fbpixel

Search icon
Search
Bye Bye Round Back: Οι πανεύκολες ασκήσεις που θα βελτιώσουν τη στάση του σώματός σας
WELLNESS

Bye Bye Round Back: Οι πανεύκολες ασκήσεις που θα βελτιώσουν τη στάση του σώματός σας

Μπορείτε να τις δοκιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι και θα δείτε άμεσα τη διαφορά


Οι πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή -αλλά και όχι μόνο αυτές-, έχουν ως αποτέλεσμα την κακή στάση του σώματος, αλλά και τους πόνους στην πλάτη. Η καθιστική ζωή έχει αυξήσει κατά πολύ τους μυικούς πόνους στον αυχένα και την πλάτη, γεγονός που οδηγεί και στην κύφωση. Η σωστή στάση του σώματος εκτός από τα πολλά οφέλη μειώνει επίσης το στρες στους μυς και τους συνδέσμους, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για να τονώσετε την ψυχολογία σας, συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε 6 πανεύκολες ασκήσεις που θα γυμνάσουν την πλάτη σας!

1. Γέφυρα

shutterstock-277230338-1.jpg

Μια πολύ καλή άσκηση για να γυμνάσετε αποτελεσματικά το κάτω μέρος της πλάτης. Ξεκινήστε ξαπλωμένοι ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα στην απόσταση της λεκάνης και τα χέρια στο πάτωμα δίπλα από το σώμα σας. Σηκώστε τη λεκάνη σας ψηλά, μέχρι να ευθυγραμμιστεί το σώμα σας από τα γόνατα μέχρι τους ώμους. Παραμένετε για λίγο και μετά επιστρέφετε στην αρχική σας θέση.

2. Εκτάσεις πλάτης

shutterstock-1865386453.jpg

Πολλοί μπορεί να έχετε συνηθίσει να κάνετε αυτήν την άσκηση στο γυμναστήριο, αλλά μπορείτε με την ίδια ευκολία να τη δοκιμάσετε και στο σπίτι. Ξαπλώστε μπρούμυτα σε μία καρέκλα ή σε μία μπάλα γυμναστικής, με τη λεκάνη να βρίσκετε ακριβώς στη μέση, με στόχο η άκρη το σώματός σας, δηλαδή το κεφάλι, να κρέμεται. Προχωρήστε σε έκταση κορμού μέχρι να ευθυγραμμιστείτε. Παραμένετε για μερικά δευτερόλεπτα σε αυτήν τη στάση κι επιστρέφετε στην αρχική σας θέση. Μην ξεχνάτε να εισπνέετε και να εκπνέετε.

3. Σανίδα

shutterstock-1896354673-1.jpg

Βάζοντας αυτή την άσκηση στην καθημερινότητά σας, θα παρατηρήσετε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, πως θα γίνεται πιο ευλύγιστοι. Ακουμπήστε τους αγκώνες και τις παλάμες σας στο πάτωμα, φροντίζοντας να είναι στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας, σηκώστε τα γόνατα και κρατήστε το σώμα σας σφιχτό σε μια ευθεία για 40 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, για 4 σετ. Όταν νιώθετε έτοιμοι αυξήστε τον χρόνο.

4. Στάση της γάτας

shutterstock-1493396285.jpg

Η στάση της γάτας μπορεί να βοηθήσει στην επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης, να την κάνει πιο δυνατή και να μειώσει την ένταση στους μύες. Ακουμπήστε στις παλάμες σας και στα γόνατα σας. Τα γόνατα στο άνοιγμα των γοφών. Λυγίστε την πλάτη (σαν να τρώτε μπουνιά στην κοιλιά) τραβώντας την κοιλιά προς τα πάνω προς τη σπονδυλική στήλη. Χαλαρώστε αργά τους μύες και αφήστε την κοιλιά να κρεμάσει προς το πάτωμα. Επιστρέψτε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 10 φορές.

5. Κυκλικές ασκήσεις και ψαλιδάκια

shutterstock-2463826211.jpg

Σταθείτε όρθιοι έχοντας τα χέρια σας τεντωμένα πλάι στο σώμα σας. Τεντώστε τα και ξεκινήστε να τα στριφογυρίζετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Πραγματοποιήστε αυτή την άσκηση για 40 δευτερόλεπτα στην εκάστοτε κατεύθυνση. Μετά από αυτό φέρτε τα χέρια μπροστά στο σώμα σας σχηματίζοντας ένα Χ κάνοντας 20 τέτοιες επαναλήψεις.

6. Στάση γοργόνας

shutterstock-1904874199.jpg

Ξαπλώστε στην αριστερή πλευρά έχοντας τα γόνατα σας ελαφρώς λυγισμένα. Ακουμπήστε το αριστερό σας χέρι στον δεξί ώμο, έχοντας την δεξιά σας παλάμη στο πάτωμα. Έπειτα, προσπαθήστε να ανασηκώσετε το σώμα σας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Πραγματοποιήστε 20 επαναλήψεις στην κάθε μεριά.