fbpixel

Search icon
Search
Χρειάζεστε motivation; 6 εύκολες λύσεις για να συνεχίσετε να γυμνάζετε
WELLNESS

Χρειάζεστε motivation; 6 εύκολες λύσεις για να συνεχίσετε να γυμνάζετε

Παραμείνετε σε φόρμα ακόμη και το χειμώνα


Σε λίγο καιρό κλείνουμε ένα χρόνο από την αρχή της πανδημίας. Αυτό έχει επηρεάσει τον καθένα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σίγουρα μας έκανε πολλές φορές να χάσουμε τα κίνητρα που μας κινητοποιούσαν. Λένε ότι όταν χάνεις κάτι, τότε το εκτιμάς. Αυτό το διάστημα, λοιπόν, που είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια, συνειδητοποιούμε την αξία συγκεκριμένων πραγμάτων, για τα οποία δε βρίσκαμε χρόνο μέσα στο απαιτητικό μας πρόγραμμα όλον τον προηγούμενο καιρό. Ένα από αυτά, είναι σίγουρα η γυμναστική. 

Στην αρχή όλα τα home workouts ήταν μια εύκολη λύση για τους περισσότερους, μετά ο καιρός επέτρεπε τις ευχάριστες εξορμήσεις στη φύση και τώρα πλέον πολλοί έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε την ίδια ρουτίνα από το δωμάτιο του σπιτιού μας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ μας λείπει ένα δυνατό workout, για να ξεκινήσουμε παραγωγικά την ημέρα μας ή να αποβάλουμε το άγχος της καθημερινότητας το βράδυ.

gimnastiki-motivation-5.jpg

Αν νιώθετε πως θέλετε να έρθετε ξανά στο κέντρο σας και να βρείτε τα κίνητρα τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν!

1. Σηκωθείτε και μετακινηθείτε

Το να σηκωθείτε και να κινηθείτε είναι το πρώτο βήμα για να νικήσετε τα "monday blues". Με αυτή την απλή κίνηση θα νιώσετε ανέλπιστα καλύτερα και θα προστεθεί στις μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τραβήξτε τους ώμους σας πάνω και πίσω, και αρχίσετε να παίρνετε βαθύτερες αναπνοές αντί για τις ρηχές που συνηθίζουν όλοι να επαναλαμβάνουν στην καθημερινότητα τους. Ξεκινήστε να περπατάτε με βήμα που θυμίζει ελατήριο κοιτάζοντας προς τα πάνω χωρίς να σας νοιάζει αν έχει συννεφιά ή ήλιο. Δεσμευτείτε να το κάνετε σε τακτική βάση και η διάθεσή σας θα βελτιωθεί και θα αρχίσετε να αισθάνεστε πολύ πιο έτοιμοι για να επανέλθετε στη fitness ρουτίνα που είχατε προ καραντίνας. Φροντίζετε συχνά ώστε να επιστρέφετε στο κέντρο σας. 

2. Αλλάξτε το

gimnastiki-motivation-2.jpg

Το έχετε ακούσει και στο παρελθόν, αλλά η αλλαγή της ρουτίνας σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα πράγματα ενδιαφέροντα και να κρατάτε τους μυς σας σε εγρήγορση. Η επιλογή του να αλλάξετε την προπόνηση σας αντί να ακολουθήσετε τυφλά το παλιό σας πρόγραμμα θα οδηγήσει σε μια πιο δύσκολη και πιο αποτελεσματική γυμναστική. Οι περισσότεροι από εσάς έχετε ένα καθορισμένο πρόγραμμα προπόνησης, μια κανονική διαδρομή που τρέχετε και έναν ίδιο ρυθμό που ακολουθείτε πάντα. Η αλλαγή της τοποθεσίας, του ρυθμού ή της απόστασής σας θα προσφέρει μια νέα, συναρπαστική πρόκληση και θα πυροδοτήσει καλύτερα τα κίνητρά σας.

3. Μπείτε στη σωστή νοοτροπία

Τόσοι πολλοί άνθρωποι τείνουν να δημιουργούν δικαιολογίες για το γιατί δεν μπορούν να εφαρμόσουν ή να ακολουθήσουν το πρόγραμμα άσκησής τους, ειδικά καθώς οι ώρες της ημέρας περνούν και το βράδυ μοιάζει να αποτελεί μια προσθήκη στα πολλά βάρη της ημέρας. Μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτό με την απλή σκέψη πως η μέρα συνεχίζει να έχει τις ίδιες ώρες με το καλοκαίρι. Κάνετε τη γυμναστική προτεραιότητα σας και σκεφτείτε πως ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει χρόνο για άσκηση αν το θέλει. Η αλλαγή της φυσικής σας κατάστασης είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία και την υγεία σας. 

4. Η σωστή διατροφή ενισχύει την ενέργεια

gimnastiki-motivation-3.jpg

Φυσικά, η "τροφοδοσία" της φυσικής σας κατάστασης είναι ζωτικής σημασίας σε οποιαδήποτε εποχή, αλλά το φθινόπωρο μπορεί να γίνει μια απόλυτα διασκεδαστική στιγμή για να το συνδυάσετε. Δοκιμάστε ζεστές σούπες με λίγους υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη πριν και μετά την προπόνησή σας για να πάρετε μια έκρηξη ενέργειας και να βοηθήσετε στην ανάπτυξη μυών. Καταναλώστε για πρωινό φαγόπυρο και φυσικά κάντε τα αγαπημένα σας smoothies και μια χειμωνιάτικη συνήθεια. Ποιος είπε, άλλωστε, πως μπορείτε να τα απολαμβάνετε μόνο τους κρύους μήνες;

5. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα και προσπαθήστε να το ακολουθήσετε

Με τον προγραμματισμό μιας προπόνησης, θα μπορείτε να το προσαρμόσετε και άλλα πράγματα μέσα στη μέρα σας για να είναι λιγότερο πιθανό να χάσετε τη ροή σας. Επιπλέον, αυτό μπορεί να διασφαλίσει ότι δε θα την παραλείψετε εντελώς. Πολλές φορές οι ειδικοί επιμένουν στη σημασία του προγράμματος και στο πως αυτό μπορεί να αλλάξει ριζικά τη σχέση σας με τον εαυτό σας. Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε συνέπεια, να δείτε την κάθε μέρα σαν ευκαιρία και θα σας τονώσει καθώς θα πετυχαίνετε τους στόχους σας. 

6. Γυμναστείτε μαζί με την οικογένεια σας

gimnastiki-motivation-1.jpg

Η γυμναστική απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε φύλου. Συνεπώς, αν αυτό το διάστημα μένετε μαζί με τους γονείς σας ή τον σύντροφό σας, μπορείτε να αρπάξετε την ευκαιρία και να ασκηθείτε παρέα. Αυτή η κατάσταση είναι επιβαρυντική για όλους και αυτή είναι η καλύτερη διέξοδος για κάθε μέλος της οικογένειας. Ορίστε μία συγκεκριμένη ώρα, φορέστε τα κατάλληλα ρούχα και ξεκινήστε το πρόγραμμα της αρεσκείας σας όλοι μαζί. Have fun!