fbpixel

Search icon
Search
Cristóbal Balenciaga: Η επερχόμενη, δραματική σειρά που καταγράφει την άνοδό του στη βιομηχανία της μόδας
PEOPLE & MOMENTS

Cristóbal Balenciaga: Η επερχόμενη, δραματική σειρά που καταγράφει την άνοδό του στη βιομηχανία της μόδας

Ό,τι χρειαζόταν κάθε fashion-lover - και όχι μόνο - στην must-watch list του


Η υπηρεσία streaming της Disney+ παρουσιάζει μια πρωτότυπη δραματική σειρά εμπνευσμένη από τη ζωή και την κληρονομιά του εμβληματικού Ισπανού σχεδιαστή μόδας, Cristóbal Balenciaga. Η σειρά "Cristóbal Balenciaga", που θα προβληθεί στις οθόνες στις 19 Ιανουαρίου, θα έχει ως πρωταγωνιστή τον Ισπανό ηθοποιό Alberto San Juan στον ρόλο του iconic σχεδιαστή από την Getaria, τον οποίο οι δημιουργοί αποκαλούν «έναν αινιγματικό και εξαιρετικά ταλαντούχο άνθρωπο που αψήφησε τις κοινωνικές συμβάσεις της εποχής και έφερε επανάσταση στον κόσμο της μόδας».

Η ιστορία θα ξεκινήσει το 1937, τη χρονιά που ο σχεδιαστής παρουσίασε την πρώτη του Parisian Haute Couture συλλογή, καταγράφοντας τη μετακόμισή του στη γαλλική πρωτεύουσα και αφήνοντας πίσω του μια επιτυχημένη καριέρα στα ατελιέ του στη Μαδρίτη και το San Sebastian, όπου έντυνε ισπανική ελίτ και αριστοκρατία.

balenciaga-s01e04-1953-10082022-davidherranz-v3a5508.jpg

Δημιουργία της Lourdes Iglesias και των 12 φορές βραβευμένων με Goya Aitor Arregi, Jon Garaño και Jose Mari Goenaga, ο πρωταγωνιστής San Juan θα πλαισιωθεί από ένα διεθνές cast, μεταξύ των οποίων η Anna-Victoire Olivier ως ηθοποιός Audrey Hepburn, η οποία υπήρξε και μούσα του σχεδιαστή, ο Patrice Thibaud ως Christian Dior και η Anouk Grinberg ως Coco Chanel.

balenciaga-s01e01-1937-15072022-davidherranz-v3a6701.jpg

Στον τεχνικό τομέα του "Cristóbal Balenciaga", η ομάδα αποτελείται από εξαιρετικούς επαγγελματίες. 

  • Μεταξύ άλλων, ο συνθέτης Alberto Iglesias, νικητής 11 βραβείων Goya, υποψήφιος 19 φορές και τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, τρεις φορές υποψήφιος για Bafta Award και δύο φορές υποψήφιος για Χρυσές Σφαίρες, είναι υπεύθυνος για το πρωτότυπο soundtrack.
  • Η Bina Daigeler, υποψήφια για Όσκαρ για την ταινία ζωντανής δράσης "Mulan" των Walt Disney Studios και υποψήφια για βραβείο Emmy για το σχεδιασμό κοστουμιών της ταινίας "Mrs. America", είναι η ενδυματολόγος του "Cristóbal Balenciaga", μαζί με τον συνεργάτη της Pepo Ruiz Dorado.
  • Ο Javier Agirre Erauso (βραβευμένος με Goya για την ταινία "The Giant") είναι ο διευθυντής φωτογραφίας
  • Ο Mikel Serrano (βραβευμένος με Goya για τις ταινίες "The Giant" και "Akelarre") είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής
  • Η Karmele Soler (βραβευμένη με Goya για την ταινία "The Skin I live in") είναι η make-up artist.
  • Παραγωγός της σειράς είναι ο Xabier Berzosa μέσω των Moriarti Produkzioak και Irusoin. Η Moriarti Produkzioak ιδρύθηκε το 2001 και οι ταινίες της έχουν λάβει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχουν κερδίσει περισσότερα από 450 βραβεία. Μεταξύ των διακρίσεων: 12 βραβεία Goya και 31 υποψηφιότητες- δύο φορές υποψήφιοι για να εκπροσωπήσουν την Ισπανία στα βραβεία Όσκαρ. Η Irusoin ιδρύθηκε το 1982 ως εταιρεία παραγωγής σεναρίων, ντοκιμαντέρ και ταινιών κινουμένων σχεδίων. Μέσα σε μόλις 5 χρόνια και με τις τρεις τελευταίες ταινίες της, "Loreak", "The Giant" και "The Endless Trench", η Irusoin οδήγησε τις πιο σημαντικές υποψηφιότητες και βραβεία της κινηματογραφικής βιομηχανίας στη χώρα.
Πρόκειται, λοιπόν, για μια σειρά που κάθε λάτρης της μόδας και της ιστορίας δεν πρέπει να χάσει!

Info: Η σειρά κάνει πρεμιέρα στις στις 19 Ιανουαρίου. 

Images courtesy of: Disney+