fbpixel

Search icon
Search
Celebrity houses: Μέσα στην εντυπωσιακή έπαυλη του ηθοποιού Matt Damon στο Los Angeles
ESCAPE

Celebrity houses: Μέσα στην εντυπωσιακή έπαυλη του ηθοποιού Matt Damon στο Los Angeles

Η classy villa βρίσκεται κοντά στην κατοικία του Ben Affleck στο Pacific Palisades


Η φήμη του Matt Damon έφτασε στα ύψη τη δεκαετία του '90, όταν σημείωνε τη μία κινηματογραφική επιτυχία μετά την άλλη. Μέχρι και σήμερα, ο ηθοποιός δε σταματά να μας εκπλήσσει, με την ταινία "Jason Bourne" να αποτελεί μια από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες του. Μάλιστα, ο Matt Damon και ο Ben Affleck για πολλά χρόνια ήταν αχώριστοι, τόσο λόγω δουλειάς όσο και γιατί έκαναν πολύ στενή παρέα όταν η κάμερες σταματούσαν να γράφουν. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η φιλία των δύο ανδρών ήταν τόσο δυνατή, που τους έκανε να αγοράσουν γειτονικά σπίτια στο Los Angeles και συγκεκριμένα στη γειτονιά των stars, Pacific Palisades. Με τα χρόνια, ωστόσο, μετακόμισε μαζί τη σύζυγό του, Luciana, και τα παιδιά τους στο διαμέρισμά τους στη Νέα Υόρκη και πλέον η κατοικία στην California βρίσκεται προς πώληση, σε τιμή 21 εκατομμυρίων δολαρίων.

image-l-49-960x640.jpg


Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, η φανταστική αυτή βίλα είχε αγοραστεί από τον ταλαντούχο ηθοποιό, με σκοπό να αποτελέσει ένα σπίτι όπου θα περνούσε τις ημέρες με λιγότερη δουλειά, θα ξεκουραζόταν και θα απολάμβανε την απεριόριστη αίγλη που κυριαρχεί σε ολόκληρη την περιοχή. Πρόκειται για ένα κτίσμα υπέροχης αισθητικής, απίστευτα μοντέρνο, αλλά με ένα classic twist που εντυπωσιάζει.

Άλλωστε, όλα τα σπίτια του Matt ξεχωρίζουν για το απίθανο design τους -από την κατοικία που έχει υπό την ιδιοκτησία του Miami Beach μέχρι το penthouse του στο Brooklyn Heights. Όσον αφορά το συγκεκριμένο στο L.A., η μοντέρνα αισθητική φαίνεται να μπερδεύεται με την αίγλη και την πολυτέλεια του παρελθόντος, με το ξύλο σε σκούρα απόχρωση να πρωταγωνιστεί και να δημιουργεί έντονα την αίσθηση της ζεστασιάς.

matt-damon-house-1-20102014.jpeg


Το σπίτι διαθέτει επτά υπνοδωμάτια και δέκα bathroom areas, ενώ το πρώτο που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας δεν είναι κάτι άλλο πέρα από τον απίστευτο και πολύ προσεγμένο κήπο. Τα πράσινα στοιχειά δημιουργούν ένα σκηνικό που δίνει την αίσθηση πως βγήκε από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού, ενώ οι outdoor living χώροι μετατρέπονται στα απόλυτα σημεία χαλάρωσης για τους μήνες με ζέστη. Το ίδιο ισχύει και για την τεράστια πισίνα που δεσπόζει. 

Σε ό,τι αφορά στο interior σκηνικό, οι luxury γραμμές είναι αυτές που κυριαρχούν και σε αυτές όπου βασίστηκε ο σχεδιασμός της κατοικίας. Τα θερμά χρώματα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, εξασφαλίζοντας cozy διάσταση, με κάποιες glam λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν το σκηνικό. Τα μεγάλα παράθυρα, στο μεταξύ, κάνουν τους εσωτερικούς χώρους να γίνονται «ένα» με τους εξωτερικούς, ενώ παράλληλα προσφέρουν εκπληκτική θέα στον κήπο.

11-4-960x640.jpg


Εκτός από τους πανέμορφους living χώρους, την τεράστια κουζίνα και τα πολλά υπνοδωμάτια και μπάνια, η έπαυλη είναι εξοπλισμένη με το δικό της play room, ένα κελάρι, έναν χώρο για spa και άλλες wellness παροχές, γυμναστήριο, καθώς και mini cinema.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Alexis Adams