fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Blossom Wave: Το "Flower Power" αποτελεί αυτήν τη σεζόν μια από τις πιο εμβληματικές και κυρίαρχες τάσεις

H ανθισμένη κομψότητα στο στιλ επανέρχεται δυναμικά


Blossom Wave: Το "Flower Power" αποτελεί αυτήν τη σεζόν μια από τις πιο εμβληματικές και κυρίαρχες τάσεις


Αν θα έπρεπε να ορίσουμε την τάση της μόδας που στο πέρασμα των χρόνων παραμένει άκρως συνυφασμένη με την άνοιξη, αυτή θα λέγαμε πως είναι σίγουρα το floral ή αλλιώς το “Flower Power”. Φέτος, μάλιστα, επιστρέφει με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια και μια έγχυση δημιουργικότητας, για να φωτίσει τα looks μας και να κατακτήσει την γκαρνταρόμπα μας με έναν πολύ πιο φρέσκο χαρακτήρα. Αυτήν τη φορά, τα λουλούδια που πρωταγωνιστούν στις συλλογές των οίκων μόδας ανανεώνονται μοναδικά από τις τελευταίες σεζόν. Τα έχουμε εντοπίσει ως απλικέ, ως μεταλλικά αξεσουάρ ή ζώνες αλλά και κεντημένα ή ως ευφάνταστα prints σε ρούχα, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως η γυναικεία μόδα βρίσκεται στην εποχή της υπερ-θηλυκότητας. Σύμφωνα και με την αισθητική του TikTok, όπου το “balletcore”, το “coquette” και το “school girl” κυριαρχούν με αξεσουάρ, πολύ ροζ, δαντέλες και φιόγκους, αυτή η feminine διάθεση στη μόδα κάνει τις γυναίκες να νιώθουν αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να αναδείξουν την πιο ρομαντική πλευρά τους. Τα λουλούδια, λοιπόν, τώρα την άνοιξη είναι άκρως θηλυκά και μπορεί να μην είναι πρωτοποριακά, αλλά όλες υπακούμε στη γοητεία τους!

Το “Flower Power” αποτελεί μια τάση που εμπνέεται από την πιο ανθισμένη εποχή και αναδεικνύει μια αίσθηση ελευθερίας και τρυφερότητας. Η ιστορία του συγκεκριμένου trend βασίζεται στην αισθητική της περιόδου του «Έρωτα και της Ειρήνης», τη δεκαετία του ’60, όταν τα λουλούδια και η φύση αποτέλεσαν σύμβολα αντίστασης και αγάπης.

Catwalk Report

22-cTeaA.jpg
Marni | Stella McCartney, Grigio


Τα floral σχέδια κατέκτησαν τις πασαρέλες από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι, είτε με τη μορφή prints είτε σε αξεσουάρ. Οι σχεδιαστές είναι σίγουροι: την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 θα ντυθούμε με ολάνθιστα μοτίβα από την κορυφή ως τα νύχια. Αναμφισβήτητα, ο πιο δυνατός ήταν ο Olivier Rousteing - το show του στον Balmain ήταν ένα υπερθέαμα από άνθη. Λουλούδια σε τρισδιάστατες μορφές πρωταγωνίστησαν και στην επίδειξη της Marni, ενώ σε ζωηρά χρώματα εμφανίστηκαν στις συλλογές των Balenciaga, Givenchy, Simone Rocha και Alexander McQueen.

A is for Art

22-2-m0lNt.jpg
Το Hotel Bienvenue στο Παρίσι | Το La Fantaise Hotel στο Παρίσι


Τα λουλούδια με τις απίθανες λεπτομέρειες και τα έντονα χρώματα δοξάζουν το μεγαλείο της φύσης και οι designers πλέον τα επιλέγουν για να προσθέσουν μια αίσθηση φρεσκάδας και ενέργειας στα έργα τους. Με το “Flower Power” να επανέρχεται δυναμικά, η μόδα, η Τέχνη και το design συναντιούνται σ’ έναν χορό χρωμάτων και αισθητικής, αναδεικνύοντας την ομορφιά της φύσης με μια σύγχρονη προσέγγιση που εντυπωσιάζει και εμπνέει.

1

Μεταξωτό φόρεμα, Max Mara, Max Mara Boutique

2

Άρωμα Gucci Flora Gorgeous Gardenia, Attica - The Department Store

3

Πορτοφόλι Salvatore Ferragamo, Kalogirou

4

Δαχτυλίδι σε κίτρινο & λευκό & ροζ χρυσό 14Κ με πολύτιμες πέτρες, Kalfidis Jewellery

5

Ψάθινη τσάντα Marc Jacobs, notos

6

Βιβλίο “Life in a French Country House” από τις εκδόσεις Rizzoli

7

Λουστρίνι Slingback Jose Antonio Pereira, Karida 1912

Κεντρική φωτογραφία: Richard Quinn | Balmain

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2024