fbpixel

Search icon
Search
8 εξαιρετικά hair hacks που δεν σας έχει πει ο κομμωτής σας
HAIR & NAILS

8 εξαιρετικά hair hacks που δεν σας έχει πει ο κομμωτής σας

Απλές τεχνικές που θα σας χαρίσουν τα μαλλιά των ονείρων σας


Τα μαλλιά αποτελούν δύσκολο θέμα συζήτησης. Γιατί; Λόγω των προσωπικών αναγκών του καθενός! Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο των μαλλιών σας, κυρίως για να μην απογοητεύεστε. Δυστυχώς, τα hairstyles που λατρεύετε μπορεί να μην είναι σύμφωνα με το πάχος της τρίχας σας και πολλά άλλα που κάνουν τα μαλλιά σας μοναδικά. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να προσέχετε σχετικά με όσα trends, tips & tricks παρακολουθείτε στο διαδίκτυο. Ως beauty editor, παρατηρώ ότι όσον αφορά τα μαλλιά υπάρχει πολύ gatekeeping, ίσως επειδή μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά σε ένα look, ακόμη και όταν δεν φοράτε μακιγιάζ. Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένα hair hacks που είχα την χαρά να ανακαλύψω πρόσφατα - όχι από τον κομμωτή μου, όπως και εσείς λογικά - και τα οποία βρίσκω ιδιαίτερα άξια να μοιραστώ μαζί σας. 

Αυτά είναι τα 8 εξαιρετικά hair hacks που δεν σας έχει πει ο κομμωτής σας!

1. Μην πειράζετε πολύ τα μαλλιά σας με τα χέρια σας

d166f12e1edaae443976ed6021c1d76c.jpg

Οι κομμωτές συχνά διαπιστώνουν πολύ περισσότερα σπασίματα στη μία πλευρά των μαλλιών σας, καθώς είναι η πλευρά που αγγίζετε περισσότερο. Το συνεχές πείραγμα θα προκαλέσει τελικά ζημιά, οπότε το να είστε πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με το πόσο συχνά παίζετε ή αγγίζετε τα μαλλιά σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κούρεμά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

2. Αποφύγετε τα ζεστά ντους για να διατηρήσετε την ενυδάτωση

Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα βασικά έλαια από τα μαλλιά σας, κάνοντάς τα να τα αισθάνονται πολύ ξηρά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε σγουρά, τραχιά ή αφρό μαλλιά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και προτιμήστε αντ' αυτού χλιαρό νερό.

3. Απλώστε στρατηγικά το σαμπουάν για να αποφύγετε τους κόμπους

Σύμφωνα με τους celeb hair stylists, οι περισσότεροι άνθρωποι τρίβουν τα μεσαία μήκη και τις άκρες των μαλλιών τους κατά το λούσιμο. Τότε είναι που δημιουργούνται τα μπερδέματα, καθώς τα επιδερμίδες των μαλλιών ανασηκώνονται όταν διογκώνονται από το νερό - και οι ανασηκωμένες επιδερμίδες μπορεί να κλειδώσουν μεταξύ τους, προκαλώντας έναν κόμπο. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε αυτή τη διαδικασία είναι να συγκεντρώσετε το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό αρκεί για τον καθαρισμό - όταν το σαμπουάν φτάσει μέχρι τις άκρες κατά τη διαδικασία του ξεβγάλματος, θα μαζέψει επιφανειακούς ρύπους στην πορεία, αφήνοντας τα μαλλιά καθαρά και χωρίς φθορές.

774e2f30846f96329265ae73cdc9372a.jpg

4. Εφαρμόστε βιταμίνη C για να ενισχύσετε το χρώμα και τη λάμψη

Είναι ένα τέχνασμα που χρησιμοποιούν οι hair colorists εδώ και χρόνια, καθώς η βιταμίνη C απομακρύνει τη συσσώρευση από τα προϊόντα, τη ρύπανση και το υπερβολικό βάψιμο. Πραγματικά φρεσκάρει το χρώμα χωρίς να το αλλάζει, και σταματά τα μαλλιά να αισθάνονται επίπεδα. Ένα Vitamin C Hair & Scalp Treatment προϊόν θα είναι εξαιρετικό - χρησιμοποιήστε το παντού εκτός από τις ρίζες, αν έχετε βάψει πρόσφατα τα μαλλιά σας, καθώς μπορεί να τις κάνει πιο ανοιχτές. Αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα ή έχετε κάνει balayage, δοκιμάστε να βγάλετε μερικά μεγάλα τμήματα και απλώστε μόνο το προϊόν βιταμίνης C στα μήκη και τις άκρες για μια πραγματική λάμψη.

5. Χρησιμοποιήστε μετάξι για να αυξήσετε τον όγκο

Το να κοιμάστε με τα μαλλιά σας δεμένα στην κορυφή του κεφαλιού σας θα ανασηκώσει τις ρίζες σας και θα δημιουργήσει μακροχρόνιο όγκο. Στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά και τα δύο λειτουργούν εξίσου καλά εδώ, αλλά ένα μεταξωτό δέσιμο μαλλιών είναι το κλειδί. Μειώνει την τριβή, την ένταση και το σπάσιμο που θα μπορούσε να προέλθει από ένα παραδοσιακό λαστιχάκι μαλλιών.

1ca80755acd4ee89bd996e032525f7af.jpg

6. Δημιουργήστε το τέλειο κύμα με πλεξούδες

Για μια αληθοφανή μπούκλα με μεγάλη αντοχή, παραλείψτε τα θερμικά εργαλεία. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τέσσερα τμήματα με πλεξούδα - δύο μπροστά και δύο πίσω. Αφού τα στερεώσετε με ένα λαστιχάκι, κάντε μασάζ σε κάθε πλεξούδα για να τη χαλαρώσετε ελαφρώς. Στη συνέχεια, περάστε ένα σίδερο κατά μήκος της κάθε μίας για πέντε δευτερόλεπτα σε θερμοκρασία όχι υψηλότερη από 185°C. Μόλις τα μαλλιά κρυώσουν, αφαιρέστε το λάστιχο και χτενίστε τα με τα δάχτυλα. Για μια πιο υφή εμφάνιση, δοκιμάστε να πλέξετε τα μαλλιά σε άνισα τμήματα.

7. Προσθέστε θερμότητα για να ασφαλίσετε ένα updo

Δώστε στα μαλλιά σας ένα καλό blowout με ένα καυτό πιστολάκι πριν τα φτιάξετε. Θα αποκτήσετε αμέσως όγκο και υφή - και, τελικά, μεγαλύτερη αντοχή από την αρχή. Για να δημιουργήσετε έναν χαλαρό, ακατάστατο κότσο, δοκιμάστε το εξής: δέστε τα μαλλιά σας σε μια αλογοουρά και στη συνέχεια χτενίστε ελαφρά τα μαλλιά πίσω πριν τα τυλίξετε γύρω από τον εαυτό τους. Αυτό θα λειτουργήσει ως "μαξιλάρι καρφίτσας", βοηθώντας να κρατηθεί στη θέση του. Γωνιάστε τις καρφίτσες bobby pins προς την κορδέλα των μαλλιών όταν τις στερεώνετε για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη.

3ece5f7f0bfb8a5de833323f96c5022f.jpg

8. Σκουπίστε τις μπούκλες, μην τις τρίβετε

Το στέγνωμα των σγουρών μαλλιών είναι μια μακρά διαδικασία, καθώς για να αποκτήσετε καλό ορισμό πρέπει να τα στεγνώσετε από μούσκεμα μέχρι σχεδόν εντελώς στεγνά. Ορκίζομαι στα σεντόνια από μπαμπού -ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα μικροϊνών- για να απομακρύνετε το περιττό νερό από την αρχή. Χρησιμοποιήστε μια κίνηση χτυπήματος αντί να τρίβετε τα μαλλιά, που διαταράσσει τις μπούκλες και προκαλεί φριζάρισμα. Επιπλέον, το μπαμπού είναι πιο απαλό και απορροφητικό από το βαμβάκι, οπότε θα έχετε πολύ καλύτερο ορισμό των μπουκλών σε πολύ μικρότερο χρόνο στεγνώματος.