fbpixel

Search icon
Search
Butt Acne: Πώς θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά σπυράκια άμεσα
FACE & BODY

Butt Acne: Πώς θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά σπυράκια άμεσα

Και όμως είναι εφικτό


Έχετε και εσείς σπυράκια σε πολλά μέρη του σώματος σας; Αν η απάντηση είναι θετική τότε έφτασε η στιγμή να απαλλαγείτε από αυτά. Έτσι, παρότι τα breakouts στην περιοχή των γλουτών είναι φυσιολογικά και εξαιρετικά συνηθισμένα, είναι στο δικό σας χέρι να απαλλαγείτε από αυτά. Παρόλα αυτά μην ξεχνάτε πως η κάθε περίσταση έχει διαφορετικές αιτίες και απαιτεί εναλλακτικές θεραπείες, κάτι που σημαίνει ότι για να απαλλαγείτε από την ακμή των γλουτών σας, θα πρέπει πραγματικά να ξέρετε από που προέρχεται.

body-lotion-body-butter.jpg

Τι προκαλεί την ακμή των γλουτών;

Η πραγματική ακμή των γλουτών προκαλείται από υπερπαραγωγή ελαίων, όπως κάθε είδους ακμή, οπουδήποτε αλλού. Οι ορμόνες, το άγχος, η γενετική και τα αγαπημένα σας φαγητά μπορούν να οδηγήσουν τους αδένες σας σε υπερέκκριση, κάτι που στη συνέχεια κάνει τους πόρους σας να μεγαλώσουν. Μόλις οι πόροι επεκταθούν, τα βακτήρια εγκαθίστανται, δημιουργούν φλεγμονή, φράζουν τους πόρους και αναπτύσσονται. Και επειδή κάθεστε πάντα στους γλουτούς σας, είναι ιδιαίτερα εύκολο να φράξουν αυτοί οι πόροι, γι' αυτό και τα εξογκώματα των γλουτών είναι κοινά σχεδόν στους περισσότερους. Ακόμη, επειδή οι γλουτοί σας αντιμετωπίζουν τριβή από τα ρούχα, το κάθισμα, το περπάτημα και την άσκηση, μαζί με τον ιδρώτα και τα βακτηρίδια, είναι επίσης ένα «έδαφος» αναπαραγωγής για όλους τους τύπους δερματικών εξογκωμάτων.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ακμής 

Πριν αγοράσετε ένα σωρό λοσιόν και φίλτρα που υπόσχονται να θεραπεύσουν την ακμή των γλουτών σας, θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε τον τύπο της. Ακολουθεί μια πολύ σύντομη και βασική ανάλυση των πιο τυπικών εξογκωμάτων στους γλουτούς αν και θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας.

body-butter-body-lotion.jpg

Φραγμένοι πόροι:  Οι φραγμένοι πόροι είναι βασικά ο ασαφής όρος για τη γενική ακμή με την οποία είστε πιο εξοικειωμένοι. Όταν τα έλαια, η βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος παγιδεύονται στο δέρμα σας, φράζονται οι πόροι και δημιουργούνται εξογκώματα. Η ακμή ορίζεται από τα σημάδια που μοιάζουν με λευκά στίγματα.

Θυλακίτιδα: Η θυλακίτιδα εμφανίζεται όταν οι θύλακες των τριχών σας μολύνονται και έτσι το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται εξογκώματα. Είναι επίσης η πιο κοινή αιτία της «ακμής των γλουτών» και συνήθως εμφανίζεται σαν μικροσκοπικά εξογκώματα που είναι κόκκινα ή ροζ και συχνά έχουν μια μικρή άκρη με λευκές κεφαλές. Σε αντίθεση με τα κανονικά σπυράκια, τα εξογκώματα της θυλακίτιδας είναι το αποτέλεσμα ενός ερεθισμένου τριχοθυλακίου που μπλοκάρεται από φλεγμονή, και οδηγεί σε μια ήπια μόλυνση μέσα στο θύλακα.

body-lotions-body-butters.jpg

Η θυλακίτιδα και η ακμή μπορεί να μοιάζουν για το μη εκπαιδευμένο μάτι, αλλά υπάρχουν μερικές βασικές διακρίσεις που ένας δερματολόγος μπορεί εύκολα να εντοπίσει.

Οι επιλογές σας

Τα χημικά απολεπιστικά, όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ, μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση των εξογκωμάτων με την πάροδο του χρόνου. Ξεκινήστε με μια λοσιόν με βάση το γαλακτικό οξύ κάθε δεύτερη νύχτα και κάντε απαλό μασάζ στα εξογκώματα με ένα scrub με βάση το οξύ μία φορά την εβδομάδα. Οι θεραπείες με παλμικό λέιζερ βαφής (PDL) μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κόκκινων ή καφέ κηλίδων συστέλλοντας τα κόκκινα αγγεία στο δέρμα. Ακόμη, η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή του θύλακα της τρίχας, γεγονός που θα αποτρέψει την ανάπτυξη των μελλοντικών τριχών και την παγίδευση τους κάτω από την κεράτινη στοιβάδα τους δέρματος.