fbpixel

Search icon
Search
Crystal healing: Γνωρίζετε τις προστατευτικές ιδιότητες των πολύτιμων λίθων;
WELLNESS

Crystal healing: Γνωρίζετε τις προστατευτικές ιδιότητες των πολύτιμων λίθων;

Μια ολιστική θεραπεία που συμβάλλει ενεργά στην δόμηση του well-being


Μια ιστορία αιώνων που κουβαλάει την βαθιά πνευματική κληρονομιά της Αιγύπτου. Η ανάγκη για τον καθαρισμό των κακών πνευμάτων οδήγησε στην αναζήτηση εναλλακτικών ολιστικών θεραπειών που είχαν τη μορφή γοητευτικών ορυκτών. Σπάνιοι χρωματισμοί και σχέδια που δόμησε η ίδια η φύση έκαναν τους πολύτιμους αυτούς λίθους να μοιάζουν με μια ξεχωριστή και "μαγική" διαδρομή, μέσα από την οποία οι άνθρωποι θα αντιμετώπιζαν ριζικά την αρνητική ροή της ενέργειας. Η παράδοση της κρυσταλλοθεραπείας συνεχίζει να πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα, αποκτώντας συνεχώς και νέους θερμούς λάτρεις. 

Κύριος στόχος της προσέγγισής της είναι η απόκτηση και η διατήρηση της ισορροπίας στο πλαίσιο μιας αρμονικής καθημερινότητας. Μέσα από την ευθυγράμμιση των ενεργειακών καναλιών, ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αποκαταστήσει την χαμένη υγιή φυσική του ροή και να επουλώσει τυχόν σωματικές και ψυχικές βλάβες. Μεμονωμένες πέτρες, με κυρίαρχες τον αμέθυστο, τον ροζ χαλαζία, το σμαράγδι και το ζαφείρι έχουν την δυναμική να ανακουφίσουν ποικίλες παθήσεις, όπως η κατάθλιψη, η αϋπνία, αλλά και ήπιες ή πιο σοβαρές δυσκολίες του πεπτικού συστήματος. Οι θεραπευτικές  δονήσεις που παρέχονται από το ηλεκτρομαγνητικό φορτίο που παράγεται σε κάθε πολύτιμο λίθο έχουν την ικανότητα να αφαιρούν τα μπλοκαρίσματα στην αύρα μας, διεγείροντας και τα επτά chakras γύρω από το σώμα μας. 

Η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να εκτελεστεί μέσα από τρεις κεντρικές συνθήκες. Είτε επιλέξουμε να φοράμε περιδέραια ή βραχιόλια με τα πολύτιμα αυτά πετράδια, είτε τοποθετούμε τους κρυστάλλους σε συγκεκριμένα σημεία του προσωπικού μας χώρου ή αποφασίσουμε να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό θεραπευτή, ώστε να μας συμβουλεύσει για έναν εξειδικευμένο τύπο healing, προσαρμοσμένο κατάλληλα για τα ενεργειακά σημεία του σώματός μας. 

Τέσσερα σημαντικά πετράδια

69041295aacfc29e062ba65fcbe78d96.jpg

Κάθε πολύτιμος λίθος χαρακτηρίζεται και από μια πνευματική ιδιότητα που μας προσφέρει. Ένας από τους πιο δημοφιλείς είναι ο χαλαζίας. Ο λευκός αυτός κρύσταλλος θεωρείται ως ο κεντρικός θεραπευτής για την αποκατάσταση της καλής υγείας. Συμβάλλει ενεργά στη συγκέντρωση και τη μνήμη και βοηθά στην ισορροπία του ενεργειακού μας συστήματος. Η πέτρα αυτή συχνά συνδυάζεται με άλλες όπως ο ροζ χαλαζίας, με στόχο να ενισχύσει τις ικανότητές τους. Ο αμέθυστος, ξεχωρίζει ιδιαίτερα για την μωβ χρωματική του παλέτα και έχει προστατευτικές και εξαγνιστικές ιδιότητες. Διευκολύνει τα ζητήματα του ύπνου και "γεννά" αισιόδοξες και ήρεμες σκέψεις. Το ρουμπίνι επαναφέρει τα επίπεδα ζωτικότητας και ενέργειας, φέρνει την αυτογνωσία και προάγει τη σεξουαλικότητα και τον αισθησιασμό. Η φεγγαρόπετρα διακρίνεται για το γοητευτικό ιριδίζον χρώμα της, η οποία ενθαρρύνει την εσωτερική ανάπτυξη και τα νέα ξεκινήματα και καταπραΰνει τα συναισθήματα άγχους.

Πώς να επιλέξουμε τον κατάλληλο για εμάς πολύτιμο λίθο

1bd41f6c46e95ba6e8848ffad96b9871.jpg

Στην πρώτη φάση, πριν ακόμη αγοράσουμε τους λίθους, είναι πολύ σημαντικό να κλείσουμε τα μάτια μας, να δώσουμε χώρο στον εαυτό μας και να αναρωτηθούμε ποια συναισθήματα και καταστάσεις έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητά μας. Όταν βρούμε την απάντηση, τότε είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το πνευματικό αυτό ταξίδι. Όταν έχουμε μπροστά μας τους κρυστάλλους, τότε παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή και ακούμε το ένστικτό μας. Μια φυσική έλξη μπορεί να μας οδηγήσει στην κατάλληλη επιλογή, αρκεί να εμπιστευτούμε το υποσυνείδητό μας. 

Πώς να διατηρήσουμε ασφαλείς τους κρυστάλλους μας

58719f19b94238b3f5588e386f64d3d0.jpg

Υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές, μέσα από τις οποίες μπορούμε να προστατεύουμε τους πολύτιμους λίθους στο σπίτι μας. Μια από αυτές είναι να αφήσουμε τον κρύσταλλο κάτω από τρεχούμενο νερό, αφού πρώτα ενημερωθούμε για τις συνθήκες αντοχή τους. Άλλες τεχνικές είναι να τους βυθίζουμε σε θαλασσινό αλάτι, να τους τοποθετούμε κάτω από το φυσικό φως του ήλιου ή του φεγγαριού ή να τους καπνίσουμε με φασκόμηλα, ή άλλα ευεργετικά βότανα. Σε τακτική βάση, είναι σημαντικό να καθαρίζουμε την ενέργειά τους, σεβόμενοι τις ξεχωριστές τους ικανότητες.