fbpixel

Search icon
Search
Χαρίζουμε χρώμα στα πασχαλινά μας αυγά με τις πιο fresh επιλογές
INTERIORS

Χαρίζουμε χρώμα στα πασχαλινά μας αυγά με τις πιο fresh επιλογές

Τα εύκολα βήματα για να προετοιμάσουμε τις πιο κομψές δημιουργίες


Αποτελούν διαχρονικό σύμβολο της αναγέννησης και της γονιμότητας. Πολλές είναι οι πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι η παράδοση των πασχαλινών αυγών ανάγεται στους πρώτους χριστιανούς της Μεσοποταμίας, έπειτα διαδόθηκε στην Ανατολική Ευρώπη και τη Σιβηρία μέσω των Ορθόδοξων Εκκλησιών και αργότερα στην Ευρώπη μέσω της Καθολικής και της Προτεσταντικής Εκκλησίας. Αρκετοί είναι οι μεσαιωνικοί μελετητές, οι οποίες αναφέρουν ότι η ευρεία χρήση τους οφείλεται στην απαγόρευση των αυγών γενικότερα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, μετά την οποία, το Πάσχα, ευλογήθηκαν για την περίσταση. Στα έθιμα του Χριστιανισμού, τα οποία πρωταγωνιστούν μέχρι σήμερα και ακολουθούμε οι περισσότεροι μέχρι σήμερα, αποτελεί το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία είναι η ημέρα του Μυστικού Δείπνου, όπου ο Χριστός προσέφερε άρτο και κρασί ως συμβολισμό για το σώμα Του και το αίμα Του, έτοιμος να θυσιαστεί για να ελευθερώσει τον κόσμο από τα δεσμά της αμαρτίας.

Οι τρόποι για να χαρίσουμε χρώμα και να διακοσμήσουμε τα πασχαλινά αυγά μας είναι πολλοί. Εμείς σας προτείνουμε τις πιο fresh και κομψές επιλογές, τις οποίες έχουμε ξεχωρίσει...

Colour - blocked eggs 

f21b4b1aa224dbe831e9768682255ff6.jpg
@ohsobeautifulpaper.com

Η επιλογή των colour - blocked αυγών είναι εμπνευσμένη από τις γήινες παλέτες της φύσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους ουδέτερους παστέλ χρωματισμούς και μπορούν να καταλήξουν στο απαλό ροζ, αλλά και σε τολμηρά και δροσερά χρώματα της μέντας. Η διαδικασία προετοιμασίας τους περιλαμβάνει απλά και εύκολα βήματα. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από την επιλογή τριών χρωμάτων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε την dip-dye τεχνική, στην οποία τα κεντρικά εργαλεία μας είναι: μια λευκή κηρομπογιά, λευκό ξύδι και χαρτί κουζίνας. Σε πρώτη φάση, ζωγραφίζουμε σε κάθε αυγό με το λευκό κραγιόν. Έπειτα, τοποθετούμε μερικές σταγόνες των βαφών σε ένα μπολ με το λευκό ξύδι. Τοποθετούμε τα αυγά μας στα μπολ και τα περνάμε από τη βαφή μέχρι να αποκτήσουν το επιθυμητό χρώμα. Στο συγκεκριμένο στάδιο, για μεγαλύτερη διευκόλυνση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουτάλι ή λαστιχένια γάντια, ώστε να μην βάψουμε τα δάχτυλά μας. 

Floral eggs 

b2e505b482d10c0ac3675371283af39a.jpg
@evermorepaperco.com

Ένα super elegant concept για να χαρίσουμε ζωή και ξεχωριστά χρώματα στα πασχαλινά αυγά μας. Ο floral σχεδιασμός αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για να αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία και να αφιερώσουμε μια ημέρα ή ένα απόγευμα σε ξεχωριστές στιγμές δημιουργίας μαζί με τα παιδιά μας. Με πολύ piece of cake βήματα και υλικά, μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα λουλουδάτα αυγά. Με διαφορετικά πινέλα, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να προετοιμάσουμε όμορφα μικρά και μεγάλα άνθη. 

Onion skin dye eggs 

wrap-eggs.png
atastyadventure.com

Για όλους όσοι δηλώνετε θερμοί λάτρεις της φυσικής γοητείας στα διακοσμητικά pieces, τότε η συγκεκριμένη μέθοδος βαφής των πασχαλινών αυγών προβλέπεται ως η κατάλληλη για εσάς. Οι φλούδες κρεμμυδιού, συστατικό, το οποίο όλοι έχουμε στην κουζίνα μας, μπορούν να μεταμορφωθούν στον πιο creative σύμμαχό μας. Ως πρώτο βήμα τοποθετούμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα μαζί με τις φλούδες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο μέγεθος χρειαζόμαστε, ώστε να καλυφθούν πλήρως από το νερό. Στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, την αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια απομακρύνουμε το τηγάνι από την φωτιά και βγάζουμε προσεκτικά τα αυγά, ώστε να μην καούμε. Διαφορετικά, κάνουμε λίγη υπομονή και περιμένουμε μέχρι να κρυώσουν. Έπειτα, τραβάμε τους φλοιούς με αργές κινήσεις, χωρίς να αφήσουμε να χαλάσει το φυσικό σχέδιο, το οποίο έχει δημιουργηθεί. Στο τέλος σκουπίζουμε τα βαμμένα αυγά με μερικές καθαρές χαρτοπετσέτες και τα γυαλίζουμε τα με λίγο λάδι για να δημιουργήσουμε λάμψη. 

Shiny eggs 

23a27631b22da5c39510de2894d72a82.jpg
@zakkalife.blogspot.com

Η γιορτή του Πάσχα είναι συνώνυμη της λάμψης, γι' αυτό επιβάλλεται να την αποτυπώσουμε στα αυγά μας. Στο εμπόριο μπορούμε να αναζητήσουμε ειδικές shiny βαφές στο χρώμα της επιλογής μας ή - εναλλακτικά - μπορούμε να χαρίσουμε από μόνοι μας ένα touch of glam, χρησιμοποιώντας glitter. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό!

Good luck! 

Κεντρική φωτογραφία: Lily Ardor