fbpixel

Search icon
Search
Bottega Veneta x Fondation Le Corbusier: Παρουσιάζουν το "On the Rocks" για το Milan Design Week
ARTS & CULTURE

Bottega Veneta x Fondation Le Corbusier: Παρουσιάζουν το "On the Rocks" για το Milan Design Week

Μια φαντασμαγορική έκθεση που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το high-design brand, Cassina!


Ο Matthieu Blazy και η Bottega Veneta συνεργάστηκαν με την Cassina και το Ίδρυμα Le Corbusier για το "On The Rocks", μια εγκατάσταση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Σχεδιασμού του Μιλάνου. Ο χώρος που πραγματοποιήθηκε στο Palazzo San Fedele. Η ίδια η εγκατάσταση επικεντρώνεται στο LC14 Tabouret Cabanon, μια ενσάρκωση της αριστείας του Le Corbusier, ενός από τους πιο επιδραστικούς αρχιτέκτονες του 20ού αιώνα. 

Το σκαμπό LC14 σχεδιάστηκε αρχικά από τον Le Corbusier για τη δική του καμπίνα στο Roquebrune-Cap-Martin στην Κυανή Ακτή. Ο χώρος δεν ήταν μεγαλύτερος από 3,66 μέτρα επί 3,66 μέτρα και χάρη στον απλό και εκλεπτυσμένο διακανονισμό του χώρου και της επίπλωσης, ήταν σαν μια δήλωση μινιμαλισμού.

medium-bv-salonedelmobile24-digital-teasing-phase-website-4x5.jpg

Το Tabouret, με την κομψή και ταυτόχρονα διακριτική ομορφιά του, εμπνεύστηκε από ένα ξύλινο κουτί ουίσκι που ανακάλυψε ο Le Corbusier ξεβρασμένο στα βράχια κάτω από την καμπίνα του. Με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, η οποία αναδεικνύεται από τις συνδέσεις με χελιδονοουρά που τονίζουν τα σημεία σύνδεσης μεταξύ των τεμαχίων από μασίφ ξύλο, το σκαμπό έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου ως σύμβολο του υπερυψωμένου μίνιμαλ σχεδιασμού.

Για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024, ο Matthieu Blazy παρήγγειλε ειδικές εκδόσεις του LC14 για τους καλεσμένους της έκθεσης, οι οποίες θα παρουσιαστούν ως μέρος της παρουσίασης στο Milan Design Week. Επιπλέον, η Bottega Veneta θα παρουσιάσει σχέδια περιορισμένης έκδοσης με τη χρήση της χαρακτηριστικής δερματοποιίας της, προσφέροντας μια πολύχρωμη αντίθεση με τις τεχνικές απανθρακωμένου ξύλου που εφαρμόστηκαν στο πρωτότυπο. Οι δερμάτινες επαναλήψεις είναι διαθέσιμες σε τέσσερα χρώματα: Κόκκινο, Κίτρινο, Μπλε και "Raintree Green" και αναδεικνύουν τις τεχνικές φουλαρίσματος Intreccio που είναι συνυφασμένες με τις σχεδιαστικές αρχές του οίκου. Αυτές οι συγχωνεύσεις μόδας και επίπλων υφαίνονται στο χέρι στο χειροποίητο ατελιέ της Bottega Veneta στο Montebello, κοντά στη Vicenza.

bottega-veneta-on-rocks-milan-design-week-2024-designboom-fb.webp

Η λεπτομέρεια δεν σταματά εκεί. Για κάθε δερμάτινο σχέδιο, μια ειδική τεχνική πινέλου καλύπτει το δέρμα με χρωματιστό χρώμα, το οποίο στη συνέχεια ακολουθείται από ένα πρόσθετο στρώμα μαύρου χρώματος. Στη συνέχεια απογυμνώνεται μερικώς για να δημιουργηθεί ένα μοναδικό φινίρισμα, καθιστώντας κάθε κομμάτι μοναδικό στο είδος του.

Σε μια καμπάνια για την εγκατάσταση, που φωτογραφήθηκε από τον Pierre Debusschere, ο Anok Yai απεικονίζεται να κρατά το δερμάτινο αφιέρωμα στο Tabouret μπροστά σε έναν τοίχο από βαμμένο τούβλο, με το μοναδικό δερμάτινο σκαμνί να δίνει ενέργεια και χρώμα. Η εγκατάσταση της Bottega Veneta στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του οίκου στη χειροτεχνία και τη δημιουργικότητα, η οποία εκτείνεται πέρα από τα ρούχα και σε εγκαταστάσεις τέχνης, έντυπα περιοδικά και είδη σπιτιού. 

Η έκθεση "On The Rocks" είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 16 έως τις 20 Απριλίου. Θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν το Palazzo San Fedelem, το οποίο θα γίνει η έδρα της Bottega Veneta από τον Σεπτέμβριο του 2024, και θα φιλοξενεί επίσης τακτικές πολιτιστικές στιγμές.