fbpixel

Search icon
Search
Breaking News: Ο Haider Ackermann είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Tom Ford
FASHION NEWS

Breaking News: Ο Haider Ackermann είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Tom Ford

Το πρώτο του show θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Paris Fashion Week για την Autumn/Winter 2025 season


Ο Haider Ackermann είναι από σήμερα, ο νέος creative director του Tom Ford. «Με τεράστια υπερηφάνεια θα προσπαθήσω να τιμήσω την κληρονομιά του Tom Ford, ενός ανθρώπου που θαυμάζω εδώ και καιρό και τον οποίο σέβομαι απόλυτα», τόνισε ο Ackermann σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί, καθώς ορίστηκε στο ρόλο του από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ford, The Estée Lauder Companies Inc (ELC). Ο Ford, ο οποίος ίδρυσε την ομώνυμη μάρκα του το 2005, αποχώρησε το 2023 μετά την πώληση του οίκου για 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια στην ELC το προηγούμενο έτος.

Ο Ackermann, ο οποίος γεννήθηκε στην Μπογκοτά της Κολομβίας και υιοθετήθηκε από γαλλική οικογένεια, θα έχει την έδρα του στη γενέτειρά του, το Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος. Ο ρόλος του τον καθιστά υπεύθυνο για τη διαμόρφωση του συνόλου της παραγωγής μόδας του Tom Ford, συμπεριλαμβανομένης της γυναικείας και ανδρικής ένδυσης, των αξεσουάρ και των γυαλιών. Θα καθοδηγεί επίσης «το δημιουργικό όραμα για το συνολικό brand», όπως τονίστηκε στην ανακοίνωση της εταιρείας. Η πρώτη πλήρης εικόνα της ερμηνείας του στους κώδικες που καθιέρωσε και τελειοποίησε ο Ford θα αποκαλυφθεί στο Παρίσι τον ερχόμενο Μάρτιο σε μια επίδειξη κατά τη διάρκεια της AW25 Paris Fashion Week. 

Ένα άτομο που ήδη ζητάει το εισιτήριό του για την εν λόγω επίδειξη είναι ο ίδιος ο Tom Ford, ο οποίος υποδέχτηκε θερμά τη σημερινή είδηση. «Είμαι εδώ και πολύ καιρό μεγάλος θαυμαστής της δουλειάς του Haider. Βρίσκω τόσο τα γυναικεία όσο και το ανδρικά του ενδύματα εξίσου συναρπαστικά. Είναι ένας απίστευτος χρωματιστής, η ραπτική του είναι αιχμηρή και πάνω απ' όλα είναι μοντέρνος. Μοιραζόμαστε πολλές από τις ίδιες ιστορικές αναφορές και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος για να δω τι θα κάνει με το brand. Υποψιάζομαι ότι θα είμαι ο πρώτος που θα σηκωθεί όρθιος για να χειροκροτήσει μετά την επίδειξή του τον Μάρτιο», είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της μάρκας. 

the-nomadic-mind-of-haider-ackermann-gqstyle-fall-2018-04.jpg

Με τη συγκεκριμένη επιλογή ο οίκος έχει στραφεί σε έναν σχεδιαστή που είναι βαθιά εξοικειωμένος με τον χώρο της μόδας. Έμπειρος δημιουργικός ηγέτης, διηύθυνε την ομώνυμη εταιρεία του για σχεδόν δύο δεκαετίες μέχρι το 2020. Ο Karl Lagerfeld, ως γνωστόν, κάποτε πρότεινε τον Ackermann ως πιθανό μελλοντικό υποψήφιο για να τον αντικαταστήσει στη Chanel. Αυτό δεν συνέβη - ή τουλάχιστον δεν έχει συμβεί ακόμη - αν και ο Ackermann διορίστηκε από τον Antoine Arnault σε μια επικροτημένη από τους κριτικούς θητεία στο τιμόνι του ανδρικού οίκου που ανήκει στην LVMH, Berluti.

Τώρα από το Παρίσι, ο Ackermann θα απολαύσει ένα νέο σταθερό περιβάλλον στο οποίο θα αναπτύξει την αισθητική του γύρω από τις βάσεις που έθεσε ο Tom Ford. Αντανακλώντας τη δομή της μάρκας, θα απευθύνεται τόσο στον Guillaume Jesel, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Tom Ford και της ανάπτυξης επιχειρήσεων πολυτελείας στην ELC, όσο και στον Lelio Gavazza, διευθύνοντα σύμβουλο της Tom Ford Fashion στον όμιλο Ermenegildo Zegna.