fbpixel

Search icon
Search
Το ανακαινισμένο flagship store της Bottega Veneta στο Παρίσι είναι υπόδειγμα εκλεπτυσμένου design
DESIGN NEWS

Το ανακαινισμένο flagship store της Bottega Veneta στο Παρίσι είναι υπόδειγμα εκλεπτυσμένου design

Βρίσκεται στη Λεωφόρο Montaigne 12


Bottega Veneta πριν από μερικούς μήνες αποκάλυψε το ανακαινισμένο της κατάστημα στο Παρίσι, το πρώτο που σχεδίασε ο δημιουργικός διευθυντής του brand, Matthieu Blazy. Με έκταση σχεδόν 800 τ.μ., ο διώροφος χώρος στη Λεωφόρο Montaigne 12 συνδυάζει την ιταλική δεξιοτεχνία με μια μοντερνιστική ευαισθησία, ταξιδεύοντας τους επισκέπτες σε ένα οικείο περιβάλλον βγαλμένο από το παρελθόν, αλλά τέλεια προσαρμοσμένο στο παρόν και στο μέλλον. 

Όπως και στις άλλες ναυαρχίδες της, οι βαθιές και πλούσιες αποχρώσεις συνδυάζονται με bold και τολμηρά στοιχεία, καταλαμβάνοντας κάθε γωνιά και εισάγοντας μια εκλεπτυσμένη ζεστασιά στον συνολικό σχεδιασμό. Δύο βασικά υλικά καθορίζουν το χώρο. Από τη μία πλευρά, οι βιομηχανικοί γυάλινοι όγκοι, που προέρχονται από τη Βενετία, ενσωματώνονται στο δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους, δημιουργώντας μια γεωμετρία πλέγματος και διάχυτο, ομοιογενές φως σε όλο το κατάστημα. Από την άλλη, τα πάνελ από ιταλική καρυδιά διαχωρίζουν τους μεταβατικούς χώρους της σκάλας, του διαδρόμου και το corner όπου βρίσκονται τα πολυτελή κοσμήματα του οίκου.

bv-paris-09.jpg


Το παιχνίδι που δημιουργείται με τους όγκους είναι ολοκάθαρο σε όλη τη ναυαρχίδα της Bottega Veneta στη Avenue Montaigne. Ο σχεδιασμός επικεντρώνεται σε έναν φωτεινό, ανοιχτό χώρο που διανθίζεται από καθιστικά και πλαισιώνεται από δωμάτια VIP και καμαρίνια. Στο μεταξύ, οι καμπυλόγραμμες μορφές και η χρήση του ξύλου δημιουργούν ένα περιβάλλον ιδιωτικότητας. Σε όλο το εντυπωσιακό εσωτερικό του καταστήματος, η άρρηκτη σύνδεση της μάρκας με τη χειροτεχνία εκφράζεται μέσα από μοναδικά έπιπλα και φωτιστικά, όπως ειδικά κατασκευασμένα ράφια από ξύλο και γυαλί, φτιαγμένα στο χέρι από Βενετσιάνους τεχνίτες. Ακόμα, κυριαρχούν τα δερμάτινα καθίσματα και τα μάλλινα χαλιά.

Η αλληλεπίδραση με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και τα χειροποίητα έπιπλα ξεκινά από την είσοδο, όπου η μπροστινή πόρτα διαθέτει ένα μοναδικό γυάλινο χερούλι από τον Ιάπωνα καλλιτέχνη γυαλιού Ritsue Mishima, που ζει στη Βενετία. Αντίστοιχα, κάποια ακόμα ξεχωριστά στοιχεία στους καθρέφτες του καταστήματος δημιουργούν κυματιστές αντανακλάσεις που παραπέμπουν στο υδάτινο αστικό τοπίο της Βενετίας. Το κατάστημα στην Πόλη του Φωτός για οποίο όλοι οι λάτρεις της μόδας και του design μιλούν τελευταία, αποτελείται απ' όλες τις κατηγορίες προϊόντων Bottega Veneta, καθώς και μια νέα υπηρεσία εξατομίκευσης στο κατάστημα για επιλεγμένα δερμάτινα είδη.

bv-paris-01-1024x663.jpg


Πέρα από το ξύλο που το βλέπουμε να κυριαρχεί σε κάθε γωνιά του καταστήματος σε διάφορες αποχρώσεις, παρατηρούμε πως έχει δοθεί βάση στον υπέροχο φωτισμό, που έχει ολοκληρώσει μοναδικά ακόμα και την παραμικρή γωνία. Έχει δημιουργηθεί η τέλεια ατμόσφαιρα ώστε να προσφέρεται στους επισκέπτες και στους fashion lovers η απόλυτη εμπειρία shopping. Minimal αλλά εξαιρετικά σχεδιασμένο, το ανανεωμένο flagship store του οίκου είναι υπόδειγμα εκλεπτυσμένου design.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του καταστήματος!

Φωτογραφίες: François Halard/Bottega Veneta.