fbpixel

Search icon
Search
Brighten Up: 5 tips για να κάνετε την κατοικία σας πιο φωτεινή
INTERIORS

Brighten Up: 5 tips για να κάνετε την κατοικία σας πιο φωτεινή

Πώς να το πετύχετε με τους πιο φυσικούς τρόπους


Συμβαίνει συχνά το να βρισκόμαστε στην αναζήτηση τρόπων, που θα βοηθήσουν στο να κάνουν τους χώρους του σπιτιού μας πιο φωτεινούς και «ζωντανούς». Στην προσπάθεια να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό, μοντέρνο σκηνικό, μπορεί να πέφτετε στην παγίδα λαθών, που έχουν ως αποτέλεσμα να σκοτεινιάζουν κάθε γωνία, κάνοντάς να δείχνει πιο μικρή απ' ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Ανακαλύψτε παρακάτω τα κορυφαία tips για να λύσετε αυτό το πρόβλημα και να δείτε και πάλι τους χώρους σας να φωτίζονται!

1. Απομακρύνετε τα πολλά έπιπλα

rue-de-magdebourg-airbnb-apartment-for-rent-sleeps-6.jpg

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φορτώνεται τους προσωπικούς σας χώρους με έπιπλα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχετε ανάγκη. Πολλές φορές, ακολουθείτε πιστά τα trends, χωρίς να σκέφτεστε ποια είναι αυτά που ταιριάζουν με το ύφος της κατοικίας σας. Δίχως να χάνετε ευκαιρία, απομακρύνετε σήμερα κιόλας όλα τα έπιπλα που δεν σας ωφελούν σε τίποτα και μόνο χώρο στερούν από τα δωμάτιά σας.

2. Μην υπεροφορτώνετε τις επιφάνειες

paris03.jpg

Ποτέ άλλοτε η έννοια του "less is more" δε φάνταζε τόσο σπουδαία. Εάν έχετε πρόβλημα με τον φωτισμό του σπιτιού, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τις επιφάνειες μέσα στο σπίτι να «αναπνεύσουν». Ειδικά εάν οι χώροι σας είναι περιορισμένων τετραγωνικών, διατηρήστε ένα minimal διάκοσμο, που θα επιτρέψει στο φυσικό φως να εισχωρήσει σε κάθε σημείο.

3. Το λευκό αποτελεί μονόδρομο

parisian-apartment-soft-white-bedroom-with-black-accents-and-potted-tree1.jpeg

Τα χρώματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για το πώς θα φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα του χώρου σας. Μην επιλέγετε σκούρες αποχρώσεις για τους τοίχους και τα έπιπλα όταν τα παράθυρά σας είναι περιορισμένα και ο έντονος φυσικό φωτισμός ανεπαρκής. Πείτε «ναι» στο λευκό ή σε άλλους παρεμφερείς τόνους του, όπως το εκρού και το pale γκρι. Προτιμήστε να κάνετε pop up στο όλο decor με ένα bold χρώμα σε κάποιο διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο θα λειτουργήσει σαν το μοναδικό statement κομμάτι.

4. Τοποθετήστε καθρέφτες στα δωμάτια και τους διαδρόμους

gilles-boissier-home-01.jpg

Μιλώντας στο AD, η design expert Kiva Brent υποστήριξε πως οι καθρέφτες είναι μια από τις πιο εύκολες λύσεις για να προσδώσετε διάσταση στους χώρους σας. Η παρουσία τους σε ένα δωμάτια δίνει την ψευδαίσθηση ενός παράλληλου χώρου, αντανακλώντας το ακριβώς απέναντι σημείο. Τοποθετήστε τους ακόμα και στους διαδρόμους, που συνήθως δεν φωτίζονται από κάποιο παράθυρο.

5. Δώστε βάση στον artificial φωτισμό

chaillot-living-room-interiornotes02-768x1024.jpg

Ακόμα και για εσάς που η κατοικία σας δε χαρακτηρίζεται για τον φυσικό της φωτισμό, υπάρχουν εναλλακτικές λύσουν που μπορεί να αποδειχθούν ιδανικές για τη συνολική όψη της διακόσμησης που έχετε επιλέξει. Ειδικά αυτήν την εποχή, μια ωραία ιδέα είναι να ανάψετε κεριά και σειρές από λαμπάκια, τη στιγμή που θα απολαμβάνετε το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό που έχετε δημιουργήσει. Επίσης, για όλο τον χρόνο μπορείτε να προμηθευτείτε φωτιστικά δαπέδου ή και table lamps, ενισχύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ατμοσφαιρική αύρα στον χώρο σας, καθώς και χαρίζοντας extra φως.