fbpixel

Search icon
Search
Cinobo: 4+1 ταινίες-διαμάντια που μπορείτε να βρείτε στην ελληνική πλατφόρμα streaming
ARTS & CULTURE

Cinobo: 4+1 ταινίες-διαμάντια που μπορείτε να βρείτε στην ελληνική πλατφόρμα streaming

Προσθέστε τες άμεσα στην watchlist σας


Ίσως ένα ευχάριστο γεγονός κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είναι ότι τέθηκε σε λειτουργία η πρώτη ελληνική πλατφόρμα streaming Cinobo, η οποία με 14 ημέρες δωρεάν δοκιμής και έπειτα με συνδρομή στα 7,99 ευρώ το μήνα, μας ανοίγει τις πόρτες στο καλό και ποιοτικό σινεμά με ένα κλικ. Εάν λοιπόν έχετε εξαντλήσει τις ταινίες του Netflix και αναζητάτε κάτι φρέσκο, ψαγμένο και παιχνιδιάρικο, δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε άμεσα λογαριασμό στη νέα πλατφόρμα. Προκειμένου να πάρετε μια πρώτη γεύση για την ποιότητα των ταινιών που μπορείτε να βρείτε εκεί, σας συστήνουμε τα παρακάτω πέντε αριστουργηματικά έργα:

To Τετράγωνο

1-mUAla.jpg

Ο Σουηδός σκηνοθέτης Ρούμπεν Έστλουντ το 2017, σάρωσε στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και απέσπασε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για το σατιρικό του δράμα με τίτλο «Το Τετράγωνο». Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Κρίστιαν, είναι εικαστικός επιμελητής σε κορυφαίο σουηδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης. «Το τετράγωνο» είναι μια εικαστική εγκατάσταση που θα προβληματίσει τους θεατές σχετικά με το πόσο εμπιστεύονται τους ανθρώπους. Ενώ ο Κρίστιαν είναι ανήσυχος για τα εγκαίνια του μεγάλου αυτού project, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ίδιο ερώτημα. Παρά τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας, ο θεατής δεν εξουθενώνεται, αλλά προβληματίζεται, καθώς ο σπουδαίος Σουηδός σκηνοθέτης, με αριστοτεχνικό τρόπο σχολιάζει καυστικά τη σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, την πολιτική ορθότητα και την σύγχρονη τέχνη, ενώ άλλοτε επικεντρώνεται στην αλλοτρίωση των ανθρωπίνων σχέσεων στο δυτικό κόσμο, θέματα δηλαδή που αγγίζουν τις ευαισθησίες όλων.

Τhe waiter

2-bjlSJ.jpg

Η μοναδική ταινία με ελληνικό καστ στη λίστα, η οποία αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη του προπέρσινου φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βρίσκεται πλέον στην πλατφόρμα του Cinobo και συνίσταται για τους φανατικούς σινεφίλ. Αφηγείται μια μυστηριώδη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη στο ρόλου του Ρένου, ενός φιλήσυχου σερβιτόρου, ο οποίος μετά την εξαφάνιση του γείτονα του και την άφιξη ενός περίεργου φίλου του στο διαμέρισμα του, περιπλέκεται σε μια υπόθεση που απαιτεί την επίλυση δύσκολων γρίφων και τη λήψη δραστικών αποφάσεων. Μια νουάρ και ψυχρή ατμόσφαιρα ακολουθεί το έργο μέχρι το τέλος, θυμίζοντας Λάνθιμο. Σε κάθε περίπτωση πάντως συνιστά μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα πρόταση που επιτείνει το ενδιαφέρον του θεατή με την αγωνιώδη πλοκή της.

H τέλεια ομορφιά

3-Pzphp.jpg

Ο Τζεπ, κεντρικός ήρωας της ταινίας, είναι ένας καταξιωμένος μυθιστοριογράφος, ο οποίος αν και διανύει πλέον τα 65 του χρόνια, συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του lifestyle της Ρώμης. Περιπλανιέται κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, μπαινοβγαίνει στα πιο ακριβά και πολυτελή σπίτια και ξενυχτά στα πιο λαμπερά και ξέφρενα πάρτι της πόλης. Ωστόσο, δεν πρόκειται για την ιστορία ενός ματαιόδοξου και επιφανειακού bon viveur, αλλά ενός ανθρώπου με εσωτερικές αναζητήσεις και ανασφάλειες, τις οποίες προσπαθεί να καμουφλάρει με το κυνικό του προφίλ. Μέσω του Τζεπ, ο Πάολο Σορρεντίνο, σκηνοθέτης της ταινίας, βρίσκει ευκαιρία να φέρει στο φως υπαρξιακά ερωτήματα και να ειρωνευτεί την προσποιητή ζωή μιας ελίτ που νομίζει πως μπορεί να επικρατήσει μόνο μέσω ενός συγκεκριμένου lifestyle.O Σορρεντίνο μας δίνει τελικώς μια τέλεια ταινία, με μία πολύχρωμη ατμόσφαιρα αποδίδοντας φόρο τιμής στον Φελίνι, αλλά και στην Ρώμη με την τέλεια ομορφιά της.

    Ο ένοχος

    4-qiHcp.jpg

    Οι Δανοί, τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν διαρκώς πως ξέρουν από σινεμά. Ο Γιάκομπ Σέντεργκρεν, υποδύεται τον Άσγκερ, έναν αστυνομικό που δουλεύει στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και καλείται να σώσει μια απαχθείσα γυναίκα που βρίσκεται εγκλωβισμένη στο αμάξι του απαγωγέα της. Η ερμηνεία του πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού συγκλονίζει και μας κάνει συμμέτοχους στη δοκιμασία την οποία περνά, αντιμέτωπος με σοβαρά διλήμματα και δύσκολες διαδρομές. Πρόκειται για μια πρωτότυπη αστυνομική περιπέτεια ή αλλιώς ένα ψυχολογικό θρίλερ δωματίου που θα σας κρατήσει με κομμένη την ανάσα μέχρι το τελευταίο λεπτό.

    Elle

    5-sKIEf.jpg

    H ταινία του διάσημου Ολλανδού σκηνοθέτη του «Βασικού ενστίκτου», Paul Verhoeven, συμμετείχε στα Όσκαρ ως γαλλόφωνη παραγωγή, μετά την απόφαση του να γυριστεί στη Γαλλία με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Υπέρ αντί της Νικόλ Κίντμαν. Η επιλογή του δικαιώθηκε, καθώς η Υπέρ ερμήνευσε εξαιρετικά το ρόλο της ατρόμητης Μισέλ. Η Μισέλ, είναι μια επιτυχημένη καριερίστα που δέχεται επίθεση από έναν μασκοφόρο βιαστή. Παρά το μεγάλο αρχικό σοκ, γρήγορα απεκδύεται το ρόλο του θύματος, ώστε να λάβει άμεση δράση και να πάρει την εκδίκηση της. Πρόκειται για μια δραματική ταινία με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ που κάνει μια βουτιά στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και καθηλώνει το κοινό μέχρι τέλους.