Ένα γλυκό δε χρειάζεται να είναι πολύπλοκο για να είναι λαχταριστό. Αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάζουμε εύκολες συνταγές που θα λατρέψουν όλοι. Απαραίτητο συστατικό για ένα γλύκισμα που θα καταπλήξει τους πάντες όταν το σερβίρετε; Οι καλές πρώτες ύλες, φυσικά. Με τα επιλεγμένα προϊόντα “Μr. Grand” και «Μασούτης... Από Τον Τόπο Μας», αυτές οι συνταγές θα είναι πιο γευστικές και ποιοτικές από ποτέ! Πάρτε χαρτί και μολύβι, κι ετοιμάστε τη λίστα των αγορών σας. Προορισμός; Τα ενημερωμένα super market Μασούτης, που φέτος συμπληρώνουν 46 χρόνια επιτυχημένης πορείας, όπου και θα βρείτε όλα τα απαραίτητα υλικά για το καθημερινό τραπέζι σας.
1. Κλασική πορτοκαλόπιτα
Αν θέλετε ένα εύκολο γλυκό με σιρόπι, αξίζει να δοκιμάσετε αυτήν την πορτοκαλόπιτα. Θα τη σερβίρετε κρύα από το ψυγείο με σαντιγί στο πλάι!
Υλικά για ένα ταψί 20x30 εκ. (8-10 μερίδες)
Για το σιρόπι
- 4 κ. σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- Mr. Grand
- 200 γρ. νερό ζεστό
Για την πορτοκαλόπιτα
- 4 αβγά Mr. Grand large
- 1 συσκευασία (450 γρ.) φύλλο κρούστας για γλυκά «Μασούτης... Από Τον Τόπο Μας»
- 100 γρ. ζάχαρη Mr. Grand
- 330 γρ. γιαούρτι στραγγιστό «Μασούτης... Από Τον Τόπο Μας»
- 200 γρ. αραβοσιτέλαιο Mr. Grand
- 1 φακελάκι baking powder
Για το σερβίρισμα
1 συσκευασία (500 γρ.) φυτική κρέμα Mr. Grand
Εκτέλεση
1. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, σαν ταλιατέλες. Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 10', μέχρι το φύλλο να ξεραθεί και να μην έχει υγρασία. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το baking powder, το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα των αβγών και αναμειγνύουμε. Μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα ή μέχρι να ψηθεί καλά.
2. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας το ζεστό νερό με τη μαρμελάδα πορτοκάλι. Όταν η πορτοκαλόπιτα είναι έτοιμη, ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να τραβήξει. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να σφίξει.
3. Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα με τη σαντιγί στο πλάι.
The tip
Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού στο σερβίρισμα για ακόμη πιο πορτοκαλένια γεύση.
2. Σοκολατόπιτα με παγωτό superfoods, βανίλια, βατόμουρα & γκότζι μπέρι
Κανείς δε θα αντισταθεί σ’ αυτήν τη σοκολατόπιτα. Θα τη σερβίρουμε με ένα σούπερ δροσερό παγωτό με βατόμουρα και γκότζι μπέρι.
Υλικά για μία φόρμα 25 χ 25 εκ.
- 3 αβγά Mr. Grand large
- 200 γρ. ζάχαρη Mr. Grand
- 150 γρ. γάλα Mr. Grand
- 70 γρ. ηλιέλαιο Mr. Grand
- 100 γρ. κακάο σκόνη Mr. Grand
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Mr. Grand
- 1 κ. σ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι Mr. Grand
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
- 1 κάψουλα βανιλίνη
Για το σιρόπι
- 400 γρ. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη Mr. Grand
- 1 κ. σ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
Για το γλάσο
- 200 γρ. κουβερτούρα κακάο Μαδαγασκάρης Mr. Grand
- 100 γρ. γάλα Mr. Grand ζεστό
Για το σερβίρισμα
Παγωτό «Μασούτης... Από Τον Τόπο Μας» με superfoods
Εκτέλεση
1. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σοκολατόπιτα. Βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και το ηλιέλαιο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder. Προσθέτουμε το αλάτι, το πορτοκάλι, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη χωρίς σβόλους.
2. Προετοιμάζουμε μία φόρμα με λάδι και αλεύρι και αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για περίπου 40΄ ή μέχρι η σοκολατόπιτα να ψηθεί καλά.
3. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 110°C. Όπως είναι ζεστό, το ρίχνουμε πάνω από τη ζεστή σοκολατόπιτα.
4. Φτιάχνουμε το γλάσο. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη βάζουμε σε ένα μπολ και αδειάζουμε το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολατόπιτα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε με παγωτό με superfoods «Μασούτης... Από Τον Τόπο Μας».
The tip
Τα γκότζι μπέρι είναι εξαιρετικά θρεπτικά, νόστιμα και ταιριάζουν ιδανικά με τη σοκολάτα. Εύκολη τιραμισού. Δε θα χρειαστείτε περισσότερα από 10΄ για να φτιάξετε αυτό το γλυκό. Ιδανικά αφήστε το ένα βράδυ στο ψυγείο, πριν το σερβίρετε.
Υλικά για 6 μερίδες
- 150 γρ. ρόφημα δυνατού καφέ φίλτρου Mr. Grand
- 40 γρ. κονιάκ
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη Mr. Grand
- 24 μπισκότα σαβαγιάρ
Για το σερβίρισμα
Σκόνη κακάο Mr. Grand
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ, βάζουμε τον καφέ και το κονιάκ. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, την άχνη και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν αφράτη υφή.
2. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος 25x25 εκ. για να ετοιμάσουμε το γλυκό. Βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα τα μπισκότα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο στο σκεύος που χρησιμοποιούμε. Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη σειρά, στρώνουμε τη μισή κρέμα (που ετοιμάσαμε), και μετά βάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και την κρέμα. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Πασπαλίζουμε με κακάο όταν είναι να σερβίρουμε.
Τhe tip
Επιλέξτε έναν αρωματικό καφέ φίλτρου (καραμέλα, φουντούκι, σοκολάτα) από τη μεγάλη ποικιλία που θα βρείτε στα super market Μασούτης.
3. Εύκολη τιραμισού
Δε θα χρειαστείτε περισσότερα από 10΄ για να φτιάξετε αυτό το γλυκό. Ιδανικά αφήστε το ένα βράδυ στο ψυγείο, πριν το σερβίρετε.
Υλικά για 6 μερίδες
- 150 γρ. ρόφημα δυνατού καφέ φίλτρου Mr. Grand
- 40 γρ. κονιάκ
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη Mr. Grand
- 24 μπισκότα σαβαγιάρ
Για το σερβίρισμα
Σκόνη κακάο Mr. Grand
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ, βάζουμε τον καφέ και το κονιάκ. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, την άχνη και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν αφράτη υφή.
2. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος 25x25 εκ. για να ετοιμάσουμε το γλυκό. Βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα τα μπισκότα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο στο σκεύος που χρησιμοποιούμε. Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη σειρά, στρώνουμε τη μισή κρέμα (που ετοιμάσαμε), και μετά βάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και την κρέμα. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Πασπαλίζουμε με κακάο όταν είναι να σερβίρουμε.
Τhe tip
Επιλέξτε έναν αρωματικό καφέ φίλτρου (καραμέλα, φουντούκι, σοκολάτα) από τη μεγάλη ποικιλία που θα βρείτε στα super market Μασούτης.
4. Εκμέκ με τσουρέκι και παγωτό σύκο
Το απολαυστικό αυτό εκμέκ με τσουρέκι και γλυκό του κουταλιού σύκο κλέβει την παράσταση κάθε φορά που το σερβίρετε. Το παγωτό σύκο στην κορυφή κερδίζει τις εντυπώσεις.
Υλικά για 8 μερίδες
- 500 γρ. τσουρέκι
- 1 συσκευασία γλυκό κουταλιού σύκο 453γρ. Mr. Grand
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα Mr. Grand
- 130 γρ. corn flour
- 100 γρ. ζάχαρη Mr. Grand
Για το σερβίρισμα
- Παγωτό γλυκό σύκο Mr. Grand & σιρόπι
- Φιστίκι αράπικο καραμελωμένο
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το τσουρέκι σε κύβους. Στραγγίζουμε τα σύκα από το γλυκό κουταλιού και κρατάμε το σιρόπι του. Ανακατεύουμε το τσουρέκι με το σιρόπι και μοιράζουμε στα ποτήρια.
2. Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το corn flour, τη ζάχαρη και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να δέσει. Όταν είναι έτοιμο, μοιράζουμε στα ποτήρια. Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε στο ψυγείο.
3. Σερβίρουμε με τα σύκα (που κρατήσαμε), τα καραμελωμένα φιστίκια και “Mr. Grand” παγωτό γλυκό σύκο & σιρόπι.
The tip
Το γλυκό σύκο, με το ιδιαίτερό του άρωμα απογειώνει αυτό το γλυκό. Μπορείτε όμως να πειραματιστείτε με όποιο άλλο γλυκό κουταλιού Mr. Grand αγαπάτε.
The Cooking Essentials!
από την Ελεονώρα Κανάκη
Όλα τα απαραίτητα υλικά που χρειάζεστε για τις πιο νόστιμες συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά και θα βρείτε στα super market Μασούτης!
1. Κακάο σε σκόνη, ιδανικό για ροφήματα και ζαχαροπλαστική Mr. Grand
2. Γλυκό του κουταλιού κεράσι Mr. Grand
3. Παγωτό με γεύση βανίλια, γλυκό σύκο και σιρόπι με άρωμα σύκο Mr. Grand
4. Ζάχαρη άχνη Mr. Grand
5. Κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά Mr. Grand
6. Καφές φίλτρου Mr. Grand
7. Παραδοσιακό τσουρέκι πολίτικο από τη Θεσσαλία Μασούτης... από τον Τόπο μας
8. Παγωτό βανίλια με κομμάτια μύρτιλο, βατόμουρο, κράνμπερι και goji berry Mr. Grand
9. Μίνι πλεξουδάκια με κανέλα Mr. Grand
10. Φρέσκα αβγά ελευθέρας βοσκής από επιλεγμένες φάρμες της Βόρειας Ελλάδας Μασούτης... από τον Τόπο μας
11. Γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά Mr. Grand
12. Μαύρη σοκολάτα Mr. Grand
Credits
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ POV STUDIO
PROP STYLING ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΚΑΝΑΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ IOYNIOY 2023