fbpixel

Search icon
Search
Karl Lagerfeld: Η ζωή του θρυλικού fashion designer γίνεται σειρά στην Disney+
FASHION NEWS

Karl Lagerfeld: Η ζωή του θρυλικού fashion designer γίνεται σειρά στην Disney+

Πρόκειται να φέρει στην επιφάνεια πτυχές του εαυτού του, αλλά και της επιτυχημένης πορείας του


Το όνομα του Karl Lagerfeld είναι συνώνυμο της μόδας και της υψηλής αισθητικής, μιας και πρόκειται για μια προσωπικότητα που άφησε το δικό του στίγμα στον fashion world, χαρίζοντας μερικές από τις πιο iconic δημιουργίες όλων των εποχών. Ακόμα και μετά τον θάνατό του, ο θρυλικός designer βρίσκεται συχνά στην πρώτη γραμμή των media, ενώ στοιχεία της από τη μυστηριώδη ζωή του έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα φώτα της δημοσιότητας.

Ένα χρόνο πριν, το βιβλίο με τίτλο "Ein Deutscher in Paris" ήταν η αφορμή για να ασχοληθεί και πάλι ο κόσμος μαζί του, αλλά και με όσα άφησε πίσω του -πέρα από το «βαρύ» όνομά του στη μόδα. Παρόλο που μέχρι τον θάνατό του προσπαθούσε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα της οικογένειάς του, το βιβλίο που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Alphons Keiser, επιβεβαιώνει τη σχέση αυτού και στενού οικογενειακού του κύκλου με τους Ναζί, καθώς και άλλες σκοτεινές πλευρές της πορείας του.

11056646.jpg


Φτάνοντας στο σήμερα, λίγες ώρες πριν, η Disney+ ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδιά της να ενσωματώσει τη ζωή του σχεδιαστή σε μια mini δραματική σειρά έξι επεισοδίων, που θα φέρει τον τίτλο "Kaiser Karl". H σειρά θα είναι γραμμένη από τη Γαλλίδα δημοσιογράφο Raphaëlle Bacqué, η οποία έχει μελετήσει διεξοδικά τη ζωή του Karl. Όσο για τον τίτλο, πρόκειται για το ψευδώνυμο που δόθηκε στον σχεδιαστή ιδρυτή του περιοδικού W, John Fairchild.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση, η μεγάλη και τρανή πορεία του designer στον χώρο της μόδας θα βρίσκεται στο επίκεντρο. Συγκεκριμένα, θα ξεκινάει από τις αρχές της δεκαετίας του '70 και το πώς ακριβώς ο Karl εντάχθηκε στον fashion world, χαράσσοντας τον δικό του δρόμο και δημιουργώντας τις βάσεις μια αξιοθαύμαστη εξέλιξη που άφησε μια για πάντα εποχή.

991f1ed236d25b9eb939ac62edeeb8eb.jpg


Πέρα από το σχεδιαστικό DNA του που αποτύπωση από την αρχή στους οίκους Fendi και Chanel, η σειρά θα αναδεικνύει και διάφορες άλλες πτυχές του χαρακτήρα του -πιο προσωπικές, που ενδεχομένως ο κόσμος δε γνωρίζει. Οι άνθρωποι που ήρθαν στη ζωή του και την άλλαξαν ριζικά, τα μοντέλα με τα οποία διατηρούσε φιλικές σχέσεις πέρα από επαγγελματικές, ο ανταγωνισμός του με τον Pierre Berge του Yves Saint Laurent, αλλά και το ειδύλλιο με τον Jacques de Bascher.

Μπορεί ακόμα να μην έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το cast της σειράς, αλλά η ομάδα της Disney δηλώνει: «Η σειρά θα φέρει στο προσκήνιο τη θρυλική μόδα των 70's, μέσα από τη σχεδιαστική φιλοσοφία του αξέχαστου Karl Lagerfeld. Η ιστορία του σχεδιαστή δεν έχει αποτυπωθεί στην οθόνη με τον τρόπο που της αξίζει μέχρι σήμερα και αυτό προσπαθούμε να το πετύχουμε εμείς».

original-SuWff.jpg
Όλα δείχνουν πως η σειρά θα είναι out μέσα στο 2022. Stay tuned!