fbpixel

Search icon
Search
Butter Blonde: H αγαπημένη απόχρωση μαλλιών του street style αυτή τη στιγμή
HAIR & NAILS

Butter Blonde: H αγαπημένη απόχρωση μαλλιών του street style αυτή τη στιγμή

Το κίτρινο του βουτύρου κυριαρχεί σε όλες της πτυχές της ομορφιάς


Μπορεί το χρώμα της Pantone για το 2024 να είναι το peach fuzz, όμως ο κόσμος του street style έχει ανακηρύξει το ξανθό "του βουτύρου" ως την απόχρωση μαλλιών που πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την άνοιξη. Σε περίπτωση που σας διέφυγε, το κίτρινο του βουτύρου έχει απογειωθεί παντού, με τους JW Anderson, Jil Sander, Max Mara, Loewe, Tove, Zimmermann και Givenchy να το παρουσιάζουν στις πρόσφατες συλλογές τους. Οι influencers και οι στυλίστες έχουν εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για να αξιοποιήσουν τον τόνο, γι' αυτό μπορεί να τον έχετε δει να κυριαρχεί στο for you page σας. Και, φυσικά, ήταν θέμα χρόνου να επεκταθεί η απόχρωση και στην ομορφιά. Τα butter nails είναι το μανικιούρ που πρέπει να προσέξετε αυτή τη στιγμή, με την υπογραφή της Selena Gomez, και οι κίτρινες πινελιές προβλέπεται πως θα εμφανιστούν και στο μακιγιάζ μας.

Όσο για τα ξανθά μαλλιά, οι τόνοι βουτύρου έχουν δώσει στην απόχρωση μια όμορφη ανοιξιάτικη λάμψη και έχουμε ήδη δει το χρώμα να υιοθετείται από "it girls" όπως η Leonie Hanne, η Sofia Richie Grainge, η Beyonce και η Sabrina Carpenter. Όταν ο καιρός ζεσταίνεται, το ίδιο θα κάνουν και οι ξανθές αποχρώσεις, επιβεβαιώνουν και οι κομμωτές των A-listers. Οι σταχτί τόνοι θα κάνουν ένα βήμα πίσω στη δημοτικότητα και οι πλούσιες, ζεστές, βουτυρένιες αποχρώσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο. 

snapinstaapp-274161813-3458044667755307-7457086322203920995-n-1080.jpg

Τι είναι το butter blonde;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το ξανθό του βουτύρου είναι μια ξανθιά απόχρωση που έχει πιο ζεστούς, βουτυροκίτρινους τόνους. Είναι μια υπέροχα ηλιοκαμένη απόχρωση, που χαρακτηρίζεται από τους ζεστούς, χρυσαφένιους τόνους της που θυμίζουν το χρώμα του βουτύρου. Έχει μια απαλή, ηλιόλουστη εμφάνιση και μπορεί να ποικίλει σε ένταση- κυμαίνεται από ένα ανοιχτό, ανοιχτόχρωμο ξανθό, μέχρι ένα βαθύτερο, μελί ξανθό. 

Για ποιους είναι κατάλληλη αυτή η απόχρωση;

Τα καλά νέα είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να ταιριάξει στον οποιονδήποτε. Το ξανθό βούτυρο προσθέτει πολλή ζεστασιά στο πρόσωπο, καθιστώντας το μια καθολικά κολακευτική επιλογή, ιδιαίτερα για όσους έχουν ζεστές και ουδέτερες αποχρώσεις. Μπορείτε να κάνετε ένα μεγάλο βήμα και να υιοθετήσετε ένα ενιαίο ξανθό βουτύρου, όπως η Sabrina Carpenter, ή να προσθέσετε φωτεινά σημεία σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και τις άκρες και ειδικά γύρω από το πρόσωπο για να το ζεστάνετε και να το πλαισιώσετε, όπως η Sofia Richie Grainge.

snapinstaapp-368574199-258362137078674-6001058500466769316-n-1080.jpg

Αν ξεκινάτε με μια σκούρα βάση, θα χρειαστεί να ανοίξετε το χρώμα, αλλά είναι πιο εύκολο να το πετύχετε από το σταχτί ή το platin ξανθό, καθώς δεν θα χρειαστεί να εξαλείψετε τη ζεστασιά. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να μετατρέψεις τα καστανόξανθα μαλλιά σε σταχτί ξανθές αποχρώσεις, οπότε αυτή είναι η τέλεια απόχρωση για όσες έχουν πιο σκούρες βάσεις. Ή, για όσες έχουν ήδη ξανθά μαλλιά, είναι μια διακριτική αλλαγή στον τόνο.

Γιατί να επιλέξετε το ξανθό του βουτύρου;

Ο συγκεκριμένος τόνος του ξανθού είναι όμορφος όλο το χρόνο, αλλά η δημοτικότητά του έχει εκτοξευθεί σύμφωνα με την πρόσφατη εστίαση της μόδας στο χρώμα αυτό, και ως ανοιξιάτικη απόχρωση μαλλιών, είναι ένας τέλειος μεταβατικός τόνος για να μας πάει προς το καλοκαίρι, προσφέροντας μια ζεστασιά και ηλιόλουστη φωτεινότητα.

Πόση συντήρηση χρειάζεται αυτή η απόχρωση;

Όπως συμβαίνει με κάθε ξανθιά απόχρωση, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε στο σπίτι για να διατηρήσετε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Η διατήρηση των "βουτυρόξανθων" μαλλιών απαιτεί τακτική φροντίδα για τη διατήρηση του χρώματος και της υγείας τους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση σαμπουάν και μαλακτικής κρέμας που είναι ασφαλή για το χρώμα, προϊόντα που δημιουργούν δεσμούς, τακτική τόνωση και ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε θερμικά εργαλεία styling.

snapinstaapp-420028286-18423880717009287-874757141075859703-n-1080.jpg

Θα θέλετε επίσης να επενδύσετε σε ένα μωβ σαμπουάν. Ενώ ο συνολικός τόνος των "βουτυρόξανθων" μαλλιών είναι ζεστός, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ των ζεστών ξανθών τόνων και του πιο κίτρινου. Το μωβ σαμπουάν που χρησιμοποιείται με φειδώ θα βοηθήσει να εξισορροπήσετε τυχόν κίτρινους τόνους και να αποτρέψετε αυτή την μπρούτζινη όψη.

Για να παραμείνει φρέσκο, το χρώμα θα χρειάζεται ανανέωση περίπου κάθε έξι εβδομάδες. Το ξανθό του βουτύρου έχει πιο φυσική εμφάνιση από τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του ξανθού, οπότε οι ρίζες σας που βγαίνουν προς τα έξω θα προσθέσουν μόνο στην εμφάνιση. Παρόλα αυτά, για λόγους συντήρησης, συνιστάται να φρεσκάρετε τις ρίζες σας κάθε έξι εβδομάδες.