fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

Body

SHAPE

Body

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, αναζητούν συνεχώς νέες μεθόδους για την απόκτηση των ιδανικών αναλογιών, για να εξαφανίσουν κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος, να αποκτήσουν σμιλευμένους γλουτούς και μηρούς, το ιδανικό στήθος και να  βελτιώσουν την υφή του δέρματός τους. Οι θεραπείες νέας γενιάς υπόσχονται θαύματα που  διαρκούν, καθώς η επιστήμη της Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής επιδιώκει διαρκώς να μειώσει τον χρόνο των χειρουργείων και της αποθεραπείας, ενώ οι μη παρεμβατικές μέθοδοι γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS)   πάνω από το 51% των Αμερικανών, ανεξαρτήτου εισοδήματος, αποδέχονται την Κοσμητική Πλαστική Χειρουργική. Όπως δείχνουν τα νούμερα, άνθρωποι, από κάθε οικονομικό, κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο, άντρες και γυναίκες, θεωρούν απόλυτα φυσιολογικά την επίσκεψη και μια επέμβαση σ’ έναν πλαστικό χειρουργό. Όσο οι παραδοσιακές μέθοδοι εξελίσσονται και τελειοποιούνται, νέες μη παρεμβατικές θεραπείες κάνουν την εμφάνισή τους και θεωρούνται ιδανική λύση για όσους φοβούνται το νυστέρι. Από την έρευνα προέκυψε ότι το 53% των γυναικών και το 49% των αντρών λένε «ναι» στην αισθητική χειρουργική, ενώ άτομα και των δύο φύλων μεταξύ 18 - 24 ετών θεωρούν πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε κάποια πλαστική επέμβαση τώρα ή στο άμεσο μέλλον. Τα στοιχεία της έρευνας ανέδειξαν ως τις πλέον δημοφιλείς παρεμβατικές επεμβάσεις τις λιποαναρρόφηση, αυξητική στήθους,  κοιλιοπλαστική, βλεφαροπλαστική και ανόρθωση στήθους, ενώ οι θεραπείες με υαλουρονικό οξύ, η αποτρίχωση με λέιζερ, η δερμοαπόξεση με κρυστάλλους και οι δερματικές θεραπείες με λέιζερ είναι οι πιο περιζήτητες από τις μη παρεμβατικές.

 

 

Bump it UP!

Δεν υπάρχει γυναίκα στον κόσμο που να μην έχει ζηλέψει και επιθυμήσει την όψη των βραζιλιάνικων γλουτών. Με τις νέες μεθόδους της Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής το όνειρο εκατομμυρίων γυναικών μπορεί να γίνει πλέον πραγματικότητα. Γυναίκες με μικρή πτώση γλουτών και μικρό όγκο στην περιοχή, αλλά και δίχως περιττό λίπος, καταφεύγουν στα ειδικά ενθέματα συνεκτικής σιλικόνης που προσθέτουν τον απαραίτητο όγκο που λείπει από την περιοχή.

Την ίδια στιγμή, η Πλαστική Χειρουργική διαθέτει πλέον νέα «όπλα» στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των γλουτών. Όγκο στην επικείμενη περιοχή προσφέρουν οι μέθοδοι με χρήση σιλικόνης, ενέσιμου κολλαγόνου, μακρομοριακού υαλουρονικού, υδροξυαπατίτη και ημιμόνιμων fillers αν κάποια ενδιαφέρεται για σύσφιξη και μη χειρουργικό lifting, η λύση έρχεται από τις ραδιοσυχνότητες (RF).

 

Χέρια ψηλά

Με το πέρασμα του χρόνου, η επιδερμίδα στους βραχίονες χαλαρώνει και διαπιστώνουμε συχνά ότι καμία άσκηση δεν είναι αρκετή για να την επαναφέρει στην αρχική της μορφή. Αν και πολλοί θεωρούν ότι το βάρος είναι η βασική αιτία, το πρόβλημα εμφανίζεται εξίσου και στα εξαιρετικά αδύνατα άτομα, όπου ο μυϊκός ιστός δεν είναι αρκετά δυνατός και χαλαρώνει στο σημείο εκείνο.

Η λύση του προβλήματος ονομάζεται βραχιονοπλαστική κατά την οποία αφαιρείται περιττό  δέρμα και λίπος της περιοχής. Ανάλογα το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος, επιλέγεται είτε η τεχνική fish mouth technique (για ελάχιστη χαλάρωση), που δεν αφήνει ορατά σημάδια, είτε η οριζόντια τομή στο εσωτερικό του βραχίονα (για έντονα προβλήματα).

Σπίλοι

Δερματικά μορφώματα, όπως οι σπίλοι (ελιές), κύστες και λιπώματα αποτελούν συχνά προβλήματα για τα οποία αναζητεί κάποιος θεραπεία. Μετά από την κλινική εκτίμηση και διάγνωση, συστήνεται στον ασθενή η ενδεδειγμένη θεραπεία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα. Οι πλαστικοί χειρουργοί της ιατρικής εταιρίας Synergy, Ανέστης Ισαακίδης και Γρηγόρης Γεωργιάδης, προτείνουν, εκτός από τις συνηθισμένες μεθόδους της χειρουργικής αφαίρεσης, σε κάποια μορφώματα τη χρήση της κατ’ εφαπτομένης εκτομής (shaving biopsy) και του laser CO2, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, σε ευμεγέθη λιπώματα, ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα πετυχαίνουμε με τον συνδιασμό λιποδιαλυτικού laser (Smartlipo) και λιποαναρρόφησης, σε σύγκριση με τη χρήση της κλασικής ευμεγέθους τομής πάνω απ’ αυτά. Η χρήση σιλικονούχας αλοιφής μετεγχειρητικά  βοηθά στην καλύτερη επούλωση του τραύματος.

Κοιλιοπλαστική

Σύμφωνα με την πλαστικό χειρουργό Dr Γιολάντα Πεπέ η κοιλιοπλαστική απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες που έχουν ένα αισθητικό πρόβλημα στην περιοχή της κοιλιάς. Στόχος είναι να διορθώσει τις παραμορφώσεις και να αποκαταστήσει την αρμονία της κοιλιακής περιοχής, επαναφέροντας τις αρμονικές της γραμμές. Οι εγκυμοσύνες, η καθιστική ζωή, η ηλικία προκαλούν απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος. Συχνά συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση. Η τεχνική που επιλέγεται εξαρτάται από το πρόβλημα του κάθε ασθενή. Σε περίπτωση περιττού λίπους, πραγματοποιείται αφαίρεσή του από την περιοχή της κοιλιάς και στη συνέχεια, προχωρά στη σύσφιξη του κοιλιακού μυός και της ζώνης του δέρματος που βρίσκεται κάτω από τον αφαλό. Ο αφαλός διατηρείται στο φυσιολογικό του ύψος και η οριζόντια ουλή στην περιοχή ακριβώς από κάτω απορροφάται με την πάροδο του χρόνου. Παρόλο που η  κοιλιοπλαστική θεωρείται μια από τις πιο βαριάς μορφής επέμβαση, το όφελος είναι εμφανές και άμεσο. Η όλη διαδικασία διαρκεί δύο ώρες και γίνεται με γενική αναισθησία. Μετά το χειρουργείο, μπορεί να εμφανισθούν οίδημα και εκχυμώσεις, που υποχωρούν με την πάροδο μερικών εβδομάδων. Ο ασθενής πρέπει να φοράει ειδικό λαστέξ και μια ειδική ζώνη για την κοιλιά, ενώ χρειάζονται απαραίτητα δύο εβδομάδες ανάπαυσης. Έπειτα επιστρέφει στην καθημερινότητά του. Σε υπερβολικά παχύσαρκους ασθενείς, απαιτείται σωστός προεγχειρητικός και μετεγχειρητικός έλεγχος, καθώς και τροποποίηση της συνηθισμένης χειρουργικής τεχνικής εκ μέρους του χειρουργού, ώστε να επωφεληθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό από το συγκεκριμένο χειρουργείο και να μειωθούν οι πιθανότητες επιπλοκών. Επίσης, στις ασθενείς που υπεβλήθησαν σε επέμβαση, συνιστάται η αποφυγή εγκυμοσύνης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών, ώστε να διατηρηθούν τα καλά αισθητικά αποτελέσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΚΑΝΑΚΗ

GLOW LOVES

Summer Love: Μια εξαιρετικής αισθητικής βίλα στη Ζάκυνθο αναδεικνύει την bohemian luxury
MAGAZINE

Summer Love: Μια εξαιρετικής αισθητικής βίλα στη Ζάκυνθο αναδεικνύει την bohemian luxury

|Icon6 photos