fbpixel

Search icon
Search
Celine Dion: Ο λόγος που ακύρωσε την παγκόσμια περιοδεία της
PEOPLE & MOMENTS

Celine Dion: Ο λόγος που ακύρωσε την παγκόσμια περιοδεία της

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια μοιράστηκε την Παρασκευή με το κοινό της τον αγώνα που συνεχίζει με το σύνδρομο Stiff-Person


"Λυπάμαι για ακόμη μια φορά που σας απογοητεύω. Δουλεύω αλήθεια πολύ σκληρά για να ανακτήσω τις δυνάμεις μου, αλλά οι περιοδείες μπορεί να είναι πολύ δύσκολες ακόμα και όταν είσαι 100% έτοιμος. Δεν είναι δίκαιο απέναντί σας να αναβάλλουμε συνεχώς τις συναυλίες και παρόλο που μου ραγίζει την καρδιά, είναι καλύτερο να τα ακυρώσουμε όλα τώρα μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να ξαναβγώ στη σκηνή. Θέλω να ξέρετε όλοι ότι δεν τα παρατάω... και ανυπομονώ να σας ξαναδώ!" Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια, τα οποία μοιράστηκε την Παρασκευή η διακεκριμένη ερμηνεύτρια, Celine Dion, με το παγκόσμιο κοινό μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στα social media. Η ίδια δημοσίευσε την επίσημη ακύρωση  όλων των ημερομηνιών του 2023 και 2024 της παγκόσμιας περιοδείας της "Courage", λόγω του συνεχιζόμενου αγώνα της με μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο Stiff-Person. Οι ημερομηνίες είχαν προγραμματιστεί ξανά και μεταφερθεί από το 2022. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του "Variety" "τα εισιτήρια που αγοράστηκαν για τις σαράντα δύο ακυρωμένες ημερομηνίες θα επιστραφούν μέσω του αρχικού σημείου πώλησης. Για περαιτέρω ερωτήσεις ή επιλογές εισιτηρίων, οι κάτοχοι εισιτηρίων θα πρέπει να απευθύνονται στο αρχικό σημείο αγοράς τους". 

snapinstaapp-348863460-566429152272579-507358497085057257-n-1080.jpg
@celinedion

Η συνεχιζόμενη μάχη με την πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή

Η Dion είχε ολοκληρώσει 52 ημερομηνίες της περιοδείας "Courage", η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019, πριν αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Από τότε δεν έχει δώσει συναυλία, λόγω της κατάστασής της.

shutterstock-1684932109.jpg

Όλοι θυμόμαστε τον Δεκέμβριο που πέρασε, όταν η σπουδαία ερμηνεύτρια μοιράστηκε τη δύσκολη κατάσταση της υγείας της. Μέσα από μία εξομολόγηση και έντονη συγκίνηση περιέγραψε όσα συνέβαιναν στη ζωή της εκείνο το διάστημα, από τους σπασμούς που τη δυσκόλευαν σε οτιδήποτε έκανε στην καθημερινότητά της, μέχρι τις δυσκολίες στο περπάτημα και τις δημόσιες εμφανίσεις της.

Είχε υποβληθεί σε μία σειρά από εξετάσεις και τελικά, τα αποτελέσματα έδειξαν πως πάσχει από μια πολύ σπάνια νευρολογική ασθένεια, η οποία προσβάλει έναν στους 1.000.000 ανθρώπους και ονομάζεται Stiff Person Syndrome (SPS). Η ίδια είχε τότε αναφέρει: "Με πονάει που σας λέω ότι αυτό σημαίνει ότι δε θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Έχω μια μεγάλη ομάδα γιατρών που εργάζονται μαζί μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Δουλεύω σκληρά με τον θεραπευτή μου καθημερινά για να ενισχύσω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ένας αγώνας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι είναι αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή και είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω. Μου λείπετε τόσο πολύ, μου λείπει να σας βλέπω όλους στη σκηνή, δίνω πάντα το 100% όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα, δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτή τη στιγμή. Για να σας φτάσω ξανά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και ελπίζω ότι βρίσκομαι στον δρόμο προς την ανάκαμψη".

Το σύνδρομο Stiff Person Syndrome είναι μια προοδευτική νευρολογική και αυτοάνοση διαταραχή που επηρεάζει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μυϊκή ακαμψία ή σπασμούς, που μπορεί να επηρεάσουν μια περιοχή ή ολόκληρο το σώμα, διόγκωση των μυών και δυσκολίες στο περπάτημα ή την κίνηση. Δεν υπάρχει θεραπεία για την ολική αποκατάσταση του ασθενούς. 

Η Dion είχε ολοκληρώσει 52 ημερομηνίες της περιοδείας "Courage", η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019, πριν αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Από τότε δεν έχει δώσει συναυλία, λόγω της κατάστασής της.

Source: Variety