fbpixel

Search icon
Search
Breakfast is served: Το πρωινό που σας ταιριάζει σύμφωνα με το ζώδιο σας
PSYCHOLOGY

Breakfast is served: Το πρωινό που σας ταιριάζει σύμφωνα με το ζώδιο σας

Δημιουργήστε μια healthy & γευστική διατροφή


Κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, άρα και τις δικές τους προτιμήσεις, πόσο μάλλον στον κόσμο της γαστρονομίας. Τώρα που αρκετοί βρίσκεστε περισσότερο στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία για να πειραματιστείτε κι άλλο στην κουζίνα σας. Ανακαλύπτοντας ποιο είναι το κατάλληλο πρωινό για κάθε ζώδιο, μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικούς συνδυασμούς τόσο για εσάς, όσο και για τα μέλη της οικογένειά σας, τον/τη σύντροφό σας.

Συνεχίστε παρακάτω, δείτε αναλυτικά ποιο είναι το πρωινό που σας ταριάζει σύμφωνα το ζώδιό σας και δοκιμάστε το asap!

Κριός - Oatmeal

shutterstock-1658448838.jpg

Λόγω της δυνατής προσωπικότητάς σας και της έντονης ενέργειάς σας, είναι πολύ πιθανόν κάθε πρωί να χρειάζεται να διεκπεραιώσετε αρκετά tasks. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από ένα πρωινό που θα σας χαρίσει πολλή ενέργεια και ταυτόχρονα θα είναι γρήγορο, εύκολο και θα μπορείτε να το πάρετε και μαζί σας φεύγοντας από το σπίτι. Η βρώμη είναι το ιδανικό πρωινό, καθώς περιλαμβάνει πολλές φυτικές ίνες, που θα σας δώσουν το απαραίτητο boost ενέργειας. Μπορείτε να το φτιάξετε είτε το προηγούμενο βράδυ, αποθηκεύοντας το σε κάποιο σκεύος είτε να το ετοιμάσετε το πρωί. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και θα χρειαστείτε λιγότερο από ένα λεπτό. Προσθέστε γιαούρτι, αμύγδαλα, γάλα αμυγδάλου, μέλι, φυστικοβούτυρο, κακάο ακόμη και σπόρους chia για να απογειώσετε την ημέρα σας.

Ταύρος - Scrambled eggs & toast

shutterstock-293838839.jpg

Ίσως η πρωινή επικοινωνία να είναι δύσκολη για εσάς και να μη θέλετε να μιλήσετε σε κανέναν, τουλάχιστον μέχρι να πάρετε μια κούπα καφέ στα χέρια σας. Αν ανήκετε στο ζώδιο του Ταύρου, αγαπάτε το πρωινό ξύπνημα, για να μπορείτε να αφιερώνετε αρκετό χρόνο για να δημιουργήσετε το τέλειο πρωινό, να το απολαύσετε και να είστε έτοιμοι στην ώρα σας, για να φύγετε ή να ξεκινήσετε την τηλεργασία. Το ιδανικό πρωινό για εσάς είναι scrambled eggs μαζί με toast από ψωμί ολικής αλέσεως. Αν θέλετε να πάτε τη συνταγή ένα βήμα παραπέρα, προσθέστε αβοκάντο κομμένο σε φέτες, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, έχει αντιβακτηριακή και αντιγηραντική δράση και μερικές σταγόνες lime.

Δίδυμος - Bagels, αυγά και δημητριακά

shutterstock-1220726593.jpg

Ένας δίδυμος μόλις ξυπνήσει επιδιώκει τόσο την επικοινωνία, όσο και την ενημέρωσή του σχετικά με όσα έχασε στα social media, όσο κοιμόταν. Ως ένα πολύ επικοινωνιακό άτομο, μαζί με τον πρωινό καφέ σας μιλάτε με την οικογένειά σας, κάνετε τηλεφωνήματα σε φίλους και στέλνετε μηνύματα. Όπως, λοιπόν, σας αρέσει να έχετε αρκετές συναναστροφές έτσι σας αρέσει το πρωινό σας να έχει μεγάλη ποικιλία και να απαρτίζεται από πολλές επιλογές. Φροντίστε να έχετε πολλά δημητριακά στα ντουλάπια σας, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Επίσης, μια καλή επιλογή είναι τα αυγά και το αβοκάντο για να φτιάξετε μοναδικά γευστικές συνταγές όπως αυγά Benedict με κρέμα αβοκάντο, αλμυρές αυγόφετες με αβοκάντο ακόμη και ομελέτα φούρνου. Τέλος, μια ακόμη ταιριαστή πρόταση είναι να δημιουργήσετε τα δικά σας, homemade bagels, τα οποία είναι κατάλληλα και για vegeterians ή vegans. Μπορείτε να τα απολαύσετε και ως αλμυρή και ως γλυκιά παρασκευή, αναλόγως με τα συνοδευτικά τους.

Καρκίνος - Protein Pancakes

shutterstock-1030670593.jpg

Το να αποχωρίζεστε το ζεστό κρεβάτι σας το πρωί, μπορεί να μη σας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, μόλις σηκωθείτε είστε διατεθειμένοι να περάσετε αρκετή ώρα στην κουζίνα για να φτιάξετε το πρωινό σας, καθώς οι selfcare πράξεις, σας πλημμυρίζουν ενέργεια και απολαμβάνετε να κάνετε μικρά καθημερινά δώρα στον εαυτό σας. Το να αφιερώσετε χρόνο για να παρασκευάσετε κάτι, που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση όλη την ημέρα, είναι ένα πραγματικό δώρο. Το ιδανικό πρωινό, λοιπόν, για έναν καρκίνο είναι οι φρέσκες ζεστές τηγανίτες πρωτεΐνης. Με αυτόν τον τρόπο αναπληρώνετε τη ζεστασιά που αφήνετε πίσω σας και είναι μια αρκετά healthy ελαφριά και fluffy πρόταση. Προσθέστε κανέλα, φρούτα ακόμη και μερικά chips σοκολάτας.

Λέων - Sandwich με αυγό & λάχανο

shutterstock-104028788.jpg

Αν ανήκετε στο ζώδιο του λέοντα είναι αρκετά πιθανό να σας αρέσει ένα φανταχτερό, δημιουργικό και ζωηρό πρωινό, γεμάτο χρώματα. Οι γαστρονομικοί πειραματισμοί σας κάνουν περισσότερο χαρούμενους, ειδικά όταν το αποτέλεσμα μοιάζει με παλέτα ζωγραφικής. Μια ιδανική πρόταση με ποικιλία χρωμάτων είναι το sandwich με αυγό και kale. Πέρα από πολύχρωμο, είναι και μια θρεπτική πρόταση. Αν θέλετε να δώσετε μια επιπλέον πινελιά, προσθέστε μανιτάρια και λίγο μπέικον για να δώσετε juicy αποτέλεσμα.

Παρθένος - Smoothie

shutterstock-1154635135.jpg

Συνήθως ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο τελετουργικό, μόλις ξυπνήσετε το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι είστε λάτρεις της ρουτίνας, άρα σας αρέσει και το πρωινό γεύμα σας να είναι παρόμοιο. Είτε πάτε στο γραφείο σας, είτε παραμείνετε στο σπίτι σας, οι συνήθειες σας δεν πρόκειται να αλλάξουν. Το κατάλληλο πρωινό για εσάς μπορεί να είναι κάθε είδος smoothie. Σας αρέσουν οι απλές και υγιεινές λύσεις που θα φέρουν ευεξία στο σώμα σας. Επομένως, ένας παρθένος δε θα έλεγε ποτέ όχι σε ένα protein ή fruit smoothie. Επιλέξτε εποχιακά φρούτα της αρεσκείας σας, κόψτε τα και τοποθετήστε τα στον κάδο του blender μαζί με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή γάλα αμυγδάλου.

Ζυγός - Γιαούρτι με φρέσκα φρούτα

shutterstock-1370687513.jpg

Ένας ζυγός ενδιαφέρεται περισσότερο να επικοινωνήσει με τους αγαπημένους του το πρωί, οπότε θέλει το πρωινό του να είναι γρήγορο, γευστικό και αισθητικά όμορφο. Μια αρκετά γρήγορη επιλογή είναι το γιαούρτι με φρέσκα φρούτα. Ένα μπολ με γιαούρτι, ψιλοκομμένα φρούτα και μέλι θα ευχαριστήσει τόσο τα «μάτια» σας με το οπτικό αποτέλεσμα, όσο και το στομάχι σας. Εναλλακτικά, τοποθετήστε τα στον κάδο του blender και δημιουργήστε τα ένα ωραιότατο smoothie.

Σκορπιός - Cinnamon rolls & Cinnamon oatmeal

shutterstock-571321453.jpg

Αν ανήκετε στο ζώδιο του Σκορπιού, ίσως θέλετε η μέρα σας να ξεκινάει με γυμναστική και ενημέρωση, με ειδήσεις παντός είδους. Σε γενικές γραμμές, δεν είστε λάτρεις του multitasking, οπότε κάνετε ένα πράγμα τη φορά. Παρόλα αυτά, κάτι που σας αρέσει πολύ είναι να βυθίζεστε στον κόσμο του διαδικτύου, αναζητώντας νέες τάσεις και προτάσεις της γαστρονομίας. Το πρωινό σας θέλετε να εκπέμπει έντονα αρώματα. Αυτό που σας ταιριάζει για να συνοδεύσετε τον καφέ σας μετά τη γυμναστική σας ή όσο θα ενημερώνεστε είναι δυο συνταγές που περιέχουν κανέλα. Επιλέξτε να δημιουργήσετε ζεστά και πεντανόστιμα cinnamon rolls ή βρώμη με κανέλα. Χρειάζεστε ένα έντονο άρωμα για να μπορέσετε να ξυπνήσετε. Η κανέλα θα σας δώσει την απαραίτητη ώθηση και ενέργεια που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε όλες τις δουλειές της ημέρας.

Τοξότης - Waffles

shutterstock-516247753.jpg

Οι τοξότες δεν συνηθίζουν να πατούν αναβολή στο ξυπνητήρι τους. Τις περισσότερες φορές ξυπνάνε με ένα όραμα που θέλουν να πετύχουν. Επειδή, λοιπόν, η λίστα της ημέρας είναι γεμάτη στόχους, το πρωινό σας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να σας χαρίσει αρκετή ενέργεια για να αντεπεξέλθετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα, αλλά το ιδανικό πρωινό και εσάς είναι οι βάφλες. Οι βάφλες ολικής αλέσεως είναι safe και η απόλυτη γευστική επιλογή για να αρχίσει η μέρα σας. Η ζάχαρη θα σας δώσει ενέργεια και οι καλοί υδατάνθρακες θα σας «κρατήσουν» μέχρι και το μεσημεριανό γεύμα. Πέρα από τις διαφορετικές γαρνιτούρες που μπορείτε να δοκιμάσετε, πειραματιστείτε και με τη βάση σας. Δημιουργήστε βάφλες πατάτας ή καλαμποκιού.

Αιγόκερως - Ομελέτα

shutterstock-538768855.jpg

Σας αρέσει ο σωστός προγραμματισμός και η ιεράρχηση των καθηκόντων σας. Αν έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε το πρωινό σας από το προηγούμενο βράδυ, όπως είναι η βρώμη σε βαζάκια, θα το προτιμήσετε. Παρόλα αυτά, το ιδανικό πρωινό είναι η ομελέτα. Η μαγειρική για εσάς είναι μια καλή πρόκληση, ειδικά όταν χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε ένα γευστικό πιάτο. Από τη φύση σας θέλετε με ό,τι καταπιάνεστε να παίρνετε το τέλειο αποτέλεσμα, έτσι και με τη μαγειρική. Μια αφράτη ζεστή ομελέτα είναι το κατάλληλο πρωινό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Πειραματιστείτε προσθέτοντας, διαφορετικές ποικιλίες τυριών, σάλτσες και λαχανικά.

Υδροχόος - Ό,τι έχει σχέση με αβοκάντο

shutterstock-1049283944.jpg

Όσοι ανήκουμε στο ζώδιο των υδροχόων, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είμαστε και αρκετά απρόβλεπτες προσωπικότητες. Ένας υδροχόος δεν είναι σίγουρα άνθρωπος της ρουτίνας, επομένως είναι πολύ σπάνιο το πρωινό του να είναι το ίδιο. Επιπλέον, θέλει να αρχίζει η ημέρα του επικοινωνώντας με αγαπημένους τους και βλέποντας τα τελευταία νέα. Δοκιμάστε smoothies με αβοκάντο, μπισκότα μελιού ή  δημιουργήστε σπιτικό granola. Το ιδανικό πρωινό για τώρα, καθώς ένας υδροχόος αγαπά να υιοθετεί τις τάσεις της εποχής, είναι ψωμί με προζύμι και δημητριακά σε συνδυασμό με φέτες αβοκάντο.

Ιχθύς - Protein Bars

shutterstock-1129482842.jpg

Για έναν ιχθύ το σωστό πρωινό είναι το κλειδί της ημέρας. Όταν ξυπνάτε, δεν σας αρέσει να βιάζεστε. Αντιθέτως, θέλετε να νιώθετε αρκετά άνετα και έτοιμοι. Αν έχετε χρόνο, προτιμάτε να κάνετε πρώτα ένα ζεστό μπάνιο και μετά να μπείτε στην κουζίνα και να δημιουργήσετε. Ένα ελάττωμά σας είναι πως αρκετά συχνά παραλείπετε το πρωινό σας, κυρίως όταν το πρόγραμμα σας είναι γεμάτο υποχρεώσεις. Αυτό που χρειάζεστε είναι να έχετε έτοιμο πρωινό για να μη χάνετε χρόνο. Η καλύτερη λύση είναι να έχετε φτιάξει μικρά βαζάκια με γιαούρτι και φρούτα, βρώμη ή να δημιουργήσετε τις δικές σας μπάρες πρωτεΐνης με φρούτα. Αν από την άλλη, ξυπνήσετε ένα κυριακάτικο πρωινό και θέλετε να πειραματιστείτε λίγο παραπάνω, μπορείτε να φτιάξετε donuts, βάζοντας την προσωπική σας καλλιτεχνική πινελιά.

Enjoy!