fbpixel

Search icon
Search
Body Butter vs Body Lotion: Τι ακριβώς προσφέρουν και σε τι διαφέρουν;
MAGAZINE

Body Butter vs Body Lotion: Τι ακριβώς προσφέρουν και σε τι διαφέρουν;

Η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς συστήνει τα body butters ως την ιδανική λύση για την ξηρότητα της επιδερμίδας


Aνάμεσα στο body lotion και το body butter, το δεύτερο είναι το πιο παχύρρευστο και κυριολεκτικά θυμίζει βρώσιμο βούτυρο. Συγκριτικά, είναι κι αυτό που έχει την εντονότερη μυρωδιά και τη μεγαλύτερη διάρκεια. Από άποψη σύστασης, αποτελεί ένα μείγμα, χωρίς καθόλου νερό, ελαίων και βουτύρων, τα οποία είναι λιπαρά και μεταλλικά στοιχεία, που όμως διαφέρουν στην υφή, την ακαμψία και την απορροφητικότητα. Οι λοσιόν σώματος, από την άλλη, έχουν μία πιο ελαφριά σύνθεση, επειδή έχουν ως βάση το νερό. Όταν εφαρμοστούν στο δέρμα, δημιουργούν ένα λεπτό φιλμ ενυδάτωσης και αφήνουν μία πιο ανάλαφρη αίσθηση, αλλά δεν έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια.

Τι φταίει για την έντονη ξηρότητα;

shutterstock-1926267779.jpg

Αν αφήσουμε κατά μέρος τις γενετικής προέλευσης περιπτώσεις, οι κλιματικές συνθήκες είναι η βασική αιτία. Ο προστατευτικός φραγμός χάνει τη συνοχή του, γιατί τα λιπίδια που παράγονται είναι λιγοστά και τα κερατινοκύτταρα αδυνατούν πλέον να συγκρατήσουν το νερό, με αποτέλεσμα αυτό να εξατμίζεται και η επιδερμίδα να παρουσιάζει έντονη αίσθηση τραβήγματος στη διάρκεια της μέρας και να «σκάει», γεγονός που την κάνει ευάλωτη στους παντός είδους βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες - υπεύθυνους για τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς που εμφανίζονται στη συνέχεια.

Γιατί τα body butters είναι η ιδανική λύση;

shutterstock-2073679166.jpg

Ενυδατώνουν την επιδερμίδα: Στη λίστα των συστατικών τους βρίσκουμε κυρίως βούτυρα ή έλαια φυτικής προέλευσης με υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία προσφέρουν ενισχυμένη λιπαντική και μαλακτική δράση. Χάρη στο φιλμ που σχηματίζουν στην επιφάνεια, ενισχύουν τον προστατευτικό επιδερμιδικό φραγμό και αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας.

Απορροφώνται πιο αργά: Η απουσία νερού στη σύστασή τους, αλλά και σε συστατικά όπως το κερί από μέλισσες και το βουτυροκακάο, δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα, επιτρέποντας μία πιο αργή απορρόφηση και επομένως πιο βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση.

Έχουν αντιοξειδωτική δράση: Η υψηλή περιεκτικότητα των θρεπτικών ελαίων σε βιταμίνες Α, C και Ε τους προσδίδει επιπλέον και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Απαλλάσσουν από σκασίματα: Έχει αποδειχτεί ότι τα body butters είναι ο πιο σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγούμε άμεσα από τα σκασίματα σε αγκώνες, γόνατα και φτέρνες.

Πότε εφαρμόζονται; Σύμφωνα με τους ειδικούς, συστήνονται κυρίως για νυχτερινή χρήση, έτσι ώστε η επιδερμίδα να έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο να απορροφήσει τα θρεπτικά τους συστατικά. Χατζηβασιλείου | Read more glow.gr

Το μυστικό

Αν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ξηρό, απλώστε το body butter σας, αφού πρώτα βρέξετε ελαφρώς την επιδερμίδα σας. Κι έτσι το φετινό καλοκαίρι θα σας βρει πιο ενυδατωμένες από ποτέ!

bimg-20210306-wa00003.jpg

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα μυστικά », «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», και «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί» δημιουργός του site www.omorfamystika.gr, του podcast "Πάμε Αλλιώς" στο pod.gr, του YouTube channel VICKY'S VITA, διοργανώτρια webinars (διαδικτυακά σεμινάρια) αυτογνωσίας και διατροφής και Life Coach αριστούχος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2023