fbpixel

Search icon
Search
Curly Hair: 4+1 tips για να φροντίσετε τις μπούκλες σας
HAIR & NAILS

Curly Hair: 4+1 tips για να φροντίσετε τις μπούκλες σας

Μερικά απαραίτητα steps περιποίησης που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τις φυσικές σας μπούκλες


Τα σγουρά μαλλιά και η φροντίδα τους αποτελούν tricky business για όσους προσπαθούν να διατηρήσουν ένα φυσικό αποτέλεσμα με διάρκεια. Όσες έχουν σγουρά μαλλιά γνωρίζουν τη δυσκολία της συντήρησής τους, ώστε να παραμείνουν καλοσχηματισμένες και λείες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, ώστε να είναι πολύ καλά ενυδατωμένα και υγιή για να μπορούν να κρατήσουν το σχήμα τους και να μη φαίνονται ατίθασα, ατημέλητα και φριζαρισμένα.

Η περιποίησή τους, λοιπόν, πρέπει να είναι συστηματική, σχηματίζοντας και ακολουθώντας μία συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης, που θα λειτουργεί για τον δικό σας τύπο σγουρών μαλλιών και θα ανταποκρίνεται στην κάθε τους ανάγκη.

img-5060.jpg
Image source: @naraaziza

Αυτά είναι 4 +1 tips, που θα λειτουργήσουν ως οδηγός καθημερινής φροντίδας για τις μπούκλες σας!

1. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σας

Τα σγουρά μαλλιά υποφέρουν συνήθως από ξηρότητα και αποζητούν ενισχυμένη ενυδάτωση από προϊόντα με πλούσιες συνθέσεις. Επομένως, πρέπει να επιλέγετε τα κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες σας. Τόσο το σαμπουάν όσο και το conditioner θα πρέπει να περιέχουν ενυδατικά συστατικά και έλαια για την θρέψη των μαλλιών. Φροντίστε να επιλέξετε προϊόντα που δεν εμπεριέχουν θειϊκά άλατα, καθώς αφυδατώνουν έντονα την τρίχα, κάτι μη επιθυμητό για τις μπούκλες.

img-5061.jpg
Image source: @bellahadid
2. Περιορίστε το λούσιμο

Το συχνό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να αφυδατώσει την τρίχα, ταλαιπωρώντας ακόμη περισσότερο τις μπούκλες. Τα σγουρά μαλλιά είναι από μόνα τους ξηρά και αναζητούν την ενυδάτωση. Για αυτό συστήνεται να λούζονται 2 έως 3 φορές την εβδομάδα για να παραμείνουν υγιή και λαμπερά. Ένα επιπλέον tip είναι μετά το λούσιμο, να εφαρμόζετε το conditioner σε μικρές διαχωρισμένες τούφες και όχι σε όλα μαζί τα μαλλιά, για να εμπλουτιστούν ενιαία με περισσότερη ποσότητα ενυδάτωσης. 

3. Αποφύγετε τη θερμότητα

Προσπαθήστε να στεγνώνετε φυσικά τα σγουρά μαλλιά, ειδικά τώρα που επικρατούν υψηλότερες θερμοκρασίες. Τα ίσια μαλλιά αποτελούν σίγουρα μία αγαπημένη εμφάνιση, αλλά τα εργαλεία θερμότητας αφυδατώνουν την τρίχα και προκαλούν το σπάσιμό της. Θα σας συμβουλεύαμε να τους δίνετε απλά σχήμα με τα δάχτυλα, να χρησιμοποιείτε μια φυσούνα για να τα στεγνώνετε και φυσικά τον κλασικό αφρό για μπούκλες.

img-5062.jpg
Image source: @mimiarr

4. Εφαρμόστε τα styling προϊόντα σε νωπά μαλλιά

Όταν εφαρμόζετε ένα προϊόν styling στα μαλλιά είναι καλύτερο να τοποθετείτε το προϊόν σε βρεγμένα μαλλιά για να βοηθήσετε να ορίσετε τις μπούκλες και να μειώσετε το φριζάρισμα, ένα άλλο κοινό πρόβλημα των σγουρών μαλλιών. Δουλέψτε το προϊόν ομοιόμορφα σε όλα τα μαλλιά. Στη συνέχεια, τσαλακώστε τα με τα δάχτυλα για να ενισχύσετε την εμφάνιση της μπούκλας σας.

5. Προστατέψτε τις μπούκλες σας κατά τη διάρκεια του ύπνου

Η προστασία των μπουκλών σας ενώ κοιμάστε μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι η σκληρή δουλειά που κάνατε για τη φροντίδα και το styling των μαλλιών σας δεν θα πάει χαμένη μέσα σε μια μέρα. Μπορείτε να αλλάξετε τη μαξιλαροθήκη σας σε μια σατέν ή μεταξωτή για επιπλέον προστασία. Συνιστάται μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη για πιο χαλαρούς τύπους μπούκλας ή ένα μεταξωτό καπελάκι για πιο σφιχτές μπούκλες.

img-5065.jpg
Image source: @imaanhammanm

Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε ένα τσιμπιδάκι για τα μαλλιά ή τη μέθοδο του ανανά χρησιμοποιώντας ένα μεταξωτό φουλάρι. Αναποδογυρίστε τα μαλλιά σας και δέστε τα πολύ χαλαρά ψηλά στο κεφάλι (σαν την κορυφή ενός ανανά), τοποθετώντας έπειτα ένα μαλακό ύφασμα σαν σκουφάκι. Αυτό θα αποτρέψει τις ρίζες από το να μετακινηθούν τόσο πολύ, ενώ θα κρατήσει τις μπούκλες σε σχηματισμό.