fbpixel

Search icon
Search
Burberry SS25: Ο Daniel Lee αποκάλυψε την άγρια πλευρά του στη νέα του συλλογή στο Λονδίνο
TRENDS & CATWALKS

Burberry SS25: Ο Daniel Lee αποκάλυψε την άγρια πλευρά του στη νέα του συλλογή στο Λονδίνο

Η London Fashion Week συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία


Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου φτάνει στη λήξη της, ωστόσο μέχρι και την τελευταία στιγμή θα συνεχίσει να εντυπωσιάζει. Λίγο πριν τη εκπνοή του χρόνου, διάσημοι οίκοι παρουσιάζουν τις SS25 collections τους, ανακοινώνοντας τις απόλυτες τάσεις για την επόμενη σεζόν. 

Ένας από αυτούς ήταν και το fashion house Burberry, το οποίο εχθές το βράδυ χάρισε στους fashion lovers μοναδικές στιγμές. Η θητεία του Daniel Lee στον οίκο Burberry τον έχει δει να επαναπροσδιορίζει τον βρετανικό οίκο μόδας με εκλεπτυσμένη κομψότητα. Από την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών αποχρώσεων μέχρι την επίδειξη του απεριόριστου οράματός του με αναβαθμισμένα βασικά κομμάτια, ο Lee δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. 

dt-burberry-2024-ss25-september-show-runway-look-04-rgb-cropped-2x3jpg.webp

Για το καλοκαίρι του 2025, εξέπληξε κοινό και κρητικούς βγάζοντας την άγρια πλευρά του, φεύγοντας από τον προηγούμενο χώρο επίδειξης του Burberry στο Victoria Park για να πυροδοτήσει νέες ιστορίες στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου. Η Burberry συνεχίζει να δείχνει τη δέσμευσή της στους καλλιτέχνες του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη σεζόν, συνεργαζόμενη με τον Gary Hume για να ζωντανέψει την πασαρέλα της. Εμπνευσμένος από την καλλιτεχνική του εγκατάσταση Bays του 1990, ο χώρος καταναλώθηκε από πράσινα κομμένα υφάσματα που μιμούνται τις μοντερνιστικές πόρτες νοσοκομείων.

dt-burberry-2024-ss25-september-show-runway-look-14-rgb-cropped-2x3jpg.webp

Ο Lee, ο οποίος βρίσκεται στον οίκο ως creative director από το 2022, επέλεξε να επικεντρωθεί στην κληρονομιά του brand για το καλοκαίρι του 2025 - μια κατανοητή κίνηση εν μέσω της συλλογικής μας εμμονής με τη νοσταλγία και την ήσυχη πολυτέλεια. Αλλά ο ίδιος δεν προσέγγισε την ιστορία με έναν συνηθισμένο και κλασικό τρόπο. Στα χέρια του, η χαρακτηριστική Βurberry καμπαρντίνα μεταμορφώθηκε σε μια swingy cape αλλά μετατράπηκε και σε έξυπνα σακάκια και μπλούζες με γραβάτα.

Η κατασκευασμένη ελαφρότητα ήταν το κλειδί σε όλη τη συλλογή, παρουσιάζοντας, για παράδειγμα, αγκράφες με καμπαρντίνες στη μέση σε απαλές γκρι αποχρώσεις. Η formal utility έφτασε σε φορέματα με military prints, ενώ διευρυμένες γούνες επένδυαν προετοιμασμένα για τον ζωηρό καιρό του Λονδίνου. Τα υπερμεγέθη πόντσο έπνεαν κόντρα στον άνεμο σε συνδυασμό με κομμένα και tailored pleated trousers, που συμπληρώθηκαν από καρό στολές και ναυτικό εξοπλισμό που συμπληρώθηκαν με ριγέ κασκόλ και νέες τσάντες Country crossbody.

dt-burberry-2024-ss25-september-show-runway-look-25-rgb-cropped-2x3jpg.webp

Οι αιθέριες πινελιές - φτερωτά τελειώματα, παγιέτες και βολάν - αναμείχθηκαν με πιο στιβαρά βασικά κομμάτια, όπως παντελόνια cargo, θυμίζοντας το γνωστό high-low στυλ της πόλης. Στην πασαρέλα συμμετείχαν τα αγαπημένα μοντέλα Edie Campbell και Lily Donaldson, που είναι γνωστό ότι έχουν υιοθετήσει αυτό το στιλ κι εκτός catwalks. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πορτοκαλί και η φωτεινή απόχρωση της λεβάντας έδωσαν μια "ζωηρή" πινελιά στη γενικότερη ουδέτερη παλέτα. 

dt-burberry-2024-ss25-september-show-runway-look-38-rgb-cropped-2x3jpg.webp

Η υπογραφή της Burberry ήταν επίσης σαφής. Ο σχεδιαστής την παρουσίασε σε πιο light αποχρώσεις ή στην αρχική τους εκδοχή, που ξεπρόβαλλε διακριτικά στα looks με τη μορφή λεπτών κασκόλ, belts και bags. Σκεφτείτε ότι ήταν μια απάντηση του Daniel Lee στην αθόρυβη πολυτέλεια, που όλοι λατρεύουμε πλέον!