fbpixel

Search icon
Search
Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων που δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα των διακοπών σας
ARTS & CULTURE

Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων που δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα των διακοπών σας

Τα αναγνώσματα στα οποία αξίζει να στρέψετε την προσοχή σας τη φετινή summer season


Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και ήδη πολλοί είναι αυτοί που έχουν ξεκινήσει τις αποδράσεις τους στις παραλίες. Όπου κι αν επιλέξετε να περάσετε τη φετινή summer season, το μόνο σίγουρο είναι πως ένα καλό βιβλίο θα γίνει η τέλεια συντροφιά και θα σας βοηθήσει να κρατάτε όμορφες αναμνήσεις από αυτήν την περίοδο. Ειδικά εσείς που συνηθίζετε να «χάνεστε» μέσα από ιστορίες, τότε σίγουρα θα λατρέψετε τις νέες αφίξεις των εκδοτικών οίκων που συγκεντρώσαμε για εσάς.

Παρακάτω, τα must-read αναγνώσματα που αξίζει να ξεφυλλίσετε φέτος το καλοκαίρι!

Ακάκιε, Κώστας Κρομμύδας

1-aIeu4.jpg

Με μια χρυσή λίρα στην τσέπη και μια σοφή συμβουλή, ξεκίνησε ο νεαρός Λευτέρης από το χωριό του στην Ήπειρο για την Αθήνα. Ονειρεύτηκε να χτίσει και να δημιουργήσει, να χορτάσει την πείνα του σώματος και της ψυχής των ανθρώπων. Το βιβλίο αυτό των εκδόσεων Διόπτρα, περιγράφει την περιπέτεια της ζωής του, όταν μια γυναίκα μπαίνει στην καρδιά του, μέχρι που ο πόλεμος τους δοκιμάζει. Όμως, τα γραμμένα της ζωής δύσκολα τα ξεγελάς. Όταν η Ελλάδα «ξυπνά» από τον λήθαργο του πολέμου, αρπάζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του. Αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, χωρίς να αφήνει τίποτα να μπει εμπόδιο στον δρόμο του.

Μια όμορφη μέρα, Θανάσης Ευθυμιάδης

2-ZGNBW.jpg

Στον καθένα από εμάς αναλογεί μια ζωή. Κάποιοι, όμως, καταφέρνουν και στο ίδιο διάστημα χωράνε πολλές ζωές. Και όσο πιο διαφορετικές μεταξύ τους είναι αυτές, τόσο μεγαλύτερος ο πλούτος ψυχής που συσσωρεύουν. Και οι πιο γενναιόδωροι απ’ αυτούς, κάπου στα μέσα της διαδρομής παίρνουν την απόφαση τον πλούτο να τον μοιραστούν απλόχερα, ανιδιοτελώς και με χαμόγελα. Ο Θανάσης Ευθυμιάδης είναι ένας τέτοιος γενναιόδωρος άνθρωπος. Μέσα από τη συναρπαστική ιστορία του, όπως την αφηγείται ο ίδιος, ο αγαπημένος ηθοποιός στρέφει το βλέμμα μας στη γνήσια ομορφιά της ζωής, στις πολύτιμες στιγμές και τις μεγάλες, διαχρονικές αλήθειες, εμπνέοντας και προτρέποντας τον καθένα μας να ζήσει μία όμορφη μέρα τη φορά.

Το παιχνίδι του νάνου, Χρυσηίδα Δημουλίδου

3-HNROF.jpg

Ο Νικήτας Φωτιάδης, ένας νεαρός ταλαντούχος παίχτης μιας μικρής ομάδας basket, τραβά την προσοχή ενός Ιταλού προπονητή ως εξαιρετικό ταλέντο. Από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή του αλλάζει, μαζί και της φτωχής οικογένειάς του. Η χαρά δε θα κρατήσει πολύ. Μετά από πολλά χρόνια, μια σειρά ιδιαίτερα άγριων δολοφονιών στην Αθήνα αναστατώνει τις αστυνομικές Αρχές. Τα θύματα δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, είναι διαφορετικού φύλου, διαμένουν σε άλλες περιοχές, έχουν διαφορετικές προσωπικές ζωές, ανόμοιες κοινωνικές θέσεις και επαγγέλματα. Το πιο περίεργο όμως είναι πως τα σώματα όλων είναι τοποθετημένα σε θέση Εσταυρωμένου και δίπλα από καθένα υπάρχει ένα διαφορετικό πλαστικό ομοίωμα νάνου, από το γνωστό παραμύθι «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι». Ποιος και γιατί κρύβεται από πίσω;

Πως να ζεις τέλεια χωρίς να είσαι τέλειος, Candi Williams

4-7id25.jpg

Νιώθετε κοινωνική πίεση να έχετε την τέλεια ζωή, την τέλεια δουλειά και το τέλειο κορμί; Δίνετε έμφαση στα ελαττώματά σας και υποτιμάτε τις δυνάμεις σας; Τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς! Στις σελίδες του περιλαμβάνει συμβουλές, τεχνικές και θετικές ρήσεις για να σταματήσετε να αμφισβητείτε τον εαυτό σας και να του φέρεστε με καλοσύνη, να δείτε τις «ατέλειές» σας ως κάτι το τέλειο και να οπλιστείτε με εσωτερική δύναμη και άπειρη αισιοδοξία για τη ζωή και το μέλλον σας. Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να το πιστέψετε!

Τα όμορφα τοπία της κόλασης, Αλκυόνη Παπαδάκη

5-V2JRJ.jpg

Ακόμα και στα βάθη της κόλασης υπάρχουν πάντα όμορφα τοπία, που μπορεί κανείς να τα ανακαλύψει και να αφήσει την ψυχή του ελεύθερη να ξαποστάσει. Ακόμα και στην άκρη του γκρεμού όταν βρεθείς, μπορείς να πιαστείς από ένα κυκλάμινο και να σωθείς. Φτάνει να στρέψεις το βλέμμα σου και να το δεις. Γιατί πάντα στη ζωή υπάρχει και η άλλη πλευρά -η πιο σκοτεινή-, από την οποία ωστόσο μπορείς να ξεφύγεις και να ανακτήσεις την ευτυχία σου. Αρκεί να το θέλεις. Γι' αυτό ακριβώς προσπαθεί να σας πείσει αυτό το ανάγνωσμα της επιτυχημένης συγγραφέως, Αλκυόνης Παπαδάκη.

Καλή ανάγνωση!