fbpixel

Search icon
Search
Βλέπετε ερωτικές ταινίες; 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη σεξουλική σας ζωή
PSYCHOLOGY

Βλέπετε ερωτικές ταινίες; 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη σεξουλική σας ζωή

Μια ουσιαστική ματιά σε αυτό τον αθέατο κόσμο


Την περίοδο του προηγούμενου lockdown τα πιο γνωστά porn sites παγκοσμίως δήλωσαν μια τεράστια κίνηση στους servers τους. Δεν υπήρχε, λοιπόν, καλύτερη στιγμή για να εξετάσουμε αυτό το ζήτημα από την αρχή. Καταρρίπτοντας τους μύθους θα σας πούμε κάτι το οποίο -κρυφά- γνωρίζατε. Το ίδιο το πορνό δεν είναι κακό. Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν, διαβάζουν, βλέπουν ή ακούνε περιεχόμενο με τέτοιου είδους υλικό και οτι δεν υπάρχει κανένα εγγενές λάθος με αυτό. Ακόμη υπάρχουν αυτοί που δε θέλουν να εκτεθούν σε αυτό και εξίσου όλα είναι εντάξει, καθώς η συγκεκριμένη συνήθεια αποτελεί θέμα προσωπικής προτίμησης.

porn-movie-1.jpg

Το πως ασχολείστε με αυτό μπορεί να είναι λάθος

Οι περισσότεροι άνθρωποι που παρακολουθούν ερωτικές ταινίες μπορούν να το κάνουν χωρίς αρνητικές συνέπειες και φυσικά αυτό δεν περιορίζεται στον αν είναι ελεύθεροι ή δεσμευμένοι. Μέσα από τη συγκεκριμένη θέαση μπορεί να είστε σε θέση να προσθέσετε μια άλλη διάσταση στη σεξουαλική απόλαυση ή να ανοίξετε τις γραμμές επικοινωνίας με τον σύντροφό σας. Παρόλα αυτά για κάποιους, οι πορνό ταινίες δύναται να παρεμποδίσουν τις σχέσεις εάν ο ένας από τους δύο είναι ενάντια σε αυτό. Ακόμη, η υπερβολική χρήση αυτού του υλικού μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε μη ρεαλιστικές σεξουαλικές προσδοκίες ή ζητήματα σωματικής εικόνας. Μια μελέτη του 2018, διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες ήταν πολύ πιθανό να αναφέρουν ότι αισθάνονται «εκτός ελέγχου» στη δραστηριότητα αυτή κατά τη διάρκεια που δεν περνάνε καλά στη σχέση που διατηρούν. 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό που βλέπετε δεν είναι πραγματικότητα  

Οι ηθοποιοί ενεργούν και οι σκηνοθέτες κατευθύνουν και όλοι μαζί προσπαθούν για να κάνουν πορνό για ένα στοχευμένο κοινό. Όταν παρακολουθείτε, λοιπόν, μια τέτοια ταινία, παρακολουθείτε ένα έργο μυθοπλασίας και δεν πρέπει να ξεχνάτε πως δεν είναι πιο αυθόρμητο και φυσικό από μια ταινία δράσης ή από μια ρομαντική κωμωδία. Και αυτό, όχι γιατί υπάρχει κάτι λάθος με τη φαντασία αλλά γιατί εάν αρχίσετε να συγκρίνετε το σώμα σας, τη σεξουαλική απόδοση ή την ικανότητά σας να προσελκύσετε έναν σεξουαλικό σύντροφο με τα φανταστικά πρότυπα του πορνό, τότε θα μπορούσατε να αναπτύξετε κάποια ζητήματα με την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σας.

porn-movie-3.jpg

Δεν είναι σεξουαλική εκπαίδευση  

Παρόλο που μπορεί να μάθετε κάποια πράγματα με το να παρακολουθείτε πορνό ή να διαβάζετε ένα σέξι βιβλίο, δεν θα πρέπει να θεωρείτε πως αυτό είναι μια εναλλακτική λύση για τη σεξουαλική εκπαίδευση, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό. Όπως αναφέρθηκε, ξανά, οι ταινίες αυτές αποτελούν καθαρή φαντασία και δεν έχουν δημιουργηθεί για να διδάξουν τίποτα σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, τη σεξουαλική ανάπτυξη ή τη σεξουαλική υγεία, επομένως πιθανότατα δεν θα παρέχουν πολλά που θα αφορούν αυτούς τους κλάδους. 

Η αφαίρεση των ταμπού μπορεί να επιτρέψει συζητήσεις σχετικά με την υγιή παρακολούθηση  

Είναι δύσκολο να αναφερθεί το πόσοι άνθρωποι βλέπουν το πορνό. Ακόμα και σήμερα, μερικοί μπορεί να είναι απρόθυμοι να παραδεχτούν ότι μπαίνουν σε αντίστοιχα sites αλλά αυτό που γνωρίζουν οι ειδικοί είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αύξηση τόσο για προσωπική χρήση όσο για χρήση ανάμεσα στα ζευγάρια. Μια μελέτη του 2018 σε 1.036 άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών διαπίστωσε ότι το 98 τοις εκατό των ανδρών και το 73 τοις εκατό των γυναικών ασχολήθηκαν με το πορνό στο διαδίκτυο τους προηγούμενους έξι μήνες. 

Μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ανακαλύψετε νέα πράγματα  

Αναρωτηθήκατε ποτέ εάν είστε ο μόνος που δεν ξέρει τι είναι μια συγκεκριμένη σεξουαλική στάση; Αυτός είναι ένας λόγος που οι άνθρωποι, ειδικά οι νεότεροι, στρέφονται στο πορνό ώστε να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους. Μέσα από αυτές τις ταινίες μπορεί να φύγουν κάποιες αναστολές και φυσικά να ανακαλύψετε τις επιθυμίες και τον εαυτό σας πολύ καλύτερα. Να ανακαλύψετε καινούργια «παιχνίδια» και φυσικά να δείτε τι ταιριάζει σε εσάς αλλά και στο σύντροφό σας. Ίσως μια δοκιμή να σας πείσει.