fbpixel

Search icon
Search
Talk of the internet: Η towel skirt της Balenciaga και η νέα "millionaire" Louis Vuitton bag
FASHION NEWS

Talk of the internet: Η towel skirt της Balenciaga και η νέα "millionaire" Louis Vuitton bag

Οι νέες κυκλοφορίες των high fashion brands που κατέκλυσαν το διαδίκτυο


Δημιουργικός και αστραφτερός, ο κόσμος της μόδας μας δίνει σίγουρα έμπνευση στην καθημερινότητά μας. Παρόλαυτά, με την ασταμάτητη εξέλιξη του και τις ever-evolving καινούργιες συλλογές και συνεργασίες που εμφανίζονται, συναντάμε και κάποιες που αγγίζουν το όριο του παραλόγου. Μόλις αυτή την εβδομάδα είδαμε τη νέα παράλογη κυκλοφορία της Balenciaga - και συγκεκριμένα μιας φούστας-πετσέτας αξίας σχεδόν 1000 ευρώ. Έπειτα, η τσάντα εκατομμυρίων της Louis Vuitton έκανε την εμφάνισή της, αποτελώντας μια από της ακριβότερες handbags του κόσμου - ένα creative vision του δημιουργικού διευθυντή της, Pharell. 

snapinstaapp-402235095-305868355706468-7860198958343702402-n-1080.jpg

The new Balenci-towel skirt

Η Balenciaga δεν είναι άγνωστη με τις περίεργες, controversial κυκλοφορίες - από κατεστραμμένα αθλητικά παπούτσια περιορισμένης έκδοσης μέχρι σακούλες σκουπιδιών. Το τελευταίο buzzy στοιχείο από τον οίκο είναι η φούστα πετσέτα Άνοιξη 2024, η οποία είναι τόσο απλή όσο ακούγεται - με τιμή πώλησης 925 δολάρια. 

Η πετσετέ φούστα του Balenciaga έκανε το ντεμπούτο της νωρίτερα φέτος κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. Η περιγραφή του προϊόντος διαθέτει σημειώσεις όπως "unisex", "κανονική εφαρμογή", "μέση μέση", "μήκος μέχρι το γόνατο", "κεντημένο τόνο σε τόνο μπροστινό μέρος Balenciaga" και άλλα, τα οποία είναι όλα απλά κοινά χαρακτηριστικά της πετσέτας - τίποτα το ιδιαίτερο.

Αυτό το προϊόν, το οποίο δημιούργησε ο Demna Gvasalia, ο creative director του οίκου εδώ και σχεδόν 10 χρόνια αλλά και ιδρυτής της δικού του high end streetwear brand, Vetements. Σίγουρα αυτή η τελευταία του κυκλοφορία έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με όσα είχε πει πως πρόκειται να αλλάξει στρατηγική και να ακολουθήσει μια πιο σοβαρή προσέγγιση στο μέλλον - έπειτα από τη γνωστή καμπάνια- σκάνδαλο πέρυσι. 

mjaymdi2mje1mzi4otgyotyz.webp
Image source: WWD

Η million-dollar Louis Vuitton Speedy Bag του Pharrell

Είναι προσιτή, αλλά μόνο για την elite - αφού παρουσιάστηκε από τον δημιουργό της, τον Pharrell Williams, δημιουργικό διευθυντή ανδρών της Louis Vuitton, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, η πολυαναμενόμενη τσάντα Louis Vuitton Millionaire Speedy κυκλοφόρησε.

Η τιμή του Millionaire Speedy ανέρχεται στο σοκαριστικό ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ, εξασφαλίζοντας ότι παραμένει μια απόλαυση που προορίζεται για λίγους και εκλεκτούς. Είναι αποκλειστικά κατασκευασμένο κατά παραγγελία, και φαίνεται ότι είναι διαθέσιμο μόνο σε μια ελεγμένη ομάδα πελατών της Louis Vuitton, όπως έδειξε ο αστέρας του NBA PJ Tucker σε μια ανάρτηση στο Instagram. Η τσάντα είναι τόσο αποκλειστική που προς το παρόν δεν διατίθεται καν στην επίσημη ιστοσελίδα της Louis Vuitton.

Κατασκευασμένη από δέρμα κροκόδειλου, η τσάντα είναι χειροποίητη και κοσμείται με το εμβληματικό μονόγραμμα Louis Vuitton, όπως οι περισσότερες τσάντες του οίκου, και διαθέτει χρυσό υλικό, ενώ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε χρώματα, όπως rouge (κόκκινο), vert (πράσινο) και marron (καφέ). 

Το συμπέρασμα

Ναι, η μόδα αποτελεί έμπνευση - όμως με τέτοιου είδους κυκλοφορίες μας υπενθυμίζει ότι πολλές φορές πρόκειται για έναν χώρο που επικρατεί το exclusivity και πολλές φορές το παράλογο, ως μέσω, για να ξεχωρίσει το κάθε brand. 

Feature image source: Balenciaga, @dlouisv.co