fbpixel

Search icon
Search
Brunch Time: Οι πιο νόστιμες συνταγές για μια απολαυστική Κυριακή στο σπίτι
TASTE

Brunch Time: Οι πιο νόστιμες συνταγές για μια απολαυστική Κυριακή στο σπίτι

Δώστε περισσότερη γεύση στα πρωινά σας


Οι Κυριακές μας δίνουν την ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να ηρεμήσουμε και να περάσουμε όμορφες στιγμές στο σπίτι. Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται κι ένα γευστικό brunch μπορεί να δώσει περισσότερο νόημα στην παραπάνω φράση. Υπάρχουν μία σειρά από εύκολες και γρήγορες συνταγές που θα σας γεμίσουν ενέργεια και παράλληλα θα συμβάλουν στη διάθεση και την ψυχολογία σας. 

Εάν κι εσείς ψάχνετε αφορμή για να δημιουργήσετε τα πιο τέλεια πιάτα για brunch, τότε εμείς σας έχουμε τις επιλογές που σίγουρα θα λατρέψετε!

Zucchini omelette

shutterstock-2353498803.jpg

Υλικά

  • 3 κολοκυθάκια, μεσαίου μεγέθους
  • Δυόσμο
  • Θυμάρι
  • 1 κρεμμύδι, μικρό
  • 8 αβγά
  • Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • Πιπέρι καγιέν, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε, καθαρίζουμε τα ακριανά τους κομμάτια με ένα μαχαίρι, τα κόβουμε στη μέση οριζοντίως και τα ψιλοκόβουμε σε λεπτές φέτες. Προσοχή στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε γιατί θα το βάλουμε και στον φούρνο (άρα για να μπει στο φούρνο δεν θα πρέπει να έχει πλαστικά χερούλια). Παράλληλα με ένα μαχαίρι, ψιλοκόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σιγανή και αρχίζουμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας μέχρι να καραμελώσουν ενώ παράλληλα κόβουμε τη μισή πιπεριά και την ψιλοκόβουμε. Την άλλη μισή, την κρατάμε για το τέλος. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και λίγο θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα! Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια μας, δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την πιπεριά και τα κολοκυθάκια μας και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μισό μείγμα με τα αυγά μέσα στο τηγάνι και φροντίζουμε τα αυγά να πάνε παντού. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι τα αυγά να σταθεροποιηθούν στη βάση, αφαιρούμε από τη φωτιά και μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα μέσα στο τηγάνι μας. Φροντίζουμε να πάει παντού το αυγό μας. Σπάμε την υπόλοιπη φέτα πάνω στην ομελέτα και αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και το πιπέρι καγιέν. 

Μανιτάρια benedict με σπανάκι & vegan hollandaise σκόρδο

mushroom-benedict-051.png

Υλικά

Υλικά για τα benedict

  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα (ή γλυκιά πάπρικα)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο & χοντροκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Υλικά για την vegan hollandaise σκόρδου

  • 3 κ.σ. φυτικό βούτυρο ή λάδι καρύδας
  • 2 ½ κ.σ. αλεύρι
  • 350 γρ. φυτικό ρόφημα (αμυγδάλου, σόγιας, βρώμης κτλ) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. Hellmann’s Vegan Mayo Garlic
  • 1 κ.γλ. κουρκουμάς
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τα μανιτάρια. Τα καθαρίζουμε με ένα υγρό πανάκι ή τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα ακουμπάμε με την εσωτερική μεριά προς τα πάνω σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ραντίζουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά. Συνεχίζουμε με το σπανάκι. Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε στο τηγάνι το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε τον άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ φρυγανίζουμε το ψωμί και ετοιμάζουμε την vegan hollandaise σκόρδου. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι, και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς. Προσθέτουμε το φυτικό ρόφημα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Χαμηλώνουμε τελείως την φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την Hellmann’s Vegan Mayo Garlic. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό προσθέτουμε τον κουρκουμά και την μουστάρδα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Για να σερβίρουμε τα benedict ακουμπάμε τις φέτες ψωμιού στα πιάτα, μοιράζουμε το σοταρισμένο ψωμάκι και ακουμπάμε από ένα πορτομπέλο σε κάθε μερίδα. Σερβίρουμε με hollandaise και σερβίρουμε.

Συνταγή: Madame Ginger

Energy bowl με γιαούρτι και φρούτα εποχής

shutterstock-746401006.jpg

Υλικά

  • Γιαούρτι
  • Φρούτα εποχής
  • Βρώμη
  • Σταφίδες
  • Ξηροί καρποί ή σουσάμι
  • Μέλι

Εκτέλεση

Σ' ένα σκεύος ή μικρό μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά. Για extra γλυκιά γεύση, βάζουμε λίγο μέλι. Από πάνω, μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή σουσάμι. Συνοδεύουμε το energy bowl μας με χυμό, smoothie, τσάι ή τον καφέ της επιλογής μας.

Banana pancakes

3-healthy-desert-recipes-that-your-child-will-love-vogue-india-866x487.jpg

Υλικά

  • 2 μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • μισή κούπα βρώμη
  • 1 κ. γλ. κανέλα

Εκτέλεση

Αφού πολτοποιήσετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέστε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Για να διευκολυνθείτε, καλό είναι να προτιμήσετε ώριμες μπανάνες, που είναι πιο μαλακές. Ψήστε τα pancakes σε τηγάνι, σερβίρετε με καρύδια, κομματάκια μπανάνας και μέλι και είστε έτοιμοι!