοιπα μαλλιά σας και να την φτιάξετε όπως θα κάνατε συνήθως, αλλά μια ίσια φράντζα και σγουρά μαλλιά δεν δείχνουν ποτέ ωραία», προειδοποιεί o Hersheson. Μια διακριτική μπούκλα στη φράντζα δείχνει υπέροχη, οπότε είναι πάντα καλή ιδέα να ενισχύσετε λίγο την υφή της. Για να διευκολύνετε το στυλ, ζητήστε από τον στυλίστα σας να συνδυάσει τη φράντζα με το υπόλοιπο κούρεμα, ώστε να μην φαίνεται ασύνδετη όταν κάνετε τα μαλλιά σας σγουρά.